Bromfietsverzekering vergelijken, afsluiten en verzekeren

Een goede en goedkope bromfietsverzekering afsluiten? Vergelijk en sluit direct online af. Je bent binnen 5 minuten verzekerd.
Bromfiets verzekeren?

Klanten die bij ons een bromfietsverzekering afsloten

Ervaringen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een bromfietsverzekering. We tonen alle ervaringen over ons.

Geencentteveel.nl scoort gebaseerd op 1291 ervaringen gemiddeld een 9.5 uit 10.

Bromfietsverzekering

5 sterren

“Makkelijk via mobieltje alle gegevens ingevuld en binnen 10 min geregeld”

Bromfietsverzekering

5 sterren

“Very good”

Bromfietsverzekering

5 sterren

“Het is een goedkope. En snel reactie verzekering”

Het gemak van je bromfiets verzekeren via Geencentteveel.nl

 • Goede en goedkope bromfietsverzekering

  Je bromfiets is gelijk verzekerd. Wij sturen je binnen 3 minuten een ontvangstbevestiging en je kunt daarna meteen de weg op.

 • Exclusieve online korting

  Door ons netwerk kunnen wij een exclusieve online korting voor je bromfietsverzekering aanbieden.

 • Niet tevreden? 14 dagen bedenktijd

  Je hebt 14 dagen bedenktijd om de bromfiets verzekering te annuleren nadat je de polis hebt ontvangen. Wij zeggen je verzekering zonder vragen op en je krijgt direct je geld teruggestort.

 • Logo a.s.r.
 • Logo ENRA
 • Logo Nationale Nederlanden
 • Logo Reaal
 • Logo Unigarant

Bromfietsverzekering vergelijken? Verstandig!

Daar staat ie dan, je hebt een gloednieuwe of tweedehandse bromfiets gekocht en je staat te popelen om zo snel mogelijk de weg op te gaan. Eerst is het belangrijk dat je een bromfietsverzekering afsluit zodat je bromfiets verzekerd is. Je bromfiets verzekeren is een wettelijke verplichting in Nederland. omdat je er zo zeker van bent dat schade aan iemand anders wordt vergoed door toedoen van je bromfiets. Dit wordt ook wel wettelijke aansprakelijkheid (WA) genoemd.

Het moge duidelijk zijn dat je een bromfietsverzekering nodig hebt. Hoe regel je dit dan? Er zijn verschillende mogelijkheden, zo kun je online een bromfietsverzekering afsluiten door deze te vergelijken op premie, dekking en polisvoorwaarden.

In de meeste gevallen zal de premie doorslaggevend zijn voor de keuze van een goedkope bromfiets verzekering. Toch raden wij aan om doorgrondelijk te vergelijken en te achterhalen of de goedkoopste bromfietsverzekering daadwerkelijk het beste bij jouw situatie past.

Wat is een bromfietsverzekering?

Na het vergelijken gelijk online je bromfietsverzekering afsluiten

Het inzichtelijk maken van de de premies en polisvoorwaarden van verschillende bromfietsverzekeraars is één deel van onze online diensnten. Heb je de verzekering gevonden die het beste bij je past? Dan sluit je de bromfietsverzekering direct online af. Na het afsluiten krijg je binnen 5 minuten een ontvangsbevestiging in je inbox en vervolgens ga je goed verzekerd de weg op.

Let op: Voor het online afsluiten van een bromfiets verzekering heb je een geldig rijbewijs nodig. Zonder rijbewijs is het niet mogelijk om je te verzekeren.

Hoe het bromfietsverzekering berekenen werkt

Als vergelijker hebben wij een aantal gegevens nodig om de juiste premies voor een bromfietsverzekering te berekenen. Probeer daarom deze gegevens zo goed mogelijk in te vullen en te controleren op fouten. Zo voorkom je dat je onjuiste premies vergelijkt. De bromfietsvergelijker is met de volgende stappen opgebouwd:

 • Vul je kenteken in. Het kenteken haalt automatisch de gegevens van je bromfiets op.
 • Vul je geboortedatum en postcode in
 • Geef het aantal schadevrije jaren aan
 • Selecteer de dekking die het beste bij je past

Hopelijk hebben wij de stappen duidelijk uitgelegd. Benieuwd naar jouw premie? Begin dan direct met het berekenen van je bromfietsverzekering.

