Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten

Bromfietsverzekering vergelijken, afsluiten en verzekeren

Een goede en goedkope bromfietsverzekering afsluiten? Vergelijk en bereken, kies en sluit af zodat je daarna direct de weg op kunt gaan
Vergelijk bromfietsverzekeringen

Klanten die bij ons een bromfietsverzekering afsloten

Ervaringen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een bromfietsverzekering. We tonen alle ervaringen over ons.

Geencentteveel.nl scoort gebaseerd op 878 ervaringen gemiddeld een 9.5 uit 10.

Bromfietsverzekering

4 sterren

“De afhandeling van aanvraag tot brommerverzekering verliep heel goed en snel. Daar ben ik als klant wel tevreden over deze service.”

Bromfietsverzekering

5 sterren

“Snel, makkelijk en voordelig de keuze kunnen maken uit de voor mij de meest geschikte scooterverzekering. Makkelijk afsluiten online en snel reactie van de verzekeraar. Een aanrader om deze site te bezoeken!”

Bromfietsverzekering

5 sterren

“Snel en makkelijk en goedkoop ”

Bromfietsverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl

 • Goedkoop je bromfiets verzekeren

  Je bent direct en goedkoop verzekerd na het afsluiten van een bromfietsverzekering. Wij sturen je meteen een ontvangstbevestiging en je kunt daarna gelijk de weg op.

 • 100% onafhankelijk

  Sinds onze oprichting in 1999 heeft geen bank of verzekeraar een belang in Geencentteveel.nl gehad.

 • Niet tevreden? 14 dagen bedenktijd

  Je hebt 14 dagen bedenktijd om de verzekering te annuleren nadat je de polis hebt ontvangen.

 • Logo ENRA
 • Logo Nationale Nederlanden
 • Logo Reaal
 • Logo Unigarant

Handig om te weten

Vergunningen en inschrijvingen van Geencentteveel.nl

 • Autoriteit Financiële Markten (AFM): 12013884
 • Kamer van Koophandel: 34143379
 • Kifid: 300.009534

Onze service bij een bromfietsverzekering

Voor deze verzekering treden wij op als intermediair en verzorgen wij je polis. Tijdens de looptijd van deze verzekering kan je bij ons terecht voor vragen, wijzigingen en schademeldingen.

Neem voor vragen contact met ons op.

Schade melden of iets wijzigen aan je bromfietsverzekering?


Schade melden Iets wijzigen
Heb je schade aan je bromfiets opgelopen? Dat is vervelend!
Via je persoonlijke dossier geef je direct je schade door.

Je geeft hier onder andere de volgende soorten schades door:
 • Schade door aanrijding;
 • Bromfiets is total loss;
 • Bromfiets is gestolen.
Via je persoonlijke dossier geef je ook direct alle wijzigingen door. Geef gemakkelijk de volgende wijzigingen door:

 • Adres;
 • E-mailadres of telefoonummer;
 • Bankrekeningnummer;
 • Nieuwe bromfiets aanmelden;
 • Jongste bestuurder aan- of afmelden;
 • Dekking voor je bromfietsverzekering.

Wat is een bromfietsverzekering?

Een bromfietsverzekering is in Nederland een verplichte verzekering voor bezitters van een bromfiets. De bromfietsverzekering dekt in ieder geval de schuldschade die wordt toegedaan aan derde(n) bij het gebruik van de bromfiets.

De verzekerde heeft de mogelijkheid om de dekking van de bromfietsverzekering uit te breiden zodat ook schade door diefstal of aanrijding is gedekt. De verzekeraar keert bij schade of verlies van de bromfiets een bedrag uit onder aftrek van een eigen risico.

Wat is een bromfietsverzekering?

Alles over je bromfietsverzekering vergelijken

Daar staat ie dan! Je hebt een nieuwe of al gebruikte bromfiets gekocht. Dan is het logisch dat je met je bromfiets direct de weg op wilt gaan, toch moet je eerst een bromfietsverzekering afsluiten en zodoende je bromfiets verzekeren. Je moet je bromfiets verzekeren omdat dit wettelijk verplicht is. Zo ben je er zeker van dat voor schade aan iemand anders wordt vergoed. Dit wordt wettelijke aansprakelijkheid (WA) genoemd.

