Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten

Scooterverzekering vergelijken, afsluiten en verzekeren

Een goede en goedkope scooterverzekering afsluiten? Vergelijk en bereken, kies en sluit af zodat je daarna direct de weg op kunt gaan
Vergelijk scooterverzekeringen

Klanten die bij ons een scooterverzekering afsloten

Ervaringen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een scooterverzekering. We tonen alle ervaringen over ons.

Geencentteveel.nl scoort gebaseerd op 843 ervaringen gemiddeld een 9.5 uit 10.

Scooterverzekering

5 sterren

“Logische volgorde, simpel te volgen en heel duidelijk! ”

Scooterverzekering

5 sterren

“Lekker laagdrempelig en prima voor elkaar. Hopelijk kan dat zo blijven.”

Scooterverzekering

4 sterren

“Duidelijke uitleg over premie verzekering en verschillen tussen WA en Diefstal en een allrisk verzekering. ”

Waarom Geencentteveel.nl?

 • Goedkoop je scooter verzekeren

  Je scooter is direct en goedkoop verzekerd. Wij sturen je meteen een ontvangstbevestiging en je kunt daarna gelijk de weg op.

 • Exclusieve korting

  Je krijgt een exclusieve korting voor je scooterverzekering bij Geencentteveel.nl.

 • Niet tevreden? 14 dagen bedenktijd

  Je hebt 14 dagen bedenktijd om de verzekering te annuleren nadat je de polis hebt ontvangen.

 • Logo ENRA
 • Logo Nationale Nederlanden
 • Logo Reaal
 • Logo Unigarant

Handig om te weten

Overstappen van scooterverzekering

Heb je al een scooterverzekering? Het is dan goed mogelijk dat je na het vergelijken een betere en goedkopere scooterverzekering tegenkomt. Je kunt in dat geval gemakkelijk overstappen.

Als je al klant van Geencentteveel.nl bent, dan zeg je de oude verzekering gemakkelijk via je persoonlijke dossier online op.

Als je nog geen klant van Geencentteveel.nl bent, dan moet je de verzekering eerst bij je huidige tussenpersoon of verzekeraar opzeggen.

Gooi je oude schoenen niet weg voordat je nieuwe hebt. Dit is ook van toepassing op je huidige verzekering. Sluit dus eerst een nieuwe scooterverzekering af alvorens je de oude opzegt.

Vergunningen en inschrijvingen van Geencentteveel.nl

 • Autoriteit Financiële Markten (AFM): 12013884
 • Kamer van Koophandel: 34143379
 • Kifid: 300.009534

Onze service

Voor deze verzekering treden wij op als intermediair en verzorgen wij je polis. Tijdens de looptijd van deze verzekering kan je bij ons terecht voor vragen, wijzigingen en schademeldingen.

Neem voor vragen contact met ons op.

Schade melden of iets wijzigen?


Schade melden Iets wijzigen
Heb je schade aan je scooter opgelopen? Dat is vervelend!
Via je persoonlijke dossier geef je direct je schade door.

Je geeft hier onder andere de volgende soorten schades door:
 • Schade door aanrijding;
 • Scooter is total loss;
 • Scooter is gestolen.
Via je persoonlijke dossier geef je ook direct alle wijzigingen door. Geef gemakkelijk de volgende wijzigingen door:

 • Adres;
 • E-mailadres of telefoonummer;
 • Bankrekeningnummer;
 • Nieuwe scooter aanmelden;
 • Jongste bestuurder aan- of afmelden;
 • Dekking voor je scooterverzekering.

Wat is een scooterverzekering?

Een scooterverzekering is in Nederland een verplichte verzekering voor bezitters van een scooter. De scooterverzekering dekt in ieder geval de schuldschade die wordt toegedaan aan derde(n) bij het gebruik van de scooter.

De verzekerde heeft de mogelijkheid om de dekking van de scooterverzekering uit te breiden zodat ook schade door diefstal of aanrijding is gedekt. De verzekeraar keert bij schade of verlies van de scooter een bedrag uit onder aftrek van een eigen risico.

Wat is een scooterverzekering?

Waarom heb je deze verzekering nodig?

Zoals je al in de bovenstaande alinea hebt kunnen lezen is het voornaamste doel van een scooterverzekering het vergoeden van schade aan derde(n) door jouw schuld bij het gebruik van je scooter.

Buiten het feit dat je strafbaar bent indien je je scooter gebruikt en deelneemt aan het verkeer zonder dat je verzekerd bent, is het ook voor je eigen belang om deze verzekering af te sluiten zodat je grote financiële problemen voorkomt.

