Elektrische fietsverzekering vergelijken en verzekeren

Vergelijk en verzeker je elektrische fiets voor diefstal en schade
Verzeker je elektrische fiets direct

Elektrische fietsverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl

 • Direct verzekerd

  Je bent direct verzekerd na het afsluiten van je elektrische fietsverzekering. Je kunt gelijk de weg op.

 • 100% onafhankelijk

  Sinds onze oprichting in 1999 heeft geen bank of verzekeraar een belang in Geencentteveel.nl.

 • Niet tevreden?

  Je hebt 14 dagen bedenktijd om de verzekering te annuleren nadat je de polis hebt ontvangen.

Wat is een elektrische fietsverzekering?

Een elektrische fietsverzekering is een verzekering dat de diefstal of schade van een elektrische fiets vergoed. Een elektrische fietsverzekering keert bij diefstal of schade een bedrag uit. Dit bedrag, eventueel onder aftrek van een eigen risico, is afhankelijk van de leeftijd van de elektrische fiets. De verzekeraar zal de reparatiekosten vergoeden als reparatie goedkoper is dan de aanschaf van een nieuw elektrische fiets.

Alles over je elektrische fietsverzekering vergelijken

Een elektrische fiets is een dure en bedachtzame investering. Een investering waar je zuinig op bent. De realiteit leert echter dat (elektrische) fietsen gewilde objecten voor dieven zijn. Volgens cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) zijn er 110.895 fietsen gestolen in 2014. Om er zeker van te zijn dat je financiële compensatie voor een gestolen fiets krijgt, sluit je een elektrische fietsverzekering af. Naast diefstal verzeker je je elektrische fiets ook voor schade door een verkeersongeluk of door brand of ontploffing.

Ben je voor een verzekering aan het kijken voor een fiets zonder trapondersteuning? Bekijk dan snel wat je bespaart met een fietsverzekering via Geencentteveel.nl.

Je elektrische fietsverzekering gebruiken bij diefstal en schade

Bij de meeste verzekeraars ben je de eerste 3 jaar van je elektrische fietsverzekering gedekt tegen diefstal en tegen schade. Bij Klaverblad en de Europeesche ben je in de eerste 3 jaar volledig verzekerd tegen diefstal en schade van je elektrische fiets. Bij Unigarant heb je de keuze om je elektrische fiets alleen tegen diefstal of ook tegen schade te verzekeren.

Let op: Sommige fietsverzekeraars hebben als voorwaarde dat je je elektrische fiets beveiligd met een ART goedgekeurd slot. Bij diefstal moet je kunnen aantonen dat je fiets op slot heeft gestaan. Op de website van stichting ART lees je of je slot voldoet aan het ART-keurmerk.

Het is verstandig om je elektrische fiets altijd met een tweede slot aan een vast object, zoals een paal of en hek, op sloten te zetten. Mocht je elektrische fiets dan nog gestolen worden, dan overhandig je bij de aangifte van diefstal 2 sleutels. Namelijk de sleutel van het fietsslot en de sleutel van het ART goedgekeurd slot.

Je elektrische fietsverzekering aanvullen met pechhulp, verhaalservice en ongevallen
Bij Unigarant heb je de mogelijkheid om je elektrische fietsverzekering aan te vullen met pechhulp, verhaalservice en ongevallen.

Bij pech schakel je de pechhulp in, je elektrische fiets wordt op locatie gerepareerd. Als dat niet mogelijk is, dan wordt je samen met je elektrische fiets naar een rijwielspecialist of naar huis gebracht. Met de verhaalservice helpt Unigarant je als de schade op iemand anders moeten worden verhaald en met Ongevallen keert Unigarant een eenmalig bedrag aan jou of je nabestaanden uit als je blijvend invalide raakt of komt te overlijden als gevolg van een ongeval met je elektrische fiets.

Met je elektrische fietsverzekering ben je ook verzekerd in het buitenland

Als je van plan bent om je elektrische fiets mee te nemen naar het buitenland, dan is het goed om te weten dat je fiets daar ook op je elektrische fietsverzekering gedekt is. Bij Klaverblad ben je door heel Europa verzekerd en bij Unigarant en de Europeesche zelfs over de hele wereld.

Houdt rekening met een eigen risico als je gebruik van je elektrische fietsverzekering maakt

Een eigen risico is een bedrag dat altijd in mindering van de vergoeding voor je beschadigde elektrische fiets wordt gebracht. Meestal is het eigen risico een vast bedrag van € 25,-, maar soms wordt het als percentage van de waarde van de fiets berekend. De eigen risico is alleen van toepassing in geval van schade. Bij diefstal hoef je geen rekening met het eigen risico te houden.

De elektrische fietsverzekering vergelijken en direct online afsluiten

Je kunt de elektrische fietsverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl en direct online afsluiten. Je bent meteen verzekerd met een goede en goedkope elektrische fietsverzekering en je kunt direct de weg op.

Houdt met deze 3 tips rekening bij het vergelijken van de elektrische fietsverzekering:

 • Accessoires. Geef de waarde van accessoires op je elektrische fiets op zodat deze meeverzekerd zijn;
 • Je kunt een tweedehandse elektrische fiets niet verzekeren met de elektrische fietsverzekering;
 • Je hebt geen dekking als je je elektrische fiets verhuurd aan iemand anders.

Een fiets met hulpmotor verzeker je als bromfietsverzekering

Een fiets met hulpmotor wordt een zoemfiets genoemd en valt niet onder de categorie elektrische fietsen. Je kunt een zoemfiets, zoals een spartamet, vergelijken en verzekeren via onze bromfietsverzekering of scooterverzekering vergelijking. Je ziet de premies van meerdere verzekeraars en je sluit de bromfietsverzekering van jouw keuze direct online af.

Onze service bij de elektrische fietsverzekering

Voor de elektrische fietsverzekering treden wij op als intermediair en verzorgen wij je polis. Tijdens de looptijd van je elektrische fietsverzekering kan je bij ons terecht voor vragen, wijzigingen en schademeldingen.

Neem voor vragen over de elektrische fietsverzekering gerust contact met ons op.

Vergunningen en inschrijvingen van Geencentteveel.nl

 • Autoriteit Financiële Markten (AFM): 12012535
 • Kamer van Koophandel: 32092536
 • Kifid: 300.008506