Deze bromfietsen zijn online te verzekeren

 • Bromfiets met versnelling
 • Snorfiets
 • Bromfiets met hulpmotor
 • Brommobiel
 • Highspeed E-Bike

Het is niet mogelijk om een quad via onze website te verzekeren.

Wat is een bromfietsverzekering?

Zoals gezegd is een bromfietsverzekering (ook wel scooterverzekering of brommerverzekering) een verplichte verzekering in Nederland voor bezitters van een bromfiets. Als je het nalaat om je bromfiets te verzekeren, dan ben je strafbaar en loop je het risico om een hoge boete opgelegd te krijgen. Daarbovenop ben je helemaal ver van huis als je iemand anders schade toebrengt tijdens het gebruik van je bromfiets.

De verzekerde heeft de mogelijkheid om de dekking van de bromfietsverzekering uit te breiden zodat ook schade door diefstal of aanrijding zijn gedekt. De verzekeraar keert bij schade of verlies van de bromfiets een bedrag uit onder aftrek van een eigen risico.

Wat als ik mijn bromfiets tijdelijk niet gebruik?

Wist je dat je ook verplicht bent om een bromfietsverzekering af te sluiten als je geen gebruik van je bromfiets maakt? Wij krijgen regelmatig de vraag of iemand zijn bromfiets moet verzekeren als diegene er voor een langere periode niet op rijdt. Ook dan ben je in Nederland verplicht om een bromfiets verzekering af te sluiten.

Welke bromfietsverzekering afsluiten?

Naast de eerder genoemde WA-dekking voor je bromfietsverzekering heb je de keuze uit twee andere dekkingen. De keuze voor de juiste dekking is onder andere afhankelijk van je financiële situatie, de waarde van je bromfiets en hoe oud deze is. Als je niet zeker weet welke dekking het beste bij jouw situatie past, neem dan zeker contact met ons op.

In het onderstaande tabel staan de verschillende dekkingen weergegeven.

WA (verplicht) WA + Diefstal (Beperkt casco) WA + Diefstal en aanrijding (All Risk)
Schade aan iemand anders door toedoen van van je bromfiets is gedekt. Je moet je bromfiets minimaal met deze dekking verzekeren. WA is bij deze bromfiets verzekering standaard meeverzekerd. Dit is de meest volledige dekking voor een bromfietsverzekering, dus WA zit hierbij standaard inbegrepen.
Je bromfiets is, naast WA, ook verzekerd tegen schade of verlies door diefstal of joyriding.

Let op: Bij diefstal van je bromfiets krijg je alleen een vergoeding als je de bromfiets op slot hebt gezet met het standaard slot én minstens een ART-goedgekeurd slot van categorie 3. De verzekeraar kan om de sleutels van de sloten vragen als bewijs.

Naast diefstal of joyriding ben je ook verzekerd tegen schade door brand, storm, hagel of door een botsing, het omvallen van je bromfiets of door vandalisme.
En het belangrijkste van deze dekking is dat schade aan je eigen bromfiets wordt vergoed inclusief eigen schuld

Goede bromfietsverzekering afsluiten

Bromfiets volledig verzekeren met een opzittendenverzekering en verhaalservice

Het is goed mogelijk dat je het fijn vindt om optimaal verzekerd te zijn wanneer je op je bromfiets rijdt. Een WA + Diefstal en Aanrijding dekking is al uitermate volledig, maar overweeg ook extra dekkingen zoals de ongevallen opzittendenverzekering en verhaalservice af te sluiten. Wat zijn deze aanvullende dekkingen precies?