Wist je ook dat je verplicht bent om een scooterverzekering af te sluiten als je geen gebruik van je scooter maakt?

Alles over het vergelijken van een scooterverzekering

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe aanwinst, namelijk een gloednieuwe of tweedehandse scooter. Wij kunnen ons voorstellen dat je staat te popelen om op je scooter te springen en de weg op te gaan. Voordat je dit kunt doen, moet je je scooter verzekeren. Dit is wettelijk verplicht omdat je op deze manier voor eventuele schade aan iemand anders bent verzekerd. Dit wordt ook wel wettelijke aansprakelijkheid (WA) genoemd.

Naast het verzekeren voor WA is het ook mogelijk om je dekking uit te breiden met een diefstaldekking of een all riskdekking. Deze dekkingen selecter je in onze vergelijking en je ziet vervolgens hoeveel deze dekkingen kosten. Kortom, begin direct met het berekenen van je scooterverzekering.

Welke dekking heb je nodig?

Naast de eerder genoemde WA-dekking heb je de keuze uit twee andere dekkingen. De keuze voor de juiste dekking is onder andere afhankelijk van je financiële situatie, de waarde van je scooter en hoe oud deze is.
In de onderstaande tabel staat weergegeven welke scooterverzekeringen er zijn en welke dekking elke variant biedt.

WA WA + Diefstal WA + Diefstal en aanrijding
Schade aan anderen Schade aan anderen Schade aan anderen
Diefstal en joyriding Diefstal en joyriding
Schade door brand, storm of hagel
Schade door botsing, omvallen of vandalisme
Schade aan je eigen scooter inclusief eigen schuld

Goede scooterverzekering afsluiten

Met de dekking WA+diefstal verzeker je je scooter dus ook tegen diefstal. Statistieken wijzen uit dat cira 2% van alle scooterbezitters ooit te maken krijgt met diefstal van zijn of haar scooter. Als je de dupe bent van diefstal dan geef je de diefstal van je scooter in 3 stappen door.

Tip: Als je scooter wordt gestolen dan is je scooter uitsluitend verzekerd als je de scooter op slot hebt gezet met het standaard slot en minstens een categorie 3 ART-goedgekeurd slot.

Met de dekking WA + all risk ben je verzekerd tegen diefstal en schade die je zelf aan je scooter hebt veroorzaakt. Ook als iemand anders de schade aan je scooter veroorzaakt, bijvoorbeeld door een aanrijding of door vandalisme. Als je onverhoopt bij een aanrijding betrokken bent geraakt, dan stel je ons in 4 simpele stappen op de hoogte van de aanrijding.

Het klinkt misschien logisch, maar als je opzettelijk schade aan je scooter veroorzaakt dan is het niet mogelijk om dit te verhalen op deze verzekering. Lees ook meer over algemene uitsluitingen op je scooterverzekering.

Een complete verzekering met een verhaalservice en opzittendenverzekering

Naast een verzekering met WA, WA+diefstal of WA+all risks heb je ook de mogelijkheid om aanvullend je scooter te verzekeren met een verhaalservice of een ongevallen opzittendenverzekering.

Verhaalservice Ongevallen opzittendenverzekering
De verhaalservice helpt bij het verhalen van materiële en/of letselschade als je bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken raakt.

Het is verstandig om je aanvullend te dekken met een verhaalservice als je ervoor kiest om je scooter alleen te dekken met WA of WA+diefstal te verzekeren.
De opzittendenverzekering keert een bedrag uit als jij en/of je passagier, ten gevolge van een ongeval, blijvend invalide raakt of komt te overlijden.

Je verzekeraar keert een eenmalig en voor afgesproken bedrag uit.

Goedkoop je scooter verzekeren met korting door opgebouwde schadevrije jaren

Je wordt beloond voor schadevrij rijden. Als je een jaar geen schade op deze verzekering hoeft te claimen, dan kent de verzekeraar je een schadevrije jaar toe.

Deze schadevrije jaren staat vaak garant voor een procentuele korting op de premie van deze verzekering. Als je al schadevrije jaren hebt opgebouwd, geef je dit aantal bij het scooterverzekering vergelijken op. Je ziet per verzekeraar direct wat de premie is op basis van je schadevrije jaren.

De dekking van je scooterverzekering, aanvullende verzekeringen, schadevrije jaren, regio waar je woont, zijn factoren die de premie bepalen bij een scooterverzekering vergelijken. Lees ook welke andere factoren van invloed zijn op de kosten van je scooterverzekering.

Met een royementsverklaring bewijs je jouw aantal opgebouwde schadevrije jaren aan de verzekeraar. Bewaar de royementsverklaring dus altijd goed in je administratie.