Om zeker te zijn van een goede bromfietsverzekering, kan je de dekking voor WA met een diefstaldekking of een all risksdekking uitbreiden. Begin dus gelijk met het berekenen van je bromfietsverzekering.

Welke bromfietsverzekering heb je nodig?

Naast de eerder genoemde WA-dekking voor je bromfietsverzekering heb je de keuze uit twee andere dekkingen. De keuze voor de juiste dekking is onder andere afhankelijk van je financiële situatie, de waarde van je bromfiets en hoe oud deze is.
In de onderstaande tabel staat weergegeven welke bromfietsverzekeringen er zijn en welke dekking elke variant biedt.

WA WA + Diefstal WA + Diefstal en aanrijding
Schade aan anderen Schade aan anderen Schade aan anderen
Diefstal en joyriding Diefstal en joyriding
Schade door brand, storm of hagel
Schade door botsing, omvallen of vandalisme
Schade aan je eigen bromfiets inclusief eigen schuld

Als je kiest voor WA+diefstal dan verzeker je jezelf tegen diefstal van je bromfiets. Statistieken geven weer dat cira 2% van alle bromfietsbezitters te maken krijgt met diefstal van zijn of haar bromfiets. Als je de bromfiets is gestolen, dan geef je de diefstal van je bromfiets in 3 stappen door.

Tip: Bij diefstal van je bromfiets heb je alleen recht op een vergoeding als je de bromfiets op slot hebt gezet met het standaard slot en minstens een categorie 3 ART-goedgekeurd slot.

Als je kiest voor WA+all risks dan ben je verzekerd tegen diefstal maar ook voor schade die je zelf aan je bromfiets hebt veroorzaakt. Het maakt dan niet uit wie de schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld als je schade aan je bromfiets hebt door een aanrijding of door vandalisme. Als je bij een aanrijding betrokken bent geraakt, dan moet je jouw tussenpersoon of je verzekeraar direct informeren. Je leest hier hoe je jouw tussenpersoon of verzekeraar in 4 simpele stappen op de hoogte van de aanrijding brengt.

Je staat er misschien niet bij stil, maar als je opzettelijk schade aan je bromfiets veroorzaakt dan vergoedt de verzekeraar de schade niet. Lees ook meer over algemene uitsluitingen op je bromfietsverzekering.

Goede bromfietsverzekering afsluiten

Vul je bromfietsverzekering met opzittendenverzekering en verhaalservice aan

Bij de meeste verzekeraars heb je de mogelijkheid om deze verzekering aanvullend uit te breiden, namelijk met een opzittendenverzekering of een verhaalservice.

Verhaalservice Ongevallen opzittendenverzekering
De verhaalservice helpt bij het verhalen van materiële en/of letselschade als je bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken raakt.

Het is verstandig om je aanvullend te dekken met een verhaalservice als je ervoor kiest om je bromfiets alleen te dekken met WA of WA+diefstal te verzekeren.
De ongevallen opzittendenverzekering keert een bedrag uit als jij en/of je passagier, ten gevolge van een ongeval, blijvend invalide raakt of komt te overlijden.

De verzekeraar keert een eenmalig en voor afgesproken bedrag uit.

Goedkoop je bromfiets verzekeren met korting door het opgeven van schadevrije jaren op je bromfietsverzekering

De insteek van een weggebruiker is om geen brokken te maken. Voor het schadevrij rijden wordt je door je verzekeraar beloond. Voor elk jaar dat je schadevrij op je bromfiets rijdt, geeft de verzekeraar je een schadevrije jaar.

Deze jaren staan in de meeste gevallen garant voor een vaste procentuele korting op de premie van deze verzekering. Als je al schadevrije jaren hebt opgebouwd, geef je dit aantal bij het bromfietsverzekering vergelijken op. Je ziet per verzekeraar direct wat de premie is op basis van je schadevrije jaren.

Heb je een autoverzekering of je motorverzekering? Ga bij je tussenpersoon of verzekeraar na of je de opgebouwde schadevrije jaren van deze verzekeringen mee kunt nemen als schadevrije jaren voor deze verzekering.

