Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten

Scooterverzekering vergelijken en afsluiten

Online je scooter verzekeren met een scooterverzekering zodat je daarna direct de weg op kunt gaan!
Vergelijk scooterverzekeringen
Wij hielpen afgelopen maand 8.485 bezoekers aan een scherpe premie.

Klanten die bij ons een scooterverzekering afsloten

Ervaringen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een scooterverzekering. We tonen alle ervaringen over ons.

Geencentteveel.nl scoort gebaseerd op 550 ervaringen gemiddeld een 9.4 uit 10.

Scooterverzekering

4 sterren

“Snel en makkelijk geregeld”

Scooterverzekering

5 sterren

“snel, gemakkelijk vergelijken en goedkoopst.”

Scooterverzekering

5 sterren

“Eenvoudig, snel en duidelijk te regelen. Goede vergelijkingssite! ”

Waarom een scooterverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl?

 • Direct je scooter verzekeren

  Je bent direct verzekerd na het afsluiten van een scooterverzekering. Wij sturen je meteen een ontvangstbevestiging en je kunt daarna gelijk de weg op.

 • 100% onafhankelijk

  Sinds onze oprichting in 1999 heeft geen bank of verzekeraar een belang in Geencentteveel.nl gehad.

 • Niet tevreden?

  Je hebt 14 dagen bedenktijd om de verzekering te annuleren nadat je de polis hebt ontvangen.

Handig om te weten

Onze service bij een scooterverzekering

Voor deze verzekering treden wij op als intermediair en verzorgen wij je polis. Tijdens de looptijd van deze verzekering kan je bij ons terecht voor vragen, wijzigingen en schademeldingen.

Neem voor vragen contact met ons op of regel zelf je wijzigingen online via je persoonlijke dossier.

Vergunningen en inschrijvingen van Geencentteveel.nl

 • Autoriteit Financiële Markten (AFM): 12013884
 • Kamer van Koophandel: 34143379
 • Kifid: 300.009534

Wat is een scooterverzekering?

Een scooterverzekering is in Nederland een verplichte verzekering voor bezitters van een scooter. De scooterverzekering dekt in ieder geval de schuldschade die wordt toegedaan aan derde(n) bij het gebruik van de scooter. De verzekerde heeft de mogelijkheid om de dekking van de scooterverzekering uit te breiden zodat ook schade door diefstal of aanrijding is gedekt. De verzekeraar keert bij schade of verlies van de scooter een bedrag uit onder aftrek van een eigen risico.

Waarom heb je een scooterverzekering nodig?

Zoals je al in de bovenstaande alinea hebt kunnen lezen is het voornaamste doel van een scooterverzekering het vergoeden van schade aan derde(n) door jouw schuld bij het gebruik van je scooter. Buiten het feit dat je strafbaar bent indien je je scooter gebruikt en deelneemt aan het verkeer zonder dat je verzekerd bent, is het ook voor je eigen belang om een scooterverzekering af te sluiten zodat je grote financiële problemen voorkomt.

Wist je ook dat je verplicht bent om een scooterverzekering af te sluiten als je geen gebruik van je scooter maakt?

Alles over het vergelijken van een scooterverzekering

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe aanwinst, namelijk een gloednieuwe of tweedehandse scooter. Wij kunnen ons voorstellen dat je staat te popelen om op je scooter te springen en de weg op te gaan. Voordat je dit kunt doen, moet je een scooterverzekering afsluiten en je scooter verzekeren. Dit is wettelijk verplicht omdat je op deze manier voor eventuele schade aan iemand anders bent verzekerd. Dit wordt ook wel wettelijke aansprakelijkheid (WA) genoemd.

Naast het verzekeren voor WA is het ook mogelijk om je dekking uit te breiden met een diefstaldekking of een all riskdekking. Deze dekkingen selecter je in onze vergelijking en je ziet vervolgens hoeveel deze dekkingen kosten.

Je scooter verzekeren tegen diefstal of all risk

Met de dekking WA+diefstal verzeker je je scooter tegen diefstal. Statistieken geven weer dat cira 2% van alle scooterbezitters te maken krijgt met diefstal van zijn of haar scooter. Als je de dupe bent van diefstal dan geef je de diefstal van je scooter in 3 stappen door.

