Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken en afsluiten

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Vul uw gegevens in en kies de overlijdensrisicoverzekering die het beste bij uw situatie past.
Vul hier uw gegevens in
Wij hielpen afgelopen maand 1.003 bezoekers aan een scherpe premie.

Klanten die bij ons een overlijdensrisicoverzekering afsloten

Ervaringen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. We tonen alle ervaringen over ons.

Geencentteveel.nl scoort gebaseerd op 209 ervaringen gemiddeld een 9 uit 10.

Overlijdensrisicoverzekering

4 sterren

“Gemakkelijk geregeld, alles goed duidelijk en overzichtelijk! ”

Overlijdensrisicoverzekering

1 ster

“Goed en snel geregeld, niet duur.”

Overlijdensrisicoverzekering

4 sterren

“Makkelijk zelf te regelen.Duidelijk en snel voor elkaar.”

Je voordelen van een overlijdensrisicoverzekering bij Geencentteveel.nl

 • Goedkoopste online en offline

  U betaalt tijdelijk vanaf 99,- eenmalig voor het afsluiten van een ORV. Voor precies dezelfde verzekering betaalt u voor het afsluiten elders meer.

 • Geencentteveel.nl Keurmerk

  Een overlijdensrisicoverzekering krijgt het Geencentteveel.nl Keurmerk als o.a. de verzekeraar de premie en polisvoorwaarden tussentijds niet kan wijzigen en een snelle acceptatie kent.

 • 100% onafhankelijk

  Sinds onze oprichting in 1999 heeft geen bank of verzekeraar een belang in Geencentteveel.nl gehad.

Handig om te weten

Vergunningen en inschrijvingen van Geencentteveel.nl

 • Autoriteit Financiële Markten (AFM): 12013884
 • Autoriteit Persoonsgegevens: 1346310
 • Kamer van Koophandel: 34143379
 • Kifid: 300.009534

Inhoudsopgave

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering keert bij overlijden van de verzekerde(n) een van tevoren afgesproken bedrag uit. U maakt deze afspraak met de verzekeraar van uw keuze. In ruil voor het betalen van een maandelijkse of jaarlijkse premie nemen ze het risico van het overlijden van de verzekerde(n) op zich.

De hoogte van dit bedrag, ook wel het verzekerd bedrag genoemd, en de looptijd van de verzekering kunt u zelf bepalen. Deze afspraken met de verzekeraar wordt op een polisblad vastgelegd. Het polisblad is uw bewijs dat u een overlijdensrisicoverzekering bij een bepaalde verzekeraar heeft afgesloten, daarom is het belangrijk dat u dit document zorgvuldig bij uw administratie bewaart.

Waarom heeft u een overlijdensrisicoverzekering nodig?

U wilt toch ook voorkomen dat uw nabestaanden in de financiële problemen komen als onverhoopt u en/of uw partner (indien van toepassing) komt te overlijden? Stel dat u een koopwoning bezit waar nog een (hoge) hypotheek op staat of dat u nog een lening heeft lopen voor een dure aankoop zoals een nieuwe auto of het verbouwen van uw woning. Dan is het een trieste gedachte dat uw partner, kinderen of andere nabestaanden een dergelijke schuld op zich moeten nemen. En dat naast hun bestaande financiële huishouden.

De verzekeraar van uw overlijdensrisicoverzekering keert het verzekerd bedrag uit waarmee uw nabestaanden uw lopende schuld(en) kunnen aflossen. Zo bespaart het hen nog meer verdriet en leed.

Waarom is het nuttig om een overlijdensrisicoverzekering te vergelijken?

U helpt uzelf met het vergelijken van een overlijdensrisicoverzekering doordat u meerdere verzekeraars op premie en voorwaarden in een duidelijk overzicht krijgt gepresenteerd. U maakt zo een doordachte en weloverwogen keuze voor de verzekeraar die het beste bij uw situatie en wensen past.

Andere voordelen van het vergelijken van een overlijdensrisicoverzekering zijn:

 • Besparen op de premie. U ziet het gehele aanbod in één overzicht waarmee u de keuze voor de voordeligste overlijdensrisicoverzekering voor uw situatie kunt maken;
 • Duidelijkheid. Een uitgebreid detailscherm voorziet u van een helder overzicht waartussen de verzekeringen met elkaar verschillen;
 • Tijdsbesparing. U hoeft niet allerlei verschillende websites te bezoeken om premies te berekenen.

Hoe kunt u een overlijdensrisicoverzekering vergelijken en online afsluiten?

Volg de volgende stappen als u een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten:

 • Begin met de overlijdensrisicoverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl;
 • Vul de gegevens van de verzekerde(n) in;
 • Kies de verzekeringsvorm, looptijd, verzekerd bedrag en ingangsdatum. De looptijd is het aantal jaren dat u verzekerd bent en het verzekerd bedrag is het bedrag dat uw nabestaande(n) of hypotheekverstrekker krijgt uitgekeerd;
 • Vergelijk meerdere verzekeraars op premie en polisvoorwaarden;
 • Sluit de overlijdensrisicoverzekering van uw keuze direct online af.

Premie van een overlijdensrisicoverzekering

De hoogte van uw premie is van meerdere factoren afhankelijk. Uw leeftijd, het te verzekeren bedrag, inkomen en rookgedrag zijn van invloed op de premie, maar ook de kosten en vergoeding die een verzekeraar en tussenpersoon rekenen zijn premiefactoren. De overlijdensrisicoverzekering vergelijken helpt u hierbij. Na het invullen van een aantal vragen ziet u in onze vergelijking direct wat de premies van alle verzekeraars zijn.