Ongevallen opzittendenverzekering

De ongevallen opzittendenverzekering keert eenmalig een voor afgesproken bedrag uit als jij en/of je passagier, ten gevolge van een ongeval, blijvend invalide raakt of komt te overlijden. De hoogte van het uitgekeerde bedrag per calamiteit staat in de aanvullende polisvoorwaarden weergegeven.

Verhaalservice

De verhaalservice is een service waarvan je gebruik maakt als er materiële en/of letselschade moet worden verhaald. Je wordt bijgestaan door professionele en vakkundige rechtsbijstand.

Als je bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken raakt en je komt er met de tegenpartij niet uit over wie er schuld is, dan biedt een verhaalservice mogelijk uitkomst.

Goedkope bromfietsverzekering door schadevrij te rijden

Wie goed doet, goed ontmoet. Zo is dat niet anders bij het hebben van een bromfiets verzekering. Verzekeraars belonen je met een lagere premie bij elk jaar die je schadevrij rijdt.

Vaak staat de hoogte van de korting in de polisvoorwaarden weergegeven in de vorm van een percentage. De verzekeraar past automatisch op de contractvervaldatum deze korting toe .

Heb je al schadevrije jaren opgebouwd?

Als je al schadevrije jaren hebt opgebouwd, geef je dit aantal bij het bromfietsverzekering vergelijken op. In het overzicht zie je per verzekeraar wat de premie is inclusief de korting voor je schadevrije jaren. Zo hoef je de korting zelf niet meer te verrekenen.

Let op: Je hebt een royementsverklaring nodig om je schadevrije jaren te bewijzen aan de verzekeraar. Bewaar daarom een royementsverklaring altijd goed in je administratie.

Heb je een autoverzekering of motorverzekering? Ga bij je tussenpersoon of verzekeraar na of je de opgebouwde schadevrije jaren van deze verzekeringen mee kunt nemen als schadevrije jaren voor je bromfietsverzekering.

Kosten van een bromfietsverzekering

De dekking van je bromfiets verzekering, aanvullende verzekeringen, schadevrije jaren, regio waar je woont, zijn factoren die de premie bepalen bij het verzekeren van je bromfiets. Lees ook welke andere factoren van invloed zijn op de kosten van je bromfietsverzekering.

Kosten voor het verzekeren van je bromfiets in 2024

Verzekeraar WA WA + Diefstal WA + Diefstal en aanrijding
a.s.r. 13,07 16,09 21,96
ENRA 8,86 9,58 14,44
Unigarant 12,40 18,20 34,59
Toelichting op de berekening

De bovenstaande premies zijn op basis van de volgende voorwaarden gemaakt:

 • Peugeot Speedfight uit 2011 (Bromfiets met versnelling)
 • Rijdt op benzine
 • Cataloguswaarde van 500,-
 • De bestuurder is 37 jaar, woont in Nieuw-Vennep en heeft geen schadevrije jaren opgebouwd

De premies zijn enkel voorbeelden en verschillen per situatie. Onder andere de soort bromfiets, je postcodegebied en leeftijd kunnen voor andere premies zorgen.

Nieuwsgierig naar de kosten voor jouw bromfietsverzekering geworden?

Goedkope bromfietsverzekering

Puur naar de dekking gekeken is de goedkoopste bromfietsverzekering altijd de WA-dekking. In sommige gevallen, zoals bij een oudere bromfiets, voldoet deze dekking. Bij nieuwe bromfietsen wordt een ruimere dekking aangeraden.

De meest goedkope bromfiets verzekering is afhankelijk van bepaalde factoren, denk hierbij aan:

 • Opgebouwde schadevrije jaren
 • Soort dekking
 • Postcode
 • Leeftijd (een bromfiets voor een 18-jarige is meestal duurder dan voor iemand die een stuk ouder is)

In onze vergelijking wordt de laagste premie eerst getoond, dus de meest goedkope bromfietsverzekering staat bovenaan. Kies daarom voor de bovenste verzekering om je bromfiets zo goedkoop mogelijk te verzekeren.

