Brommerverzekering vergelijken, afsluiten en verzekeren

Een goede en goedkope brommerverzekering afsluiten? Vergelijk en bereken, kies en sluit af zodat je daarna direct de weg op kunt gaan
Brommer verzekeren?

Klanten die bij ons een brommerverzekering afsloten

Ervaringen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een brommerverzekering. We tonen alle ervaringen over ons.

Geencentteveel.nl scoort gebaseerd op 1348 ervaringen gemiddeld een 9.5 uit 10.

Brommerverzekering

5 sterren

“Super”

Brommerverzekering

5 sterren

“Heel makkelijk geregeld via online”

Brommerverzekering

5 sterren

“Dat ging heel eenvoudig en prettig”

Brommerverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl

 • Goedkoop je brommer verzekeren

  Je bent direct en goedkoop verzekerd na het afsluiten van een brommerverzekering. Wij sturen je meteen een ontvangstbevestiging en je kunt daarna gelijk de weg op.

 • 100% onafhankelijk

  Sinds onze oprichting in 1999 heeft geen bank of verzekeraar een belang in Geencentteveel.nl gehad.

 • Niet tevreden? 14 dagen bedenktijd

  Je hebt 14 dagen bedenktijd om de verzekering te annuleren nadat je de polis hebt ontvangen.

 • Logo a.s.r.
 • Logo ENRA
 • Logo Nationale Nederlanden
 • Logo Reaal
 • Logo Unigarant

Wat is een brommerverzekering?

Een brommerverzekering is een verplichte verzekering in Nederland als je de eigenaar van een brommer bent. Je bent wettelijk verplicht om je minimaal te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA).

Op deze manier ben je er zeker van dat schade aan een ander wordt vergoed als diegene jou op je brommerverzekering aansprakelijk stelt.

Kortom, als je een brommer met een gele of blauwe kentekenplaat hebt dan ben je verplicht om je te verzekeren met een brommerverzekering.

Bij een brommerverzekering maak je een keuze uit 3 dekkingen

Bij het vergelijken van een brommerverzekering heb je de keuze uit 3 dekkingen:

Vul je brommerverzekering met verhaalservice of ongevallen opzittendenverzekering aan

Naast het kiezen van de standaarddekking, heb je ook de mogelijkheid om je brommerverzekering aan te vullen met een verhaalservice of een ongevallen opzittendenverzekering.

De verhaalservice biedt hulp bij het verhalen van schade indien je bijvoorbeeld wordt aangereden en de tegenpartij weigert zich aansprakelijk te stellen.

Raak jij of je passagier onverhoopt blijvend invalide of komt (één van) jullie te overlijden, dan keert de ongevallen opzittendenverzekering een bedrag uit.

Onze vergelijking van de brommerverzekering biedt een heldere kostenoverzicht van de verhaalservice en ongevallen opzittendenverzekering per verzekeraar. Lees in het volgende artikel meer over de kosten van een brommerverzekering.

Hoe het vergelijken en afsluiten van een brommerverzekering werkt

Het berekenen van een brommerverzekering en vervolgens afsluiten doe je in de volgende stappen:

 • Ga naar de vergelijking brommerverzekering van Geencentteveel.nl
 • Vul de gevraagde gegevens in
 • Kies de dekking, uitbreidingsmogelijkheden en geef aan of je de jonge bestuurder bent of schadevrije jaren hebt opgebouwd
 • Vergelijk meerdere verzekeraars op premie en voorwaarden. Sluit direct van brommerverzekering van je keuze af
 • Je ontvangt binnen 5 minuten een ontvangstbevestiging per email in je inbox. Bewaar deze ontvangstbevestiging goed omdat dit het bewijs is dat je een brommerverzekering bij ons hebt afgesloten. Na het ontvangen van de polis ben je definitief verzekerd.

Belangrijke informatie bij een brommerverzekering

Opzettelijk veroorzaken van schade
Het opzettelijk beschadigen van je brommer wordt nooit door de verzekeraar vergoed. Daarnaast zal de verzekeraar bijna altijd je brommerverzekering ontbinden vanwege het vals indienen van een schade.

Lees ook meer over algemene uitsluitingen op je brommerverzekering.

Diefstal en slot
Als je kiest voor een dekking waarbij diefstal ook gedekt is, dan is het belangrijk dat je brommer altijd op slot staat met het standaard stuurslot en een categorie 3 ART-goedgekeurd slot of beter.

Is dit niet het geval en je brommer wordt gestolen, dan mag de verzekeraar besluiten om je brommer niet te vergoeden.

Voor een overzicht van goedgekeurde ART sloten kun je terecht op de website van Stichting ART.

Schadevrije jaren
Schadevrije jaren bouw je op door met je voertuig schadevrij te rijden. Je krijgt een schadevrij jaar na ieder jaar dat je geen schade rijdt.

Deze schadevrije jaren hebben bijna bij alle verzekeraars invloed op de hoogte van de premie. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe lager de premie van je brommerverzekering zal zijn.

Voor de brommerverzekering kan je opgebouwde schadevrije jaren van een autoverzekering of motorverzekering meenemen. Dit kan een hoop aan premie schelen.

Meestal kunnen de opgebouwde schadevrije jaren van de brommerverzekering ook voor een autoverzekering of motorverzekering worden meegenomen.

Tussentijds beëindigen van je brommerverzekering

In de meeste gevallen loopt je brommerverzekering voor een jaar. Na dit jaar kan je de verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

Als jij je brommer verkoopt, dan kan je de brommerverzekering direct opzeggen. Dit moet je doen door een vrijwaringsbewijs naar je tussenpersoon of verzekeraar te sturen.

Een vrijwaringsbewijs kan je bij je gemeente halen. Dit is het bewijs dat jij je brommer niet meer in bezit hebt en er dus ook geen verzekeringsplicht op deze brommer rest.

De brommerverzekering vergelijken en direct goedkoop je brommer verzekeren

Je kunt de brommerverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl en direct online je brommer verzekeren. Jij en je brommer zijn meteen goed verzekerd en je kunt direct de weg op.

Heb je een brommer voor bezorgdiensten?

Dan kun je helaas geen particuliere brommerverzekering afsluiten. Sluit in dat geval een bezorgbrommerverzekering via Geencentteveel.nl bij de Vereende af.

Vul het aanvraagformulier in en krijg een gratis een vrijblijvende offerte voor een bezorgbrommerverzekering.