Fietsverzekering vergelijken, afsluiten en verzekeren

Een goede en goedkope fietsverzekering afsluiten? Vergelijk en bereken, kies en sluit af en ga daarna direct de weg op
Vergelijk fietsverzekeringen

Fietsverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl

 • Direct je fiets verzekeren

  Je bent direct verzekerd na het afsluiten van een fietsverzekering. Wij sturen je meteen een ontvangstbevestiging en je kunt daarna gelijk de weg op.

 • 100% onafhankelijk

  Sinds onze oprichting in 1999 heeft geen bank of verzekeraar een belang in Geencentteveel.nl gehad.

 • Niet tevreden?

  Je hebt 14 dagen bedenktijd om de verzekering te annuleren nadat je de polis hebt ontvangen.

Welke dekkingen zijn er?

De fietsverzekering is een doorlopende verzekering en biedt, naar keuze, dekking voor:

 • diefstal
 • diefstal en beschadiging

De premie is afhankelijk van de nieuwwaarde van de fiets en eventueel meeverzekerde accessoires, maar ook van de woonplaats van de verzekerde. Bepaalde gebieden rekenen de verzekeraars als risicovol en hanteren zodoende een verhoogde premie aan.

Belangrijk bij het vergelijken

 • Voorwaarde om deze verzekering af te sluiten is dat de fiets voorzien is van een ART goedgekeurd veiligheidsslot (zie ook www.stichtingart.nl). Premiekorting wordt gegeven voor fietsen die voorzien zijn van een AXA SL-slot, ART goedgekeurd slot en/of Diefstal Preventie Chip (DPC);
 • Wanneer de fiets gestolen wordt, vindt geen vergoeding plaats als de fiets niet op slot is gezet. Verzekeraars willen doorgaans dat u bewijst dat uw fiets wel op slot stond door de beide originele sleutels te tonen;
 • Als je tussentijds één van die sleutels verliest, dien je dat aan de verzekeraar melden;
 • Bij diefstal of totaal verlies van de fiets binnen een halfjaar of een jaar (al naar gelang de polis) wordt de schade vergoed op basis van de verzekerde waarde. Dat is de nieuwwaarde van de fiets;
 • Is de fiets ouder dan 1 jaar, dan vindt de vergoeding van de nieuwwaarde plaats onder aftrek van een in de polis genoemd afschrijvingspercentage. Vaak is dat een vast percentage per maand, bijvoorbeeld twee procent;
 • Als dekkingsgebied geldt, afhankelijk van de verzekeraar: Wereld, Europa of Nederland;
 • De meeste verzekeraars accepteren geen fietsen ouder dan één jaar en dure fietsen. Ook race- en crossfietsen zijn, boven een bepaalde waarde, moeilijk te verzekeren.

Handig om over een fietsverzekering te weten


Diefstal

Als je fiets wordt gestolen terwijl deze op slot staat, dan wordt de schade vergoed. Een ART goedgekeurd veiligheidsslot is verplicht. Zet je fiets daarom altijd op slot, indien mogelijk aan een vast object zoals een paal of een vast fietsenrek.

Bewaar de sleutels goed, want als je fiets wordt gestolen moet je beide originele sleutels van het slot kunnen overleggen.

Onder de diefstal dekking valt ook:

 • schade aan de fiets ontstaan bij een poging tot diefstal;
 • schade aan de fiets als deze is teruggevonden na diefstal.

Beschadiging en eigen risico

Het is mogelijk om de schade aan je fiets door een aanrijding of een valpartij te verzekeren.

Op de dekking is schade die bestaat uit lakbeschadigingen zoals krassen en schrammen uitgesloten, tenzij deze zijn ontstaan bij een evenement waarbij ook andere, gedekte schade aan de fiets is ontstaan.

Bij beschadiging of diefstal worden de herstelkosten vergoed onder aftrek van het eigen risico. De hoogte van het eigen risico verschilt per verzekeraar.

Preventie

Fietsen, brommers, scooters en motoren. Waar je ook op rijdt, je wilt erop blijven rijden. Het is dan ook erg vervelend als je tweewieler wordt gestolen.

Je zorgt er zelf voor dat de dief je tweewieler eerder laat staan. Koop sloten met een ART-keurmerk en zet hem goed op slot. Zo blijf je dieven een stap voor!

De verzekeraar stelt meestal als eis dat je een ART-goedgekeurd slot gebruikt. Met een ingebouwde Diefstal Preventie Chip (DPC) vervalt het het eigen risico bij diefstal van je fiets bij een aantal verzekeraars.

Verschil tussen een fiets en elektrische fiets

Een fiets met trapondersteuning wordt een elektrische fiets genoemd. Voor deze fietsen bestaat er een aparte verzekering, namelijk de elektrische fietsverzekering.

Bij een elektrische fiets moet je altijd zelf blijven trappen om in beweging te komen. De trapondersteuning wordt pas bij trappen geactiveerd. Ook bestaat er een elektrische snorfiets waarbij de snorfiets volledig op een motor rijdt.

Andere voertuigverzekeringen vergelijken en online afsluiten

Naast de fietsverzekering heb je op Geencentteveel.nl de mogelijkheid om fors te besparen op andere voertuigverzekeringen. Vergelijk en sluit de volgende verzekeringen online af:

Een fietsverzekering afsluiten bij Klaverblad

Begin met het vergelijken van een fietsverzekering door je gegevens en wensen voor in te vullen. Je ziet direct de premies en voorwaarden van Klaverblad voor fietsverzekeringen met een dekking tegen diefstal of tegen diefstal en aanrijding. Ook zie je de looptijd van de verzekering.

Sluit de fietsverzekering gelijk online af. Na het afsluiten krijg je direct een ontvangstbevestiging in je inbox en is je fiets verzekerd.