Maakt een klein verschil in premie niet uit? Ga dan voor de beste bromfietsverzekering

De meest goedkope bromfietsverzekering is in veel gevallen niet de beste bromfietsverzekering. Deze situatie is natuurlijk ook om te draaien waarbij de duurste bromfiets verzekering ook niet per se de beste bromfietsverzekering voor jouw situatie is.

De beste bromfietsverzekering is er eentje die past bij de leeftijd van je bromfiets, soort bromfiets, de waarde ervan en jouw (financiële) situatie. De leeftijd van je bromfiets is meestal een goed startpunt. Het is niet per se nodig om je all-risk te verzekeren als je een oude bromfiets hebt. Bij een schadegeval krijg je immers weinig vergoed omdat je oudere bromfiets vandaag de dag relatief minder waard is.

In deze tijden is het niet gek om elk dubbeltje om te draaien, breng dan ook je vaste lasten goed in kaart om te achterhalen wat er overblijft om je bromfiets te verzekeren. Wellicht geef je de voorkeur aan een WA + All Risk dekking, maar blijkt deze dekking stukken duurder dan een WA + Beperkt Casco dekking te zijn.

Een voordelige bromfietsverzekering afsluiten met deze tips

Vergelijk met de juiste gegevens

Ondanks dat je binnen 5 minuten je bromfiets kunt verzekeren, raden wij je aan om juist even de tijd te nemen en goed na te denken over wat de beste opties zijn voor een voordelige bromfietsverzekering. Ook voorkom je dat je geen verkeerde premie vergelijkt door het invullen van gegevens die minder relevant voor jouw situatie zijn, denk aan een te uitgebreide dekking voor een oude bromfiets.

Controleer of je schadevrije jaren hebt opgebouwd

Misschien heb je er al over gelezen, maar sommige bezoekers vergeten hun schadevrije jaren bij de vergelijking in te voeren. Dat is zonde, want als je al schadevrije jaren hebt opgebouwd dan berekenen verzekeraars een korting op de premie. Je huidige verzekeraar moet je jaarlijks laten weten hoeveel schadevrije jaren je hebt. De schadevrije jaren staan daarom altijd in je verzekeringspolis die je minstens jaarlijks ontvangt.

Geef de geboortedatum van de jongste bestuurder op

Het komt regelmatig voor dat vader of moeder de verzekering regelt voor hun kind. Een veelgemaakte fout hierbij is dat zij hun geboortedatum bij het vergelijken opgegeven waardoor een onjuiste premie wordt berekend. Bij het afsluiten van een bromfietsverzekering is het belangrijk dat de geboortedatum van de jongste bestuurder op de polis komt te staan. Doorgaans is de premie voor een jonger persoon hoger dan voor een ouder persoon.

Zodra de verzekeraar erachter komt dat de verkeerde verzekerde op de polis staat, bijvoorbeeld bij schade, dan is het mogelijk dat verzekeraar niet tot uitkeren overgaat. Dat zou heel vervelend zijn!

Je bromfiets is beschadigd of gestolen?

Ontzettend vervelend dat je bromfiets is beschadigd of gestolen. Met je bromfietsverzekering zorg je ervoor dat een vergoeding zo spoedig mogelijk wordt geregeld. Onderneem de volgende stappen om de verzekeraar via een schadeclaim op de hoogte te brengen.

Bromfiets is gestolen

Stel de verzekeraar zo snel mogelijk op de hoogte over je gestolen bromfiets. Regel het efficiënt via je persoonlijke dossier. Je claim wordt direct verwerkt en ter beoordeling aan de schadebehandelaar van de verzekeraar aangeboden. Je krijgt direct een bevestiging per e-mail van je schademelding.

Vergeet bij diefstal ook niet om snel aangifte bij de politie te doen.

Bromfiets is beschadigd

Het is belangrijk om samen met de tegenpartij een Europees Schadeformulier volledig in te vullen en te ondertekenen als je bromfiets beschadigd is bij een tweezijdig ongeluk. Wees je ervan bewust dat je het formulier alleen ondertekent als je het eens bent met de omschreven schade en de toedracht ervan.