Ben je niet de jongste bestuurder van je scooter?

Het is mogelijk dat je je scooter deelt met je broertje, zusje of iemand anders. Als diegene jonger is dan jij, dan ben je verplicht om dit bij het vergelijken aan te geven.

De premie wordt bepaald op basis van de leeftijd van de jongste bestuurder. Als de jongere bestuurder niet meer op je scooter rijdt, vergeet dan niet om deze verzekering op jouw leeftijd te laten verzekeren. Misschien kan je zo goedkoper je scooter verzekeren. Ben je er niet zeker van? Dan kun je nog altijd opnieuw je verzekering vergelijken.

Documenten en polisvoorwaarden downloaden


Schadeformulieren Polisvoorwaarden Verzekeringskaarten
Algemeen schadeformulier Polisvoorwaarden ASR Verzekeringskaart ASR
Aanrijding schadeformulier Polisvoorwaarden ENRA Verzekeringskaart ENRA
Aanrijding schadeformulier digitaal Polisvoorwaarden Klaverblad Verzekeringskaart REAAL
Polisvoorwaarden REAAL Verzekeringskaart Unigarant
Polisvoorwaarden Unigarant

Goedkope scooterverzekering

Goedkope scooterverzekering vergelijkenDe goedkoopste scooterverzekering is altijd de kale variant dat alleen WA dekt. In bepaalde gevallen voldoet deze dekking maar vooral bij nieuwe scooters is een ruimere dekking aan te raden.

Wat de meest goedkope scooterverzekering in jouw geval is, hangt van een aantal factoren af. Onder andere je opgebouwde schadevrije jaren, postcodegebied en leeftijd spelen een rol voor het bepalen van de premie van de goedkoopste scooterverzekering.

De laagste premie is leidend bij de rankschikking van onze vergelijking, dus je ziet de goedkoopste scooterverzekering bovenaan staan waarna de duurdere scooterverzekeringen volgen.

Beste scooterverzekering

Als we het over de goedkoopste scooterverzekering hebben, dan is dat in veel gevallen niet de beste scooterverzekering. Deze situatie is natuurlijk ook om te keren waarbij de duurste scooterverzekering ook niet per se de beste scooterverzekering in jouw situatie is.

Wat is dan de beste scooterverzekering?
Dat is de scooterverzekering die het beste past bij de leeftijd van je scooter, de waarde ervan en wat jouw (financiële) situatie momenteel is.

De leeftijd van je scooter is meestal een goed startpunt. Als je een oude scooter hebt dan is het niet per se nodig om all-risk te verzekeren. Bij een schadegeval krijg je immers weinig vergoed omdat je oudere scooter vandaag de dag niet zoveel waard meer is.

In deze situatie is een all-risk dus niet de beste scooterverzekering. Door te vergelijken zie je ook direct wat de verschillende dekkingen met de kosten doen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn verzekering opzeggen?
Als je scooter niet meer in je bezit is, dan zeg je deze gemakkelijk op door naar je persoonlijke dossier te gaan. Log vervolgens in en volg de stappen. Check ook de pagina scooterverzekering opzeggen voor meer informatie.
Ik ben reeds klant bij jullie en heb een vraag over mijn openstaande betaling. Hoe moet ik dit doen?
Wij verzoeken je om een e-mail naar info@geencentteveel.nl te sturen met de vraag over de openstaande betaling van je scooterverzekering. Zodra wij een antwoord ontvangen van de verzekeraar berichten wij je per e-mail. Wij streven er naar om je betalingsvraag op werkdagen binnen 24 uur te verwerken. We kunnen helaas niet direct een antwoord geven omdat wij geen inzicht hebben in de financiële administratie van de verzekeraar.
Ben ik verzekerd op een opgevoerde scooter?
Nee, je bent niet verzekerd op een opgevoerde scooter. Wettelijk mag je een scooter niet opvoeren.

Maak je schade en je scooter is opgevoerd? Dan zal de verzekeraar de schade niet vergoeden door deze te verhalen op jou. Let daarom bij het aanschaffen van de scooter goed op dat deze niet opgevoerd is, zeker als je de scooter particulier koopt.
Met welk slot moet ik mijn scooter vergrendelen?
Bij het kopen van een geschikt slot voor je scooter is het verstandig om te kijken of het een ART goedgekeurd slot betreft welke in de klasse 3, 4 of 5 valt. (Check ook de website van Stichting ART).

