Autoverzekering afsluiten en verzekeren

Check gelijk je voordeel
Autoverzekering vergelijken en afsluiten

Klanten die bij ons een autoverzekering afsloten

Ervaringen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een goedkope autoverzekering. We tonen alle ervaringen over ons.

Geencentteveel.nl scoort gebaseerd op 61 ervaringen gemiddeld een 9.6 uit 10.

Autoverzekering

5 sterren

“Super goed geholpen een dikke 10”

Autoverzekering

4 sterren

“Goed”

Autoverzekering

5 sterren

“ja is meestal het goedkoopst”

Goedkope autoverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl

 • Direct verzekerd

  Je bent direct verzekerd na het afsluiten van je autoverzekering. Je kunt gelijk de weg op.

 • Alleen bij Geencentteveel.nl:
  premiekorting per jaar

  Onze klanten krijgen een exclusieve korting op hun autoverzekering.

 • Alleen bij Geencentteveel.nl:
  Gratis VIP Schadeservice

  Sluit je een autoverzekering met beperkt of volledig casco af? Dan krijg je de VIP schadeservice er gratis bij.

 • Logo AEGON
 • Logo ABN-AMRO
 • Logo Centraal Beheer
 • Logo Ditzo
 • Logo FBTO
 • Logo HEMA
 • Logo Nationale Nederlanden
 • Logo OHRA
 • Logo UNIVE

Onze service bij een autoverzekering

Voor de alle autoverzekeringen treden wij op als intermediair en verzorgen wij jouw polis. Tijdens de looptijd van de polis kan je bij ons terecht voor vragen, wijzigingen en schademeldingen.

Schade melden of iets wijzigen aan je autoverzekering?


Schade melden Iets wijzigen
Heb je schade aan je auto opgelopen? Dat is vervelend!
Via je persoonlijke dossier geef je direct je schade door.

Je geeft hier onder andere de volgende soorten schades door:
 • Schade door aanrijding;
 • Auto is total loss;
 • Auto is gestolen.
Via je persoonlijke dossier geef je ook direct alle wijzigingen door. Geef gemakkelijk de volgende wijzigingen door:

 • Adres;
 • E-mailadres of telefoonummer;
 • Bankrekeningnummer;
 • Auto schorsen;
 • Dekking voor je autoverzekering.

Wat is een autoverzekering?

Wat is een autoverzekering?

Een autoverzekering dekt in ieder geval de schade aan derden door jouw toedoen. Deze dekking heet Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).

In Nederland ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten als je in het bezit bent van een auto. Met een autoverzekering ben je verzekerd zodat onverhoopte schade aan derden wordt vergoed en je zelf niet met de financiële gevolgen van een schade wordt belast.

WA, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco als dekking voor mijn autoverzekering?

De keuze voor de dekking van een autoverzekering hangt onder andere af van het type auto en de leeftijd van je auto. Je hebt de keuze uit 3 dekkingsvarianten:

WA (Wettelijke aansprakelijkheid) WA + Beperkt Casco (WA Plus) WA + Volledig Casco (All Risks)
Deze dekking is wettelijk verplicht in Nederland en is de goedkoopste auto verzekering.

De WA-verzekering dekt de schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen en standaard van kracht is in heel Europa.
Naast de WA dekking wordt de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. diefstal, brand, storm en ruitbreuk.

Schade aan je eigen auto die je zelf heeft veroorzaakt wordt niet vergoed.
Deze dekking vergoedt de schade aan je auto die op de weg kan ontstaan, bijvoorbeeld door een botsing, doordat de auto omslaat of in een slip raakt. Ook wanneer dat gebeurt door eigen schuld.

Ook schade aan je auto door ‘enig ander van buiten komend onheil’, zoals brand en blikseminslag valt onder de dekking.
Kies deze dekking als je auto ouder dan 10 jaar is. Kies deze dekking als je auto 5 t/m 9 jaar oud is. Kies deze dekking als je auto nieuw t/m 4 jaar oud is.

