Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten

Scooterverzekering vergelijken, afsluiten en verzekeren

Een goede en goedkope scooterverzekering afsluiten? Vergelijk en sluit direct online af. Je bent binnen 5 minuten verzekerd.
Scooter verzekeren?

Dit zeggen onze klanten met een scooterverzekering

Ervaringen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een scooterverzekering. We tonen alle ervaringen over ons.

Geencentteveel.nl scoort gebaseerd op 975 ervaringen gemiddeld een 9.5 uit 10.

Scooterverzekering

5 sterren

“Lekker makkelijk.”

Scooterverzekering

5 sterren

“Duidelijk alles, snel top!! ”

Scooterverzekering

5 sterren

“Ik vind de medewerkers vriendelijk en hulpzame mensen die goede advies geven over al jouw vragen over de verzekering.”

Waarom je scooter verzekeren via Geencentteveel.nl?

 • Goede en goedkope scooterverzekering

  Je scooter is gelijk verzekerd. Wij sturen je binnen 3 minuten een ontvangstbevestiging en je kunt daarna meteen de weg op.

 • Exclusieve online korting

  Door ons netwerk kunnen wij een exclusieve online korting voor je scooterverzekering aanbieden.

 • Niet tevreden? 14 dagen bedenktijd

  Je hebt 14 dagen bedenktijd om de scooter verzekering te annuleren nadat je de polis hebt ontvangen. Wij zeggen je verzekering zonder vragen op en je krijgt direct je geld teruggestort.

 • Logo ENRA
 • Logo Nationale Nederlanden
 • Logo Reaal
 • Logo Unigarant

Waarom een scooterverzekering vergelijken?


Een scooter verzekering vergelijk je op premie, dekking en voorwaarden. Vaak kijkt men alleen naar de laagste kosten gekeken. Hoewel een goedkope scooterverzekering veelal voldoet, is het zeker niet zo dat deze altijd goed aansluit bij jouw situatie. Haal daarom je voordeel door altijd scooterverzekeringen te vergelijken op meer dan premie en kijk niet alleen naar de goedkoopste scooterverzekering.

Vergelijken op dekking en voorwaarden

Een belangrijk onderdeel van de beste scooterverzekering voor jouw situatie is het kiezen van de juiste dekking. De dekking is in 3 vormen te vergelijken, namelijk:
 • WA (Wettelijke aansprakelijkheid)
 • WA + Diefstal (Ook wel Beperkt Casco genoemd)
 • WA + Diefstal en Aanrijding (Ook wel All-Risk genoemd)

Welke dekking heb je nodig om je scooter te verzekeren?


De keuze voor de juiste dekking is onder andere afhankelijk van je financiële situatie, de waarde van je scooter en hoe oud deze is.
In de onderstaande tabel staat weergegeven welke scooterverzekeringen er zijn en welke dekking elke variant biedt.

WA (verplicht) WA + Diefstal (Beperkt Casco) WA + Diefstal en aanrijding (All Risk)
Deze scooterverzekering dekt schade die jij tijdens het gebruik van je scooter aan iemand anders toebrengt. Je scooter moet minstens verzekerd zijn met deze dekking. WA is bij deze scooter verzekering standaard meeverzekerd. Dit is de meest volledige dekking voor een scooterverzekering, dus WA zit hierbij inbegrepen.
  Je scooter is, naast WA, ook verzekerd tegen schade of verlies door diefstal of joyriding.

Let op: Als je scooter wordt gestolen dan is deze alleen verzekerd tegen diefstal als je de scooter op slot hebt gezet met het standaard slot én minstens een ART-goedgekeurd slot van categorie 3.
Naast schade aan je scooter door diefstal of joyriding ben je ook gedekt tegen schade door brand, storm, hagel of door een botsing, het omvallen van je scooter of door vandalisme.
  Bij sommige scooterverzekeringen is ook een maximum bedrag voor schade aan je helm of accessoires verzekerd. En het belangrijkste is dat schade aan je eigen scooter wordt vergoed inclusief eigen schuld

Maak je scooterverzekering compleet


Als je iemand bent die graag volledig gedekt is op een verzekering, dan is het uitbreiden van de dekking van je scooter verzekering met een verhaalservice en ongevallen opzittendenverzekering verstandig om te doen. De dekking komt naast de WA, WA + Diefstal of WA + All Risks op je polis te staan.