Stuur het schadeformulier zo spoedig mogelijk naar je verzekeraar toe. Meestal is dat per e-mail mogelijk zodat je schademelding snel in behandeling genomen wordt.

> Meer hulp bij schade of diefstal van je bromfiets

Wijziging doorgeven

Ga naar je account om gemakkelijk iets aan je bromfietsverzekering of aan je persoonlijke gegevens te wijzigen.

Geef de volgende wijzigingen online door:

 • Persoonlijke gegevens, zoals adres, telefoonnummer of e-mail
 • Het melden van een schade
 • Bromfietsverzekering opzeggen

Heb je al een bromfietsverzekering afgesloten?

In de verzekeringswereld veranderen premies continu. Verzekeraars willen concurrerend zijn of moeten iets aan hun premies doen als de schadelast van de portefeuille te zwaar wordt. Hierdoor is bijvoorbeeld de kans aanwezig dat de premie van je bromfietsverzekering goedkoper kan zijn dan waarvoor je deze destijds hebt afgesloten.

Ben je al langer verzekerd met een bromfiets verzekering? Dan is het goed mogelijk dat je kunt besparen door over te stappen van je verzekering.

Gooi je oude schoenen niet weg voordat je nieuwe hebt. Dit is ook van toepassing op je huidige bromfietsverzekering. Sluit dus eerst een nieuwe bromfietsverzekering af alvorens je de oude opzegt.

Handig om te weten

Bekijk de productinformatie van deze bromfietsverzekering voor meer informatie.

Veelgestelde vragen over de bromfietsverzekering

Hoe kan ik mijn bromfietsverzekering opzeggen?
Als je bromfiets niet meer in je bezit is, dan zeg je deze gemakkelijk op door naar je persoonlijke dossier te gaan. Log vervolgens in en volg de stappen. Check ook de pagina bromfietsverzekering opzeggen voor meer informatie.
Ik ben reeds klant bij jullie en heb een vraag over mijn openstaande betaling. Hoe moet ik dit doen?
Wij verzoeken je om een e-mail naar info@geencentteveel.nl te sturen met de vraag over de openstaande betaling van je bromfietsverzekering. Zodra wij een antwoord ontvangen van de verzekeraar berichten wij je per e-mail. Wij streven er naar om je betalingsvraag op werkdagen binnen 24 uur te verwerken. We kunnen helaas niet direct een antwoord geven omdat wij geen inzicht hebben in de financiële administratie van de verzekeraar.
Ben ik verzekerd op een opgevoerde bromfiets?
Nee, je bent niet verzekerd op een opgevoerde bromfiets. Wettelijk mag je een bromfiets niet opvoeren.

Maak je schade en je bromfiets is opgevoerd? Dan zal de verzekeraar de schade niet vergoeden door deze te verhalen op jou. Let daarom bij het aanschaffen van de bromfiets goed op dat deze niet opgevoerd is, zeker als je de bromfiets particulier koopt.
Met welk slot moet ik mijn bromfiets vergrendelen?
Bij het kopen van een geschikt slot voor je bromfiets is het verstandig om te kijken of het een ART goedgekeurd slot betreft welke in de klasse 3, 4 of 5 valt. (Check ook de website van Stichting ART).