Natuurlijk is het een volledig vrije keuze voor welke dekking je gaat. Een WA + Volledig Casco dekt alle risico’s maar is het ook de duurste variant. Heb je een oudere auto maar vind je het fijn als je volledig gedekt bent? Dan kies je juist wel weer voor een dekking op basis van Beperkt Casco of Volledig casco.

Goedkope autoverzekering vergelijken en direct overzicht

Omdat het verzekeren iets is dat je met zorg doet en de kosten en voorwaarden van een autoverzekering per verzekeraar nogal verschillen, biedt Geencentteveel.nl de mogelijkheid om de autoverzekering te vergelijken. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens en autogegevens krijg je direct een overzicht van alle autoverzekeringen gecategoriseerd op basis van premie, dekking en polisvoorwaarden.

Je sluit de autoverzekering direct online af en je krijgt het polisblad binnen een paar minuten in je inbox. Je kunt direct verzekerd de weg op.

Let op en maak de juiste keuze zodat je een goede autoverzekering goedkoop kunt afsluiten. Een aantal tips:

 • De dekking op basis van volledig casco is voor ‘jonge’ auto’s bedoeld; bijvoorbeeld voor auto’s die niet ouder zijn dan 4 jaar. Wees geen dief van je portemonnee en kies een goedkopere dekking als je auto ouder dan 4 jaar is. Heb je door het aantal schadevrije jaren een hoge korting opgebouwd, waardoor je een relatief lage premie hoeft te betalen, dan kan je de verzekering wat langer aanhouden.
 • Bij schade aan de auto geldt meestal een eigen risico. Als je de schade laat herstellen door een bedrijf waarmee de verzekeraar een overeenkomst heeft, wordt dit eigen risico verminderd of zelfs helemaal niet toegepast.
 • Lees ook dit artikel met 6 handige besparingstips voor je autoverzekering.
Goedkope autoverzekering vergelijken

Een aantal veelvoorkomende termen bij een autoverzekering

Een aantal termen zijn onlosmakelijk verbonden bij het afsluiten van een autoverzekering. Hieronder lees je een korte toelichting per term:

Eigen risico

De meeste verzekeraars voeren een eigen risico bij een autoverzekering. Het eigen risico is het bedrag die je in geval van schade zelf moet betalen. Het resterende schadebedrag wordt door je verzekeraar uitgekeerd.

Je auto verzekeren met opgebouwde schadevrije jaren

Sommige verzekeraars geven jaarlijks een korting op je autoverzekering voor elke schadevrije jaar. De korting berekenen zij aan de hand van een bonus/malus-ladder. Je wordt dus beloond voor het schadevrij rijden met je auto. Andere verzekeraars maken juist weer geen gebruik van dit systeem, zij verwerken de korting vanaf het eerste verzekeringsjaar in hun premies.

Aanvullende dekkingen

Zoals hierboven is te lezen, heb je de keuze uit 3 dekkingsvarianten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je autoverzekering aanvullend te verzekeren met een ongevallen inzittendenverzekering en rechtsbijstand (verhaalservice). De ongevallen inzittendenverzekering keert een vast extra bedrag uit als je onverhoopt komt te overlijden of blijvend invalide raakt door een ongeval met je auto. De aanvullende dekking met rechtsbijstand vergoed eventuele juridische kosten als je de schade aan je auto met een derde partij moet uitvechten.

Een goedkope autoverzekering vergelijken en direct online afsluiten

Je kunt de goedkoopste autoverzekeringen vergelijken en direct online afsluiten. Je bent meteen verzekerd met een goede en goedkope autoverzekering.

Goedkope autoverzekering

Goede autoverzekering afsluitenDe goedkoopste autoverzekering is altijd de kale variant dat alleen WA dekt. In bepaalde gevallen voldoet deze dekking maar vooral bij nieuwe auto’s is een ruimere dekking aan te raden.