Verhaalservice

De verhaalservice helpt bij het verhalen van materiële en/of letselschade, bijvoorbeeld als je bij een aanrijding betrokken raakt. Het is aan te raden om je aanvullend te verzekeren met een verhaalservice als je kiest om je scooter te verzekeren met WA of WA + Diefstal.

Ongevallen opzittendenverzekering

De opzittendenverzekering keert een bedrag uit als jij en/of je passagier, ten gevolge van een ongeval, blijvend invalide raken of komen te overlijden. Je verzekeraar keert een eenmalig en vast bedrag uit.

Wat is een scooterverzekering?

Wat is een scooterverzekering?

Een scooterverzekering is een verplichte verzekering in Nederland voor iedere 16-jarige en oudere die in het bezit is van een scooter. Hiermee wordt in ieder geval schade gedekt die jij per ongeluk bij een ander veroorzaakt tijdens het gebruik van je scooter.

Iedereen die geen verzekering voor zijn of haar scooter afsluit is strafbaar en je loopt hierdoor het risico om een hoge boete opgelegd te krijgen.

Daarnaast is het ook in je eigen belang om een verzekering voor je scooter af te sluiten zodat je onnodig hoge financiële kosten maakt als je schade aan iemand anders veroorzaakt bij het gebruik van je scooter.

Scooter wordt niet gebruikt

Wist je dat je ook verplicht bent om een scooterverzekering af te sluiten als je geen gebruik van je scooter maakt? Wij krijgen regelmatig de vraag of iemand zijn scooter moet verzekeren als diegene er voor een langere periode niet op rijdt. Ook dan ben je in Nederland verplicht om een scooter verzekering af te sluiten.

Gemakkelijk online je scooterverzekering afsluiten


Op onze website vergelijk je een scooterverzekering en kun je deze direct online af te sluiten. Je krijgt overzichtelijk de kosten van alle scooterverzekeringen te zien die het beste voldoen aan jouw criteria. Deze criteria komen tot stand door het invoeren van een paar gegevens zoals het kenteken van je scooter, je postcode en de gewenste dekking.

Staat de juiste verzekering voor je scooter ertussen? Dan heb je de mogelijkheid om deze direct online af te sluiten. De polis ontvang je meestal binnen 5 minuten in je inbox. Daarna ben je goed verzekerd en kun je direct de weg op.

Let op: Voor het online afsluiten van een scooter verzekering heb je een geldig rijbewijs nodig. Zonder rijbewijs is het niet mogelijk om je te verzekeren.

Ga pas rijden als je definitief geaccepteerd bent

Je krijgt de polis pas als je definitief geaccepteerd bent. In sommige gevallen heeft de verzekeraar meer tijd nodig om je aanvraag te beoordelen en ontvang je de polis iets later. Wacht altijd met rijden tot je de polis ontvangen hebt, want dit is het enige geldige verzekeringsbewijs.

Scooterverzekering berekenen. Hoe werkt dat?


Om je scooterverzekering te berekenen, moet je eerst een aantal gegevens invullen zodat onze vergelijker jou de correcte premies kan tonen.
 • Vul je kenteken in. Het kenteken haalt automatisch de gegevens van je scooter op.
 • Vul je geboortedatum en postcode in
 • Geef het aantal schadevrije jaren aan
 • Selecteer de dekking die het beste bij je past

Hopelijk hebben wij de stappen duidelijk uitgelegd. Benieuwd naar jouw premie? Begin dan direct met het berekenen van je scooterverzekering.