Kies je voor een dekking tegen diefstal of tegen diefstal en aanrijding? Dan is het verplicht om je scooter op slot te doen aan een vast object zoals een fietsenrek. Als dat niet het geval is en je scooter wordt gestolen, dan is het mogelijk dat de schade niet vergoed wordt.
Zit er een eigen risico bij schade op mijn scooterverzekering?
Verzekeraars hebben een eigen risico als je deze tegen diefstal en/of aanrijding verzekerd. De eigen risico is als volgt:
Verzekeraar Eigen risico Eigen risico voor jeugd (t/m 24 jaar)
ASR € 100 € 1.000
ENRA € 200 € 500
Unigarant € 125 € 150
Moet ik mijn scooterverzekering zelf verlengen?
Nee, je verzekering wordt jaarlijks automatisch verlengd. Daar hoef je geen handeling voor te verrichten. Echter is deze wel dagelijks opzegbaar.
Mijn kind rijdt het meest op de scooter. Op welke naam moet ik de scooterverzekering zetten?
Als je kind het meeste op de scooter rijdt, dan ben je verplicht om deze direct op de naam van je kind af te sluiten. Doe je dat niet en je kind veroorzaakt schade? Dan brengt de verzekeraar minstens een hoge eigen risico in rekening. Anders gezegd verhaalt de verzekeraar de schade grotendeels op jou.
Kan ik mijn schadevrije jaren overdragen aan iemand anders?
Het is in specifieke gevallen mogelijk om schadevrije jaren over te dragen aan bijvoorbeeld je kind. Dit doe je door een afstandsverklaring in te vullen. Houd er echter rekening mee dat verzekeraars een wisselend beleid met betrekking tot het overdragen van schadevrije jaren hebben, dus een dergelijk verzoek wordt niet altijd gehonoreerd.
Ik heb een scooter die ik gebruik voor bezorgdiensten. Hoe kan ik deze verzekeren?
Dan kun je helaas geen particuliere scooterverzekering afsluiten. Sluit in dat geval een bezorgscooterverzekering via Geencentteveel.nl bij de Vereende af. Vul het aanvraagformulier in en krijg een gratis een vrijblijvende offerte voor een bezorgscooterverzekering.
Heb ik nog altijd een groene kaart nodig?
Een groene kaart werd voorheen automatisch door je verzekeraar verstrekt. Tegenwoordig doet je verzekeraar dat niet meer omdat je scooter of bromfiets auto automatisch wordt geregistreerd en zodoende online gecontroleerd kan worden of je voertuig is verzekerd.
Wat is het verschil tussen de dagwaarde en cataloguswaarde van mijn scooter?
De dagwaarde is het bedrag dat je scooter op vandaag de dag waard is. De verzekeraar neemt de dagwaarde mee bij het uitkeren van een schade.

De cataloguswaarde (of nieuwwaarde) is de waarde van je scooter op de dag dat deze uit de fabriek komt.
Wat is een meldcode?
Een meldcode is voor de verzekeraar belangrijk om je scooter bij het RDW aan te melden. De meldcode vind je direct onder het kenteken op je kentekenbewijs (ook wel het tenaamstellingsverslag genoemd).

De verzekeraar kan met een onjuiste meldcode je bromfiets of scooter niet aanmelden bij het RDW. Het gevolg is dat je het risico op een boete van €330,- loopt. Ga dus goed na of je de juiste meldcode hebt ingevoerd! (let op: De meldcode is anders dan de tenaamstellingscode)
Kan ik nog wel een scooterverzekering afsluiten als ik al een schade heb gehad?
Dat is vaak nog wel mogelijk. De verzekeraar vraagt om een toelichting over alle schade(s) die je in de afgelopen 5 jaar met een motorrijtuig (dus ook scooter) hebt gereden. Hierbij maakt het niet uit of de schade(s) jouw schuld of de schuld van de tegenpartij was. Op basis van je toelichting zal de verzekeraar beoordelen of zij jou definitief in dekking nemen.
Wanneer kan ik niet een scooterverzekering afsluiten?
In de volgende situaties is het niet mogelijk:
 • Als je in de laatste 8 jaar een verzekering van welke aard dan ook is opgezegd, geweigerd of aangeboden op beperkte en/of verzwarende voorwaarden;
 • Als je in de laatste 8 jaar in aanraking geweest met politie of justitie, c.q. strafrechtelijk veroordeeld;
 • Als je in de laatste 8 jaar betrokken bent geweest bij verzekeringsfraude of opzettelijke misleiding van een financiële instelling;
 • Als je rijbevoegdheid (voorwaardelijk) is ontzegd.
Welke scooterverzekeraars vergelijken wij?
Verzekeraar
ASR scooterverzekering
ENRA Scooterverzekering
Klaverblad scooterverzekering
REAAL Scooterverzekering
Unigarant Scooterverzekering