Roken en de overlijdensrisicoverzekering

Het is alom bekend dat roken een risico voor uw gezondheid is. Overlijdensrisicoverzekeraars berekenen extra premie als u rookt.

Rookt u niet? Dan is er niets aan de hand. U betaalt geen toeslag op de premie en u wordt als het ware beloond voor uw gezondere leefstijl.

Tip: Als u of een andere verzekerde tijdens de looptijd van uw overlijdensrisicoverzekering stopt met roken, dan beschouwen de meeste verzekeraars u na 2 jaar als niet-roker en zullen zij ook de premie voor een niet-roker berekenen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat de actie bij u ligt om de verzekeraar te informeren dat u minimaal 2 jaar geleden gestopt bent met roken.

Begint u of een andere verzekerde tussentijds weer met roken? Dan moet u ook hierover de verzekeraar weer informeren om te voorkomen dat u niet gedekt bent omdat u de premie voor een niet-roker betaalt.

Lees meer over roken en de overlijdensrisicoverzekering.

Overstappen van overlijdensrisicoverzekering

Wist u dat u gemakkelijk kunt overstappen van overlijdensrisicoverzekering? U kunt veel geld besparen, zeker als u de verzekering jaren geleden heeft afgesloten.

Waarom het overstappen van overlijdensrisicoverzekering interessant is

De laatste jaren zijn er een aantal ontwikkelingen geweest die hoogte van de premie voor een overlijdensrisicoverzekering hebben beïnvloed. De premie is over een relatieve korte periode lager geworden.

Het is begonnen toen er voor een overlijdensrisicoverzekering geen provisie door een tussenpersoon berekend mocht worden. Dit moest een transparante vergoeding worden bijvoorbeeld in de vorm van een eenmalig bedrag of een abonnement. Wij werken met een lage, eenmalige vergoeding en communiceren wij open en eerlijk op onze website.

Daarnaast staan de verzekeraars ook niet stil. Zij zien ook dat de concurrentie stijgt en ook dat concurrenten manieren weten te vinden om hun premies te verlagen. Dit allemaal in het voordeel van de klant. Zeker als uw overlijdensrisicoverzekering al een langere periode loopt (ca.4 jaar of langer), is het de moeite waard om op zijn minst een nieuwe vergelijking te maken. Het kost u enkele minuten en u zou zomaar tientallen euro’s per jaar op uw huidige premie kunnen besparen.

Tip: Let er bij het overstappen op dat u nooit uw oude verzekering opzegt alvorens u door de nieuwe verzekeraar technisch en medisch geaccepteerd bent.

U heeft uw overlijdensrisicoverzekering moeten verpanden?

Uw overlijdensrisicoverzekering verpanden aan uw hypotheek? Het is mogelijk dat uw hypotheekverstrekker (bank of verzekeraar) kosten rekent als u overstapt.

Varianten overlijdensrisicoverzekeringen (verzekeringsvorm)

U kunt de overlijdensrisicoverzekering vergelijken op 2 varianten:

 • De gelijkblijvende variant: Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering wordt het verzekerde bedrag bij overlijden uitgekeerd.
 • De dalende variant (lineair dalend of annuïtair dalend): Bij een dalende variant wordt het verzekerde bedrag lager naarmate de looptijd verstrijkt. Dit levert premievoordeel op. Voor deze variant kunt u bijvoorbeeld kiezen wanneer u deze verzekering koppelt aan een hypotheekschuld. Als u regelmatig op die schuld aflost, kan ook de dekking van de overlijdensrisicoverzekering omlaag.

Overlijdensrisicoverzekering en uw hypotheek

De hypotheekverstrekker (bank of verzekeraar) wil zekerheid dat de lening altijd afbetaald wordt. Daarom is het vaak verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als u een hypotheek op uw woning afsluit. De overlijdensrisicoverzekering op uw hypotheek dient verpand te worden aan de hypotheekverstrekker. Verpanden betekent dat het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd aan de hypotheekverstrekker bij overlijden van de verzekerde(n). In het geval van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het afsluiten van een deze verzekering verplicht.

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak ook door de hypotheekverstrekker aangeboden. Maar het is altijd mogelijk om deze verzekering los af te sluiten. Daarmee bent u meestal goedkoper uit.

Gezondheidsverklaring en medische acceptatie

Bij de technische en medische acceptatie tracht de verzekeraar het risico op overlijden in te schatten door uw rookgedrag, inkomen en geboortedatum op te vragen. Daarom wordt deze persoonlijke informatie in onze vergelijking gevraagd omdat deze informatie immers de premie bepaalt. Bij de weergave van de premie gaan wij ervan uit dat u volledig gezond bent. Als u deze verzekering aanvraagt, controleert de verzekeraar uw gezondheid aan de hand van een zogenaamde gezondheidsverklaring.

In het geval van een hoog verzekerd bedrag of een bepaalde leeftijd, kan de verzekeraar u om een medische keuring vragen. Een specialist controleert dan uw gezondheid en brengt verslag uit aan de verzekeraar. De verzekeraar bepaalt dan om u te accepteren, om u een (verhoogd) premievoorstel te doen of om u af te wijzen.

Is een overlijdensrisicoverzekering hetzelfde als een levensverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering wordt door de meeste mensen een levensverzekering bedoeld en vice versa. De overlijdensrisicoverzekering valt in de categorie levensverzekeringen en is de naam levensverzekering een verzamelnaam voor een aantal verzekeringen waaronder ook de uitvaartverzekering.

De overlijdensrisicoverzekering vergelijken en direct online afsluiten

Wacht niet langer met het vergelijken van de overlijdensrisicoverzekering en bekijk hoeveel u kunt besparen door te kiezen uit een overzicht van de beste verzekeraars die bij uw situatie passen. U kunt de verzekering direct online af te sluiten.