Deze scooters zijn online te verzekeren

 • Scooter met versnelling
 • Snorfiets
 • Fiets met hulpmotor
 • Snorscooter
 • Highspeed E-Bike

Helaas is het niet mogelijk om via onze website een quad te verzekeren.

Goede scooterverzekering afsluiten

Goedkoop scooter verzekeren door schadevrij rijden


Goed nieuws! Je wordt beloond voor schadevrij rijden. De verzekeraar geeft een korting op de premie van je scooterverzekering voor elk jaar die je zonder schade rijdt.

Als je al schadevrije jaren hebt opgebouwd, geef je dit aantal bij het scooterverzekering vergelijken op. De bijbehorende korting wordt automatisch berekend en zie je direct in de vergelijking terug.

Je hebt een royementsverklaring nodig om je schadevrije jaren te bewijzen aan de verzekeraar. Bewaar daarom een royementsverklaring altijd goed in je administratie.

Kosten van een scooter verzekering

De dekking van je scooterverzekering, aanvullende verzekeringen, schadevrije jaren, regio waar je woont, zijn factoren die de premie bepalen bij je scooter verzekeren. Lees ook welke andere factoren van invloed zijn op de kosten van je scooterverzekering.

Kosten voor het verzekeren van je scooter in 2022

Verzekeraar WA WA + Diefstal WA + Diefstal en aanrijding
a.s.r. 13,07 16,09 21,96
ENRA 8,86 9,58 14,44
Unigarant 12,40 18,20 34,59

Toelichting op de berekening

De bovenstaande premies zijn op basis van de volgende voorwaarden gemaakt:

 • Peugeot Speedfight uit 2011 (Scooter met versnelling)
 • Rijdt op benzine
 • Cataloguswaarde van 500,-
 • De bestuurder is 37 jaar, woont in Nieuw-Vennep en heeft geen schadevrije jaren opgebouwd
De premies zijn enkel voorbeelden en verschillen per situatie. Onder andere de soort scooter, je postcodegebied en leeftijd kunnen voor andere premies zorgen.

Nieuwsgierig geworden naar wat een scooterverzekering in jouw situatie kost?

Goedkope scooterverzekering


Goedkope scooterverzekering vergelijkenDe goedkoopste scooterverzekering is altijd de kale variant dat alleen WA dekt. In bepaalde gevallen voldoet deze dekking, maar vooral bij nieuwe scooters is een ruimere dekking aan te raden.

Wat de meest goedkope scooterverzekering in jouw geval is, hangt van een aantal factoren af. De volgende factoren bepalen onder andere de premie

 • Opgebouwde schadevrije jaren
 • Soort dekking
 • Postcodegebied
 • Leeftijd (een scooterverzekering voor een 16-jarige is vaak duurder dan iemand die een stuk ouder is)

De laagste premie is leidend bij de rankschikking van onze vergelijking, dus de goedkoopste scooterverzekering staat bovenaan waarna de duurdere scooterverzekeringen volgen. Het is daarom mogelijk om goedkoop je scooter te verzekeren door de bovenste verzekering in de vergelijking te kiezen.

Wat is dan de beste scooterverzekering?


Als we het over de goedkoopste scooterverzekering hebben, dan is dat in veel gevallen niet de beste scooterverzekering. Deze situatie is natuurlijk ook om te keren waarbij de duurste scooterverzekering ook niet per se de beste scooterverzekering voor jouw situatie is.

De beste scooterverzekering is er eentje die past bij de leeftijd van je scooter, soort scooter, de waarde ervan en jouw (financiële) situatie. De leeftijd van je scooter is meestal een goed startpunt. Als je een oude scooter hebt dan is het niet per se nodig om all-risk te verzekeren. Bij een schadegeval krijg je immers weinig vergoed omdat je oudere scooter vandaag de dag relatief minder waard is.

Ook zijn er verschillende soorten scooters waarbij de premie sterk kan verschillen, het verzekeren van een snorscooter is bijvoorbeeld relatief goedkoper dan een scooter. Daardoor is de premie van een snorscooterverzekering ook lager dan de premie voor een reguliere scooter.

