Autoverzekering vergelijken en afsluiten
Direct online je auto voordelig verzekeren, zodat je direct de weg op kunt!

Autoverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl

 • Direct verzekerd

  Je bent direct verzekerd na het afsluiten van je autoverzekering. Je kunt gelijk de weg op.

 • 100% onafhankelijk

  Sinds onze oprichting in 1999 heeft geen bank of verzekeraar een belang in Geencentteveel.nl gehad.

 • Niet tevreden?

  Je hebt 14 dagen bedenktijd om de verzekering te annuleren nadat je de polis hebt ontvangen.

Ga naar de vergelijking

Klanten die bij ons een autoverzekering afsloten

Ervaringen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een autoverzekering. We tonen alle ervaringen over ons.

Autoverzekering

07 February 2019

“goed geregeld”

Autoverzekering

15 January 2019

“Snel geregeld heb al verzekeringen lopen en altijd goed en netjes behandeld zeker een aanrader”

Autoverzekering

08 January 2019

“Snel geregeld.prima service”

Onze service bij een autoverzekering

Voor de alle verzekeringen treden wij op als intermediair en verzorgen wij de polis voor je. Tijdens de looptijd van de polis kan je bij ons terecht voor vragen, wijzigingen en schademeldingen.

Vergunningen en inschrijvingen van Geencentteveel.nl

 • AFM: 12013884
 • Kifid 300.009534
 • Kamer van Koophandel: 34143379
 • College Bescherming Persoonsgegevens: 1346310

Wat is een autoverzekering?

Een autoverzekering dekt in ieder geval de schade aan derden door jouw toedoen. Deze dekking heet Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) In Nederland ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten als je in het bezit bent van een auto. Met een autoverzekering ben je verzekerd dat onverhoopte schade aan anderen wordt vergoed en je zelf niet met de financiële gevolgen van een schade wordt belast.

Welke dekking kies ik voor mijn autoverzekering?

De keuze voor de dekking van een autoverzekering hangt onder andere af van het type auto en de leeftijd van je auto. Je hebt de keuze uit 3 dekkingsvarianten:

 • WA + Volledig Casco (ook wel All Risk genoemd). Kies deze dekking als je auto nieuw t/m 4 jaar oud is.
 • Deze verzekering vergoedt de schade aan je auto die op de weg kan ontstaan, bijvoorbeeld door een botsing, doordat de auto omslaat of in een slip raakt. Ook wanneer dat gebeurt door eigen schuld. Ook schade aan je auto door ‘enig ander van buiten komend onheil’, zoals brand en blikseminslag valt onder de dekking.

 • WA + Beperkt Casco (ook wel WA plus genoemd). Kies deze dekking als je auto 5 t/m 9 jaar oud is.
 • Naast de WA dekking wordt de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. diefstal, brand, storm en ruitbreuk. Schade aan je eigen auto die je zelf heeft veroorzaakt wordt niet vergoed.

 • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid). Kies deze dekking als je auto ouder dan 10 jaar is.
 • Deze dekking is wettelijk verplicht en is de goedkoopste. De WA-verzekering dekt de schade die je met je motorrijtuig aan anderen veroorzaakt en standaard van kracht is in heel Europa.

Natuurlijk is het een volledig vrije keuze voor welke dekking je gaat. Een WA + Volledig Casco dekt alle risico’s maar is het ook de duurste variant. Heb je een oudere auto maar vind je het fijn als je volledig gedekt bent? Dan kies je juist wel weer voor een dekking op basis van Beperkt Casco of Volledig casco.

De autoverzekering vergelijken en direct overzicht

Omdat het verzekeren iets is dat je met zorg doet en de kosten en voorwaarden van een autoverzekering per verzekeraar nogal verschillen, biedt Geencentteveel.nl de mogelijkheid om de autoverzekering te vergelijken. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens en autogegevens krijg je direct een overzicht van alle autoverzekeringen gecategoriseerd op basis van premie, dekking en polisvoorwaarden.

Je sluit de autoverzekering direct online af en je krijgt het polisblad binnen een paar minuten in je inbox. Je kunt direct verzekerd de weg op.

Let op en maak de juiste keuze uit een goede en goedkope autoverzekering. Een aantal tips:

 • De dekking op basis van volledig casco is voor ‘jonge’ auto’s bedoeld; bijvoorbeeld voor auto’s die niet ouder zijn dan 4 jaar. Wees geen dief van je portemonnee en kies een goedkopere dekking als je auto ouder dan 4 jaar is. Heb je door het aantal schadevrije jaren een hoge korting opgebouwd, waardoor je een relatief lage premie hoeft te betalen, dan kan je de verzekering wat langer aanhouden.
 • Bij schade aan de auto geldt meestal een eigen risico. Als je de schade laat herstellen door een bedrijf waarmee de verzekeraar een overeenkomst heeft, wordt dit eigen risico verminderd of zelfs helemaal niet toegepast.
 • Lees ook dit artikel met 6 handige besparingstips voor je autoverzekering.

Een aantal veelvoorkomende termen bij een autoverzekering

Een aantal termen zijn onlosmakelijk verbonden bij het afsluiten van een autoverzekering. Hieronder lees je een korte toelichting per term:

Eigen risico

De meeste verzekeraars voeren een eigen risico bij een autoverzekering. Het eigen risico is het bedrag die je in geval van schade zelf moet betalen. Het resterende schadebedrag wordt door je verzekeraar uitgekeerd.

Je auto verzekeren met opgebouwde schadevrije jaren

Sommige verzekeraars geven jaarlijks een korting op je autoverzekering voor elke schadevrije jaar. De korting berekenen zij aan de hand van een bonus/malus-ladder. Je wordt dus beloond voor het schadevrij rijden met je auto. Andere verzekeraars maken juist weer geen gebruik van dit systeem, zij verwerken de korting vanaf het eerste verzekeringsjaar in hun premies.

Aanvullende dekkingen

Zoals hierboven is te lezen, heb je de keuze uit 3 dekkingsvarianten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je autoverzekering aanvullend te verzekeren met een ongevallen inzittendenverzekering en rechtsbijstand (verhaalservice). De ongevallen inzittendenverzekering keert een vast extra bedrag uit als je onverhoopt komt te overlijden of blijvend invalide raakt door een ongeval met je auto. De aanvullende dekking met rechtsbijstand vergoed eventuele juridische kosten als je de schade aan je auto met een derde partij moet uitvechten.

De autoverzekering vergelijken en direct online afsluiten

Je kunt de autoverzekering vergelijken en direct online afsluiten. Je bent meteen verzekerd met een goede en goedkope autoverzekering.