De dekking van je bromfietsverzekering, aanvullende verzekeringen, schadevrije jaren zijn een aantal factoren die de premie bepalen, lees ook welke andere factoren van invloed zijn op de kosten van je bromfietsverzekering.

Je bent niet de jongste bestuurder van je bromfiets

Het is mogelijk dat je je bromfiets deelt met je broertje, zusje of iemand anders. Als diegene jonger is dan jij, dan ben je verplicht om dit bij de bromfietsverzekering vergelijken aan te geven.

De premie wordt bepaald op basis van de leeftijd van de jongste bestuurder. Als de jongere bestuurder niet meer op je bromfiets rijdt, vergeet dan niet om deze verzekering op jouw leeftijd te laten verzekeren. Misschien kan je zo goedkoper je bromfiets verzekeren. Ben je er niet zeker van? Dan kun je nog altijd opnieuw je bromfietsverzekering vergelijken.

Documenten en polisvoorwaarden van een bromfietsverzekering downloaden


Schadeformulieren Polisvoorwaarden Verzekeringskaarten
Algemeen schadeformulier Polisvoorwaarden ASR Verzekeringskaart ASR bromfietsverzekering
Aanrijding schadeformulier Polisvoorwaarden ENRA bromfietsverzekering Verzekeringskaart ENRA bromfietsverzekering
Aanrijding schadeformulier digitaal Polisvoorwaarden Klaverblad Polisvoorwaarden REAAL
Polisvoorwaarden REAAL bromfietsverzekering Verzekeringskaart Unigarant bromfietsverzekering
Polisvoorwaarden Unigarant

Goedkope bromfietsverzekering vergelijken

Pagina bewerken

Pagina bijgewerkt.Pagina bekijkenAdd titleBromfietsverzekering

Veelgestelde vragen over de bromfietsverzekering

Hoe kan ik mijn bromfietsverzekering opzeggen?
Als je bromfiets niet meer in je bezit is, dan zeg je deze gemakkelijk op door naar je persoonlijke dossier te gaan. Log vervolgens in en volg de stappen. Check ook de pagina bromfietsverzekering opzeggen voor meer informatie.
Ik ben reeds klant bij jullie en heb een vraag over mijn openstaande betaling. Hoe moet ik dit doen?
Wij verzoeken je om een e-mail naar info@geencentteveel.nl te sturen met de vraag over de openstaande betaling van je bromfietsverzekering. Zodra wij een antwoord ontvangen van de verzekeraar berichten wij je per e-mail. Wij streven er naar om je betalingsvraag op werkdagen binnen 24 uur te verwerken. We kunnen helaas niet direct een antwoord geven omdat wij geen inzicht hebben in de financiële administratie van de verzekeraar.
Ben ik verzekerd op een opgevoerde bromfiets?
Nee, je bent niet verzekerd op een opgevoerde bromfiets. Wettelijk mag je een bromfiets niet opvoeren.

Maak je schade en je bromfiets is opgevoerd? Dan zal de verzekeraar de schade niet vergoeden door deze te verhalen op jou. Let daarom bij het aanschaffen van de bromfiets goed op dat deze niet opgevoerd is, zeker als je de bromfiets particulier koopt.
Met welk slot moet ik mijn bromfiets vergrendelen?
Bij het kopen van een geschikt slot voor je bromfiets is het verstandig om te kijken of het een ART goedgekeurd slot betreft welke in de klasse 3, 4 of 5 valt. (Check ook de website van Stichting ART).