Overstappen van scooterverzekering


Heb je al een scooterverzekering? Het is dan goed mogelijk dat je na het vergelijken een betere en goedkopere scooterverzekering tegenkomt. Je kunt in dat geval gemakkelijk overstappen. Als je al klant van Geencentteveel.nl bent, dan zeg je de oude verzekering gemakkelijk via je persoonlijke dossier online op.

3 Bespaartips voor je scooterverzekering


Maak slim gebruik van een vergelijkingswebsite

Door scooterverzekeringen online te vergelijken krijg je direct een goed overzicht van de beste premies en voorwaarden beschikbaar voor jouw scooter. Het grote voordeel hiervan is dat je niet alleen de premie van één verzekeraar te zien krijgt, bijvoorbeeld als je de premie alleen vergelijkt op de website van een verzekeraar. Want de kans is groot dat er een scooterverzekering bestaat die beter bij jouw situatie past qua premie en polisvoorwaarden.

Overweeg om de premie jaarlijks te betalen

Een aantal scooterverzekeraars geven een korting als je de premie van je scooter verzekering jaarlijks betaalt. Deze korting bedraagt meestal 6% op de premie. Samen met onze exclusieve korting bespaar je hierdoor meer dan 8% per jaar.

Verzeker je scooter met de juiste dekking

Bij een gloednieuwe scooter is het vaak handig om je te verzekeren met een WA+All Risk dekking. Is je scooter iets ouder? Dan voldoet vaak een minder ruime dekking. Deze dekkingsvarianten zijn vaak een stuk goedkoper dan WA+All Risk.

Heb je een rechtsbijstandverzekering met verkeersdekking? Dan is het onnodig om je scooterverzekering aanvullend met een verhaalservice te verzekeren.

Diefstal of schade aan je scooter? Krijg direct hulp


Ontzettend vervelend dat je schade aan je scooter hebt of dat je scooter is gestolen. Je scooterverzekering heb je om hier z.s.m. iets aan te doen. Het is belangrijk dat je bij schade of diefstal in ieder geval de volgende stappen onderneemt.

Je hebt schade aan je scooter

Indien van toepassing is het essentieel om samen met de tegenpartij een Europees Schadeformulier volledig in te vullen en te ondertekenen. Wees je ervan bewust dat je het formulier alleen ondertekent als je het eens bent met de omschreven schade en de toedracht ervan.

Stuur het schadeformulier zo spoedig mogelijk naar je verzekeraar toe. Meestal is dat per e-mail mogelijk zodat je schademelding snel in behandeling genomen wordt.

Je scooter is gestolen

Stel de verzekeraar zo snel mogelijk op de hoogte als je scooter gestolen is. Regel dat efficiënt via je persoonlijke dossier. Je melding wordt direct verwerkt en ter beoordeling aan de schadebehandelaar van de verzekeraar aangeboden. Je ontvangt direct een bevestiging van uw schademelding per e-mail.

Vergeet bij diefstal ook niet om snel aangifte bij de politie te doen.

> Meer hulp bij schade of diefstal van je scooter

Over Geencentteveel.nl

Geencentteveel.nl is opgericht in 1999 als vergelijker van verzekeringen. Het doel was om het online vergelijken en afsluiten van verzekeringen gemakkelijker en overzichtelijker te maken voor de klant. Hierdoor werd het voor klanten mogelijk om zelf hun verzekeringen te regelen zonder tussenkomst van een traditionele tussenpersoon.

De scooterverzekering was één van de eerste verzekeringen waarvoor de premies en polisvoorwaarden van verschillende verzekeraars berekenden en vergeleken. Gaandeweg hebben wij meer vergelijkingen gemaakt voor o.a. de autoverzekering, motorverzekering en overlijdensrisicoverzekering.

Hoe werken wij?

Wij streven er naar om de beste verzekeringen tegen de meest goedkope premies te vergelijken, zodat je letterlijk "geen cent teveel" voor je verzekering betaald. Veel verzekeraars hebben een product die niet aan deze kwaliteitseisen voldoet en kunnen wij besluiten om dat product niet in onze vergelijking mee te nemen.

