Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten

Bromfietsverzekering vergelijken en afsluiten

Online je bromfiets verzekeren met een bromfietsverzekering zodat je daarna direct de weg op kunt gaan!
Vergelijk bromfietsverzekeringen
Wij hielpen afgelopen maand 8.485 bezoekers aan een scherpe premie.

Klanten die bij ons een bromfietsverzekering afsloten

Ervaringen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een bromfietsverzekering. We tonen alle ervaringen over ons.

Geencentteveel.nl scoort gebaseerd op 550 ervaringen gemiddeld een 9.4 uit 10.

Bromfietsverzekering

4 sterren

“Snel en makkelijk geregeld”

Bromfietsverzekering

5 sterren

“snel, gemakkelijk vergelijken en goedkoopst.”

Bromfietsverzekering

5 sterren

“Eenvoudig, snel en duidelijk te regelen. Goede vergelijkingssite! ”

Bromfietsverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl

 • Direct je bromfiets verzekeren

  Je bent direct verzekerd na het afsluiten van een bromfietsverzekering. Wij sturen je meteen een ontvangstbevestiging en je kunt daarna gelijk de weg op.

 • 100% onafhankelijk

  Sinds onze oprichting in 1999 heeft geen bank of verzekeraar een belang in Geencentteveel.nl gehad.

 • Niet tevreden?

  Je hebt 14 dagen bedenktijd om de verzekering te annuleren nadat je de polis hebt ontvangen.

Handig om te weten

Vergunningen en inschrijvingen van Geencentteveel.nl

 • Autoriteit Financiële Markten (AFM): 12013884
 • Kamer van Koophandel: 34143379
 • Kifid: 300.009534

Wat is een bromfietsverzekering?

Een bromfietsverzekering is in Nederland een verplichte verzekering voor bezitters van een bromfiets. De bromfietsverzekering dekt in ieder geval de schuldschade die wordt toegedaan aan derde(n) bij het gebruik van de bromfiets. De verzekerde heeft de mogelijkheid om de dekking van de bromfietsverzekering uit te breiden zodat ook schade door diefstal of aanrijding is gedekt. De verzekeraar keert bij schade of verlies van de bromfiets een bedrag uit onder aftrek van een eigen risico.

Alles over je bromfietsverzekering vergelijken

Daar staat ie dan! Je hebt een nieuwe of al gebruikte bromfiets gekocht. Dan is het logisch dat je met je bromfiets direct de weg op wilt gaan, toch moet je eerst een bromfietsverzekering afsluiten en zodoende je bromfiets verzekeren. Je moet je bromfiets verzekeren omdat dit wettelijk verplicht is. Zo ben je er zeker van dat voor schade aan iemand anders wordt vergoed. Dit wordt wettelijke aansprakelijkheid (WA) genoemd.

Om zeker te zijn van een goede bromfietsverzekering, kan je de dekking voor WA met een diefstaldekking of een all risksdekking uitbreiden.

Je bromfiets verzekeren tegen Diefstal en all risks

Als je kiest voor WA+diefstal dan verzeker je jezelf tegen diefstal van je bromfiets. Statistieken geven weer dat cira 2% van alle bromfietsbezitters te maken krijgt met diefstal van zijn of haar bromfiets. Als je de bromfiets is gestolen, dan geef je de diefstal van je bromfiets in 3 stappen door.

Let op: Bij diefstal van je bromfiets heb je alleen recht op een vergoeding als je de bromfiets op slot hebt gezet met het standaard slot en minstens een categorie 3 ART-goedgekeurd slot.

Als je kiest voor WA+all risks dan ben je verzekerd tegen diefstal maar ook voor schade die je zelf aan je bromfiets hebt veroorzaakt. Het maakt dan niet uit wie de schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld als je schade aan je bromfiets hebt door een aanrijding of door vandalisme. Als je bij een aanrijding betrokken bent geraakt, dan moet je jouw tussenpersoon of je verzekeraar direct informeren. Je leest hier hoe je jouw tussenpersoon of verzekeraar in 4 simpele stappen op de hoogte van de aanrijding brengt.