Wat de meest goedkope autoverzekering in jouw geval is, hangt van een aantal factoren af. Onder andere je opgebouwde schadevrije jaren, postcodegebied en leeftijd spelen een rol voor het bepalen van de premie van de goedkoopste autoverzekering.

De laagste premie is leidend bij de rankschikking van onze vergelijking, dus je ziet de goedkoopste auto verzekering bovenaan staan waarna de duurdere autoverzekeringen volgen. Een autoverzekering goedkoop afsluiten vergt even wat tijd, maar dan is het ook mogelijk om enorm te besparen op de premie.

Beste autoverzekering

Als we het over een autoverzekering goedkoop afsluiten hebben, dan is dat in veel gevallen niet de beste autoverzekering. Deze situatie is natuurlijk ook om te keren waarbij de duurste autoverzekering ook niet per se de beste autoverzekering in jouw situatie is.

Wat is dan de beste autoverzekering?
Dat is de autoverzekering die het beste past bij de leeftijd van je auto past, de waarde ervan en wat jouw (financiële) situatie momenteel is.

De leeftijd van je auto is meestal een goed startpunt. Als je een oude auto hebt dan is het niet per se nodig om all-risk te verzekeren. Bij een schadegeval krijg je immers weinig vergoed omdat je oudere auto vandaag de dag niet zoveel waard meer is.

In deze situatie is een all-risk dus niet de beste autoverzekering. Door te vergelijken zie je ook direct wat de verschillende dekkingen met de kosten doen.

Documenten en polisvoorwaarden van een autoverzekering downloaden


Schadeformulieren

Polisvoorwaarden

Verzekeringskaarten

Overstappen van autoverzekering

Heb je al een autoverzekering? Het is dan goed mogelijk dat je na het vergelijken een betere en goedkopere autoverzekering tegenkomt. Overstappen naar een nieuwe autoverzekering is gemakkelijk te regelen.

Ben je nog geen klant van Geencentteveel.nl
Zeg in dat geval je bestaande autoverzekering bij je tussenpersoon of verzekeraar op. Gooi je oude schoenen niet weg voordat je nieuwe hebt. Dit is ook van toepassing op je huidige autoverzekering.

Sluit dus eerst een nieuwe autoverzekering af alvorens je de oude opzegt.

Ben je al klant van Geencentteveel.nl
Zeg dan je de oude autoverzekering gemakkelijk online via je persoonlijke dossier op.

Vergunningen en inschrijvingen van Geencentteveel.nl

 • Autoriteit Financiële Markten (AFM): 12012535
 • Kamer van Koophandel: 32092536
 • Kifid: 300.008506

Wat is de werkwijze van Geencentteveel.nl?

Wat doen wij voor jou?
Bij Geencentteveel.nl heb je de mogelijkheid om verschillende verzekeringen te vergelijken en af te sluiten. De autoverzekering is één van deze verzekeringen. Kies je voor een autoverzekering via Geencentteveel.nl? Dan treden wij ook op als jouw tussenpersoon. Je kunt tijdens deze periode met alle vragen en mutaties rondom je autoverzekering bij ons terecht.

Verder dragen wij zorg dat je aanvraag direct bij de autoverzekeraar wordt ingediend. Hierdoor weet je binnen enkele momente of je aanvraag definitief geaccepteerd wordt door de verzekeraar.

Na acceptatie zorgen wij ervoor dat de polis van je autoverzekering zo spoedig mogelijk digital wordt aangeleverd. Dit is gelijk ook het verzekeringsbewijs dus bewaar deze zorgvuldig op een logische plek waar je het altijd terug kunt vinden.
Hoe komt onze vergelijking van de autoverzekering tot stand?
Voor het opbouwen van onze vergelijking van de autoverzekering maken wij gebruik van de berekeningsmodule van RISK Assuradeuren. RISK is onze partner. Zij hebben volmachten van verschillende verzekeraars. Een volmacht betekent dat de verzekeraar toestemming geeft aan een partij om het risico namens hen te dragen.