Een scherpe premie is belangrijk, maar nemen ook de betrouwbaarheid en serviceniveau van een verzekeraar in onze beoordeling mee.

Een ander voordeel van het tonen van een selectie van de beste verzekeringen is dat wij op deze manier het vergelijken overzichtelijk, simpel en gemakkelijk kunnen houden.

Hoe verdienen wij?

Het vergelijken van scooterverzekeringen is helemaal gratis. Als je een goede scooter verzekering hebt gevonden en deze via onze website afsluit, dan beloont de verzekeraar ons met een kleine vergoeding. Deze vergoeding zit al in de premie verwerkt en zullen nooit als onverwachte kosten erbij komen.

100% onafhankelijk

Geencentteveel.nl is 100% onafhankelijk. Hierdoor kunnen wij jouw scooterverzekering op een eerlijke en objectieve manier vergelijken. Wij stellen jouw belang voorop en streven er dan ook naar om een complete vergelijking van de goedkoopste scooterverzekeringen online aan te bieden.

Vergunningen en inschrijvingen van Geencentteveel.nl

 • Autoriteit Financiële Markten (AFM): 12012535
 • Kamer van Koophandel: 32092536
 • Kifid: 300.008506

Deze vragen worden vaak gesteld door onze klanten

Hoe kan ik mijn verzekering opzeggen?
Als je scooter niet meer in je bezit is, dan zeg je deze gemakkelijk op door naar je persoonlijke dossier te gaan. Log vervolgens in en volg de stappen. Check ook de pagina scooterverzekering opzeggen voor meer informatie.
Ik ben reeds klant bij jullie en heb een vraag over mijn openstaande betaling. Hoe moet ik dit doen?
Wij verzoeken je om een e-mail naar info@geencentteveel.nl te sturen met de vraag over de openstaande betaling van je scooterverzekering. Zodra wij een antwoord ontvangen van de verzekeraar berichten wij je per e-mail. Wij streven er naar om je betalingsvraag op werkdagen binnen 24 uur te verwerken. We kunnen helaas niet direct een antwoord geven omdat wij geen inzicht hebben in de financiële administratie van de verzekeraar.
Ben ik verzekerd op een opgevoerde scooter?
Nee, je bent niet verzekerd op een opgevoerde scooter. Wettelijk mag je een scooter niet opvoeren.

Maak je schade en je scooter is opgevoerd? Dan zal de verzekeraar de schade niet vergoeden door deze te verhalen op jou. Let daarom bij het aanschaffen van de scooter goed op dat deze niet opgevoerd is, zeker als je de scooter particulier koopt.
Met welk slot moet ik mijn scooter vergrendelen?
Bij het kopen van een geschikt slot voor je scooter is het verstandig om te kijken of het een ART goedgekeurd slot betreft welke in de klasse 3, 4 of 5 valt. (Check ook de website van Stichting ART).