Je staat er misschien niet bij stil, maar als je opzettelijk schade aan je bromfiets veroorzaakt dan vergoedt de verzekeraar de schade niet. Lees ook meer over algemene uitsluitingen op je bromfietsverzekering.

Vul je bromfietsverzekering met opzittendenverzekering en verhaalservice aan

Bij de meeste verzekeraars heb je de mogelijkheid om deze verzekering aanvullend uit te breiden, namelijk met een opzittendenverzekering of een verhaalservice.

De opzittendenverzekering keert een bedrag uit als jij en/of je passagier, ten gevolge van een ongeval, blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Je verzekeraar keert een eenmalig en vastgesteld bedrag uit.

De verhaalservice helpt bij het verhalen van materiële en/of letselschade als je bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken raakt. Het is verstandig om je aanvullend te dekking met een verhaalservice als je ervoor kiest om deze verzekering alleen te dekken met WA of WA+diefstal.

Je bromfiets verzekeren met korting door het opgeven van schadevrije jaren op je bromfietsverzekering

De insteek van een weggebruiker is om geen brokken te maken. Voor het schadevrij rijden wordt je door je verzekeraar beloond. Voor elk jaar dat je schadevrij op je bromfiets rijdt, geeft de verzekeraar je een schadevrije jaar. Deze jaren staan in de meeste gevallen garant voor een vaste procentuele korting op de premie van deze verzekering. Als je al schadevrije jaren hebt opgebouwd, geef je dit aantal bij het bromfietsverzekering vergelijken op. Je ziet per verzekeraar direct wat de premie is op basis van je schadevrije jaren.

Heb je een autoverzekering of je motorverzekering? Ga bij je tussenpersoon of verzekeraar na of je de opgebouwde schadevrije jaren van deze verzekeringen mee kunt nemen als schadevrije jaren voor deze verzekering.

De dekking van je bromfietsverzekering, aanvullende verzekeringen, schadevrije jaren zijn een aantal factoren die de premie bepalen, lees ook welke andere factoren van invloed zijn op de kosten van je bromfietsverzekering.

Je bromfietsverzekering opzeggen en opnieuw afsluiten

Als je deze verzekering al hebt afgesloten maar je komt een betere of goedkope bromfietsverzekering tegen, dan is het opzeggen van je oude verzekering zo gebeurd. Als je al klant van Geencentteveel.nl bent, dan zeg je de oude bromfietsverzekering gemakkelijk via je persoonlijke dossier online op. Als je nog geen klant van Geencentteveel.nl bent, dan moet je deze verzekering bij je huidige tussenpersoon of verzekeraar opzeggen.

Gooi je oude schoenen niet weg, voordat je nieuwe hebt. Dit is ook van toepassing op deze verzekering. Sluit dus eerst een nieuwe bromfietsverzekering af alvorens je de oude opzegt.

Je bent niet de jongste bestuurder van je bromfiets

Het is mogelijk dat je je bromfiets deelt met je broertje, zusje of iemand anders. Als diegene jonger is dan jij, dan ben je verplicht om dit bij de bromfietsverzekering vergelijken aan te geven. De premie wordt bepaald op basis van de leeftijd van de jongste bestuurder. Als de jongere bestuurder niet meer op je bromfiets rijdt, vergeet dan niet om deze verzekering op jouw leeftijd te laten verzekeren. Misschien kan je zo goedkoper je bromfiets verzekeren. Ben je er niet zeker van? Dan kun je nog altijd opnieuw je bromfietsverzekering vergelijken.

De bromfietsverzekering vergelijken en direct online je bromfiets verzekeren

Je kunt de bromfietsverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl en direct online je bromfiets verzekeren.

Heb je een bromfiets voor bezorgdiensten?

Dan kun je helaas geen particuliere bromfietserzekering afsluiten. Sluit in dat geval een bezorgbromfietsrverzekering via Geencentteveel.nl bij de Vereende af. Vul het aanvraagformulier in en krijg een gratis een vrijblijvende offerte voor een bezorgbromfietsverzekering.