De vergelijking is opgebouwd op basis van premie. Dat betekent dat de meest goedkope autoverzekering bovenaan in onze resultaten komt te staan en afloopt naar de autoverzekering die het minst goedkoop is. Ook hebben wij onze exclusieve korting reeds in de premie verwerkt zodat onze premies volledig en transparant zijn.

Ten slotte hebben wij de polisvoorwaarden en verzekeringskaarten van de autoverzekeraars aan de details van onze vergelijking toegevoegd zodat je een nog betere keuze voor de beste autoverzekering in jouw situatie kunt maken.
Wat is het verdienmodel van Geencentteveel.nl?
Wij verdienen een doorlopende vergoeding van de verzekeraar zodra je een autoverzekering via ons afsluit. Dit wordt ook wel provisie genoemd. Bij de meeste tussenpersonen en vergelijkings van autoverzekeringen is deze provisie 20% per jaar. Omdat wij de autoverzekering voor 'geen cent te veel' willen aanbieden, hebben wij gekozen voor een provisie van 10% per jaar. Zo geven wij een exclusieve korting terug aan jou als klant zijnde.

Voor deze provisie doen wij het volgende:
 • We ontwikkelen en verbeteren voortdurend onze site voor de beste vergelijking;
 • Wij zorgen dat de je aanvraag in goede orde bij de verzekeraar wordt ingediend;
 • Wij geven zo snel mogelijk terugkoppeling over de status van je aanvraag en leveren (bij acceptatie) de polis digitaal af;
 • We pluizen de polisvoorwaarden van de autoverzekeraars uit om zodoende een gedetailleerde vergelijking te presenteren;
 • Voor alle vragen en wijzigingen tijdens de looptijd van je autoverzekering kun je altijd bij ons terecht.
Is de vergelijking volledig?
Als vergelijker trachten wij altijd naar een zo volledig mogelijke vergelijking. Helaas is dit niet haalbaar omdat bepaalde autoverzekeraars hun premies alleen via hun eigen kanalen willen aanbieden en er zodoende voor kiezen om hun tarieven niet via vergelijkingssites beschikbaar te stellen.

Veelgestelde vragen over het wijzigen, betalen en opzeggen van een autoverzekering

Hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen?
Heb je je auto niet meer in je bezit? Zeg dan je verzekering gemakkelijk op door naar je persoonlijke dossier te gaan. Log vervolgens in en volg de stappen. Check ook onze klantenservice voor meer informatie.
Ik ben reeds klant bij jullie en heb een vraag over mijn openstaande betaling. Hoe moet ik dit doen?
Wij verzoeken je om een e-mail naar info@geencentteveel.nl te sturen met de vraag over de openstaande betaling van je scooterverzekering. Zodra wij een antwoord ontvangen van de verzekeraar berichten wij je per e-mail.

Wij streven er naar om je betalingsvraag op werkdagen binnen 24 uur te verwerken. We kunnen helaas niet direct een antwoord geven omdat wij geen inzicht hebben in de financiële administratie van de verzekeraar.
Wordt mijn autoverzekering automatisch verlengd of moet ik dat zelf doen?
Nee, je autoverzekering wordt jaarlijks automatisch verlengd. Daar hoef je geen handeling voor te verrichten. Echter is de autoverzekering wel dagelijks opzegbaar.
Kan ik mijn schadevrije jaren aan iemand anders geven?
Het is in specifieke gevallen mogelijk om je schadevrije jaren te geven aan iemand anders zoals je kind. Je moet hiervoor een afstandsverklaring invullen. Verzekeraars hanteren echter een wisselend beleid met betrekking tot het overdragen van schadevrije jaren hebben, dus houdt er rekening mee dat een verzoek niet altijd wordt doorgevoerd door de verzekeringsmaatschappij.
Welke autoverzekeraars vergelijken wij?
Verzekeraar Autoverzekering
ASR Personenauto Autoverzekering Personenauto
Allianz Autoverzekering Autoverzekering
Avero Achmea Auto Xcellent Auto Xcellent
Nationale-Nederlanden Personenautoverzekering Personenautoverzekering
REAAL Personenauto Personenautoverzekering
RISK Witgeld autoverzekering Witgeld autoverzekering