Let op: Als je scooter wordt gestolen dan is je scooter uitsluitend verzekerd als je de scooter op slot hebt gezet met het standaard slot en minstens een categorie 3 ART-goedgekeurd slot.

Met de dekking WA + all risk ben je verzekerd tegen diefstal en schade die je zelf aan je scooter hebt veroorzaakt. Ook als iemand anders de schade aan je scooter veroorzaakt, bijvoorbeeld door een aanrijding of door vandalisme. Als je onverhoopt bij een aanrijding betrokken bent geraakt, dan stel je ons in 4 simpele stappen op de hoogte van de aanrijding.

Het klinkt misschien logisch, maar als je opzettelijk schade aan je scooter veroorzaakt dan is het niet mogelijk om dit te verhalen op deze verzekering. Lees ook meer over algemene uitsluitingen op je scooterverzekering.

Een complete scooterverzekering met een verhaalservice en opzittendenverzekering

Naast een scooterverzekering met WA, WA+diefstal of WA+all risks heb je ook de mogelijkheid om aanvullend je scooter te verzekeren met een verhaalservice of een ongevallen opzittendenverzekering.

De verhaalservice helpt bij het verhalen van materiële en/of letselschade als je bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken raakt. Het is verstandig om je aanvullend te dekken met een verhaalservice als je ervoor kiest om je scooter alleen te dekken met WA of WA+diefstal te verzekeren.

De opzittendenverzekering keert een bedrag uit als jij en/of je passagier, ten gevolge van een ongeval, blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Je verzekeraar keert een eenmalig en voor afgesproken bedrag uit.

Je scooter verzekeren met korting door opgebouwde schadevrije jaren

Je wordt beloond voor schadevrij rijden. Als je een jaar geen schade op deze verzekering hoeft te claimen, dan kent de verzekeraar je een schadevrije jaar toe. Deze schadevrije jaren staat vaak garant voor een procentuele korting op de premie van deze verzekering. Als je al schadevrije jaren hebt opgebouwd, geef je dit aantal bij het scooterverzekering vergelijken op. Je ziet per verzekeraar direct wat de premie is op basis van je schadevrije jaren.

De dekking van je scooterverzekering, aanvullende verzekeringen, schadevrije jaren, regio waar je woont, zijn factoren die de premie bepalen bij een scooterverzekering vergelijken. Lees ook welke andere factoren van invloed zijn op de kosten van je scooterverzekering.

Je scooterverzekering opzeggen en opnieuw afsluiten

Als je deze verzekering al hebt afgesloten maar je komt een betere en/of goedkope scooterverzekering tegen, dan is het opzeggen van je oude verzekering zo gebeurd. Als je al klant van Geencentteveel.nl bent, dan zeg je de oude scooterverzekering gemakkelijk via je persoonlijke dossier online op. Als je nog geen klant van Geencentteveel.nl bent, dan moet je deze verzekering bij je huidige tussenpersoon of verzekeraar opzeggen.

Gooi je oude schoenen niet weg, voordat je nieuwe hebt. Dit is ook van toepassing voor deze verzekering. Sluit dus eerst een nieuwe scooterverzekering af alvorens je de oude opzegt.

Ben je niet de jongste bestuurder van je scooter?

Het is mogelijk dat je je scooter deelt met je broertje, zusje of iemand anders. Als diegene jonger is dan jij, dan ben je verplicht om dit bij het scooterverzekering vergelijken aan te geven. De premie wordt bepaald op basis van de leeftijd van de jongste bestuurder. Als de jongere bestuurder niet meer op je scooter rijdt, vergeet dan niet om deze verzekering op jouw leeftijd te laten verzekeren. Misschien kan je zo goedkoper je scooter verzekeren. Ben je er niet zeker van? Dan kun je nog altijd opnieuw je scooterverzekering vergelijken.

De scooterverzekering vergelijken en direct online je scooter verzekeren

Je kunt de scooterverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl en direct online je scooter verzekeren. Jij en je scooter zijn meteen goed verzekerd en je kunt direct de weg op.

Heb je een scooter voor bezorgdiensten?

Dan kun je helaas geen particuliere scooterverzekering afsluiten. Sluit in dat geval een bezorgscooterverzekering via Geencentteveel.nl bij de Vereende af. Vul het aanvraagformulier in en krijg een gratis een vrijblijvende offerte voor een bezorgscooterverzekering.