Kies je voor een dekking tegen diefstal of tegen diefstal en aanrijding? Dan is het verplicht om je scooter op slot te doen aan een vast object zoals een fietsenrek. Als dat niet het geval is en je scooter wordt gestolen, dan is het mogelijk dat de schade niet vergoed wordt.
Zit er een eigen risico op mijn scooterverzekering?
Verzekeraars hebben een eigen risico als je deze tegen diefstal en/of aanrijding verzekerd. De eigen risico is als volgt:
Verzekeraar Eigen risico Eigen risico voor jeugd (t/m 24 jaar)
ASR € 100 € 1.000
ENRA € 200 € 500
Unigarant € 125 € 150
Moet ik mijn scooterverzekering zelf verlengen?
Nee, je verzekering wordt jaarlijks automatisch verlengd. Daar hoef je geen handeling voor te verrichten. Echter is deze wel dagelijks opzegbaar.
Mijn kind rijdt het meest op de scooter. Op welke naam moet ik de scooterverzekering zetten?
Als je kind het meeste op de scooter rijdt, dan ben je verplicht om deze direct op de naam van je kind af te sluiten. Doe je dat niet en je kind veroorzaakt schade? Dan brengt de verzekeraar minstens een hoge eigen risico in rekening. Anders gezegd verhaalt de verzekeraar de schade grotendeels op jou. Let er wel goed op dat je kind minstens 16 jaar of ouder is omdat dat de minimumleeftijd voor het bezitten van een scooter in Nederland is.
Kan ik mijn schadevrije jaren overdragen aan iemand anders?
Het is in specifieke gevallen mogelijk om schadevrije jaren over te dragen aan bijvoorbeeld je kind. Dit doe je door een afstandsverklaring in te vullen. Houd er echter rekening mee dat verzekeraars een wisselend beleid met betrekking tot het overdragen van schadevrije jaren hebben, dus een dergelijk verzoek wordt niet altijd gehonoreerd.
Ik heb een scooter die ik gebruik voor bezorgdiensten. Hoe kan ik deze verzekeren?
Dan kun je helaas geen particuliere scooter verzekering afsluiten. Sluit in dat geval een bezorgscooterverzekering via Geencentteveel.nl bij de Vereende af. Vul het aanvraagformulier in en krijg een gratis een vrijblijvende offerte voor een bezorgscooterverzekering.
Heb ik nog altijd een groene kaart nodig?
Een groene kaart werd voorheen automatisch door je verzekeraar verstrekt. Tegenwoordig doet je verzekeraar dat niet meer omdat je scooter of bromfiets auto automatisch wordt geregistreerd en zodoende online gecontroleerd kan worden of je voertuig is verzekerd.
Wat is het verschil tussen de dagwaarde en cataloguswaarde van mijn scooter?
De dagwaarde is het bedrag dat je scooter op vandaag de dag waard is. De verzekeraar neemt de dagwaarde mee bij het uitkeren van een schade.

De cataloguswaarde (of nieuwwaarde) is de waarde van je scooter op de dag dat deze uit de fabriek komt.
Wat is een meldcode?
Een meldcode is voor de verzekeraar belangrijk om je scooter bij het RDW aan te melden. De meldcode vind je direct onder het kenteken op je kentekenbewijs (ook wel het tenaamstellingsverslag genoemd).

De verzekeraar kan met een onjuiste meldcode je bromfiets of scooter niet aanmelden bij het RDW. Het gevolg is dat je het risico op een boete van €330,- loopt. Ga dus goed na of je de juiste meldcode hebt ingevoerd! (let op: De meldcode is anders dan de tenaamstellingscode)
Kan ik nog wel een scooterverzekering afsluiten als ik al een schade heb gehad?
Dat is vaak nog wel mogelijk. De verzekeraar vraagt om een toelichting over alle schade(s) die je in de afgelopen 5 jaar met een motorrijtuig (dus ook scooter) hebt gereden. Hierbij maakt het niet uit of de schade(s) jouw schuld of de schuld van de tegenpartij was. Op basis van je toelichting zal de verzekeraar beoordelen of zij jou definitief in dekking nemen.
Wanneer kan ik niet een scooterverzekering afsluiten?
In de volgende situaties is het niet mogelijk:
 • Als je in de laatste 8 jaar een verzekering van welke aard dan ook is opgezegd, geweigerd of aangeboden op beperkte en/of verzwarende voorwaarden;
 • Als je in de laatste 8 jaar in aanraking geweest met politie of justitie, c.q. strafrechtelijk veroordeeld;
 • Als je in de laatste 8 jaar betrokken bent geweest bij verzekeringsfraude of opzettelijke misleiding van een financiële instelling;
 • Als je rijbevoegdheid (voorwaardelijk) is ontzegd.
Welke scooterverzekeraars vergelijken wij?
Verzekeraar
ASR scooterverzekering
ENRA Scooterverzekering
Unigarant Scooterverzekering