Veelgestelde vragen over de autoverzekering

Wat is een meldcode?
Een meldcode is voor de verzekeraar belangrijk om je auto bij het RDW aan te melden. De meldcode vind je direct onder het kenteken op je kentekenbewijs (ook wel het tenaamstellingsverslag genoemd).

De verzekeraar kan met een onjuiste meldcode je auto niet aanmelden bij het RDW. Het gevolg is dat je het risico op een boete van €330,- loopt. Ga dus goed na of je de juiste meldcode hebt ingevoerd! (let op: De meldcode is anders dan de tenaamstellingscode)
Wat is het verschil tussen materiële schade en letselschade?
Verzekeringsmaatschappijen hanteren verschillende maximum bedragen bij het uitkeren van de soort schade die je met je auto oploopt, namelijk materiële schade en letselschade.

Materiële schade is de schade aan jouw auto of aan het materiaal van een derde (bijvoorbeeld zijn of haar auto).

Letselschade is schade aan een persoon zoals een whiplash of als je iets breekt ten gevolge van een ongeluk.

Bij letselschade is het maximum verzekerd bedrag meestal € 5.600.000,- per gebeurtenis en bij materiële schade is dat € 2.500.000,- per gebeurtenis.
Is mijn auto alleen in Nederland verzekerd?
Nee, je bent verzekerd in alle landen die op je Groene Kaart staan. Deze kaart wordt door de autoverzekeraar aan je geleverd na het afsluiten van een autoverzekering.

De landen op de Groene Kaart zijn praktisch gezien de landen van Europa en Israël, Marokko en Tunesië.
Hoe werk de no-claimkorting bij de autoverzekering?
Autoverzekeraars belonen klanten die schadevrij rijden op jaarbasis. Deze beloning wordt no-claimkorting genoemd .

Voor elk jaar dat je geen schade claimt krijg je premiekorting krijgen. Deze korting loopt op tot een maximum van 75%. Als je schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen.

Bij de meeste verzekeraars vervalt de no-claimkorting ongeacht wie de schuld is van de schade. Echter zijn er ook autoverzekeraars die wel kijken naar de schuldige partij. Is de schade niet jouw schuld? Dan heeft het geen negatief gevolg voor je premiekorting. Die korting stijgt zelfs nog, zolang je niet op het maximum zit. Dit wordt ook wel 'no-blameregeling' genoemd.
Is een vervangende auto ook verzekerd?
Je vervangende auto is verzekerd als je deze krijgt omdat je eigen auto (die op de polis staat) is beschadigd of weg is. Je bent voor deze auto op dezelfde manier verzekerd als voor je eigen auto, dus heb je deze alleen op basis van wettelijke aansprakelijkheid verzekerd dan is de vervangende auto ook zodanig verzekerd.

Verder gelden er nog een aantal voorwaarden bij het verzekeren van de vervangende auto:
 • De vervangende auto moet hetzelfde type zijn en dezelfde waarde hebben als de auto die op uw polis staat;
 • De vervangende auto moet een Nederlands kenteken hebben;
 • Je bent maximaal 30 dagen verzekerd voor de vervangende auto;
 • De vervangende auto moet een Nederlands kenteken hebben;
 • De huurkosten van de vervangende auto wordt meestal niet door de verzekeraar vergoed.