Kies je voor een dekking tegen diefstal of tegen diefstal en aanrijding? Dan is het verplicht om je bromfiets op slot te doen aan een vast object zoals een fietsenrek. Als dat niet het geval is en je bromfiets wordt gestolen, dan is het mogelijk dat de schade niet vergoed wordt.
Zit er een eigen risico bij schade op mijn bromfietsverzekering?
Verzekeraars hebben een eigen risico op de bromfietsverzekering als je deze tegen diefstal en/of aanrijding verzekerd. De eigen risico is als volgt:
Verzekeraar Eigen risico Eigen risico voor jeugd (t/m 24 jaar)
ASR € 100 € 1.000
ENRA € 200 € 500
Unigarant € 125 € 150
Moet ik mijn bromfietsverzekering zelf verlengen?
Nee, je bromfietsverzekering wordt jaarlijks automatisch verlengd. Daar hoef je geen handeling voor te verrichten. Echter is de bromfietsverzekering wel dagelijks opzegbaar.
Mijn kind rijdt het meest op de bromfiets. Op welke naam moet ik de bromfietsverzekering zetten?
Als je kind het meeste op de bromfiets rijdt, dan ben je verplicht om deze direct op de naam van je kind af te sluiten. Doe je dat niet en je kind veroorzaakt schade? Dan brengt de verzekeraar minstens een hoge eigen risico in rekening. Anders gezegd verhaalt de verzekeraar de schade grotendeels op jou.
Kan ik mijn schadevrije jaren overdragen aan iemand anders?
Het is in specifieke gevallen mogelijk om schadevrije jaren over te dragen aan bijvoorbeeld je kind. Dit doe je door een afstandsverklaring in te vullen. Houd er echter rekening mee dat verzekeraars een wisselend beleid met betrekking tot het overdragen van schadevrije jaren hebben, dus een dergelijk verzoek wordt niet altijd gehonoreerd.
Ik heb een bromfiets die ik gebruik voor bezorgdiensten. Hoe kan ik deze verzekeren?
Dan kun je helaas geen particuliere bromfietsverzekering afsluiten. Sluit in dat geval een bezorgbromfietsverzekering via Geencentteveel.nl bij de Vereende af. Vul het aanvraagformulier in en krijg een gratis een vrijblijvende offerte voor een bezorgbromfietsverzekering.
Heb ik nog altijd een groene kaart nodig?
Een groene kaart werd voorheen automatisch door je verzekeraar verstrekt. Tegenwoordig doet je verzekeraar dat niet meer omdat je bromfiets of bromfiets auto automatisch wordt geregistreerd en zodoende online gecontroleerd kan worden of je voertuig is verzekerd.
Wat is het verschil tussen de dagwaarde en cataloguswaarde van mijn bromfiets?
De dagwaarde is het bedrag dat je bromfiets op vandaag de dag waard is. De verzekeraar neemt de dagwaarde mee bij het uitkeren van een schade.

De cataloguswaarde (of nieuwwaarde) is de waarde van je bromfiets op de dag dat deze uit de fabriek komt.
Wat is een meldcode?
Een meldcode is voor de verzekeraar belangrijk om je bromfiets bij het RDW aan te melden. De meldcode vind je direct onder het kenteken op je kentekenbewijs (ook wel het tenaamstellingsverslag genoemd).

De verzekeraar kan met een onjuiste meldcode je bromfiets of bromfiets niet aanmelden bij het RDW. Het gevolg is dat je het risico op een boete van €330,- loopt. Ga dus goed na of je de juiste meldcode hebt ingevoerd! (let op: De meldcode is anders dan de tenaamstellingscode)
Kan ik nog wel een bromfietsverzekering afsluiten als ik al een schade heb gehad?
Dat is vaak nog wel mogelijk. De verzekeraar vraagt om een toelichting over alle schade(s) die je in de afgelopen 5 jaar met een motorrijtuig (dus ook bromfiets) hebt gereden. Hierbij maakt het niet uit of de schade(s) jouw schuld of de schuld van de tegenpartij was. Op basis van je toelichting zal de verzekeraar beoordelen of zij jou definitief in dekking nemen.
Wanneer kan ik niet een bromfietsverzekering afsluiten?
In de volgende situaties is het niet mogelijk om een bromfietsverzekering af te sluiten:
 • Als je in de laatste 8 jaar een verzekering van welke aard dan ook is opgezegd, geweigerd of aangeboden op beperkte en/of verzwarende voorwaarden;
 • Als je in de laatste 8 jaar in aanraking geweest met politie of justitie, c.q. strafrechtelijk veroordeeld;
 • Als je in de laatste 8 jaar betrokken bent geweest bij verzekeringsfraude of opzettelijke misleiding van een financiële instelling;
 • Als je rijbevoegdheid (voorwaardelijk) is ontzegd.