Kies je voor een dekking tegen diefstal of tegen diefstal en aanrijding? Dan is het verplicht om je bromfiets op slot te doen aan een vast object zoals een fietsenrek. Als dat niet het geval is en je bromfiets wordt gestolen, dan is het mogelijk dat de schade niet vergoed wordt.
Zit er een eigen risico bij schade op mijn bromfietsverzekering?
Verzekeraars hebben een eigen risico op de bromfietsverzekering als je deze tegen diefstal en/of aanrijding verzekerd. De eigen risico is als volgt:
Verzekeraar Eigen risico Eigen risico voor jeugd (t/m 24 jaar)
ASR € 100 € 1.000
ENRA € 200 € 500
Unigarant € 125 € 150
Moet ik mijn bromfietsverzekering zelf verlengen?
Nee, je bromfietsverzekering wordt jaarlijks automatisch verlengd. Daar hoef je geen handeling voor te verrichten. Echter is de bromfietsverzekering wel dagelijks opzegbaar.
Mijn kind rijdt het meest op de bromfiets. Op welke naam moet ik de bromfietsverzekering zetten?
Als je kind het meeste op de bromfiets rijdt, dan ben je verplicht om deze direct op de naam van je kind af te sluiten. Doe je dat niet en je kind veroorzaakt schade? Dan brengt de verzekeraar minstens een hoge eigen risico in rekening. Anders gezegd verhaalt de verzekeraar de schade grotendeels op jou.
Kan ik mijn schadevrije jaren overdragen aan iemand anders?
Het is in specifieke gevallen mogelijk om schadevrije jaren over te dragen aan bijvoorbeeld je kind. Dit doe je door een afstandsverklaring in te vullen. Houd er echter rekening mee dat verzekeraars een wisselend beleid met betrekking tot het overdragen van schadevrije jaren hebben, dus een dergelijk verzoek wordt niet altijd gehonoreerd.
Ik heb een bromfiets die ik gebruik voor bezorgdiensten. Hoe kan ik deze verzekeren?
Dan kun je helaas geen particuliere bromfietsverzekering afsluiten. Sluit in dat geval een bezorgbromfietsverzekering via Geencentteveel.nl bij de Vereende af. Vul het aanvraagformulier in en krijg een gratis een vrijblijvende offerte voor een bezorgbromfietsverzekering.
Heb ik nog altijd een groene kaart nodig?
Een groene kaart werd voorheen automatisch door je verzekeraar verstrekt. Tegenwoordig doet je verzekeraar dat niet meer omdat je bromfiets of bromfiets auto automatisch wordt geregistreerd en zodoende online gecontroleerd kan worden of je voertuig is verzekerd.
Wat is het verschil tussen de dagwaarde en cataloguswaarde van mijn bromfiets?
De dagwaarde is het bedrag dat je bromfiets op vandaag de dag waard is. De verzekeraar neemt de dagwaarde mee bij het uitkeren van een schade.

De cataloguswaarde (of nieuwwaarde) is de waarde van je bromfiets op de dag dat deze uit de fabriek komt.
Wat is een meldcode?
Een meldcode is voor de verzekeraar belangrijk om je bromfiets bij het RDW aan te melden. De meldcode vind je direct onder het kenteken op je kentekenbewijs (ook wel het tenaamstellingsverslag genoemd).

De verzekeraar kan met een onjuiste meldcode je bromfiets of bromfiets niet aanmelden bij het RDW. Het gevolg is dat je het risico op een boete van €330,- loopt. Ga dus goed na of je de juiste meldcode hebt ingevoerd! (let op: De meldcode is anders dan de tenaamstellingscode)
Kan ik nog wel een bromfietsverzekering afsluiten als ik al een schade heb gehad?
Dat is vaak nog wel mogelijk. De verzekeraar vraagt om een toelichting over alle schade(s) die je in de afgelopen 5 jaar met een motorrijtuig (dus ook bromfiets) hebt gereden. Hierbij maakt het niet uit of de schade(s) jouw schuld of de schuld van de tegenpartij was. Op basis van je toelichting zal de verzekeraar beoordelen of zij jou definitief in dekking nemen.
Wanneer kan ik niet een bromfietsverzekering afsluiten?
In de volgende situaties is het niet mogelijk om een bromfietsverzekering af te sluiten:
 • Als je in de laatste 8 jaar een verzekering van welke aard dan ook is opgezegd, geweigerd of aangeboden op beperkte en/of verzwarende voorwaarden;
 • Als je in de laatste 8 jaar in aanraking geweest met politie of justitie, c.q. strafrechtelijk veroordeeld;
 • Als je in de laatste 8 jaar betrokken bent geweest bij verzekeringsfraude of opzettelijke misleiding van een financiële instelling;
 • Als je rijbevoegdheid (voorwaardelijk) is ontzegd.