E-bikeverzekering vergelijken en afsluiten

Vergelijk en verzeker je e-bike voor diefstal en schade
Verzeker je e-bike direct

E-bikeverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl

 • Direct verzekerd

  Je bent direct verzekerd na het afsluiten van je e-bikeverzekering. Je kunt gelijk de weg op.

 • 100% onafhankelijk

  Sinds onze oprichting in 1999 heeft geen bank of verzekeraar een belang in Geencentteveel.nl gehad.

 • Niet tevreden?

  Je hebt 14 dagen bedenktijd om de verzekering te annuleren nadat je de polis hebt ontvangen.

Wat is een e-bikeverzekering?

Een e-bikeverzekering is een verzekering dat de diefstal of schade van een e-bike vergoed. Een e-bikeverzekering keert bij diefstal of schade een bedrag uit. Dit bedrag, eventueel onder aftrek van een eigen risico, is afhankelijk van de leeftijd van de e-bike. De verzekeraar zal de reparatiekosten vergoeden als reparatie goedkoper is dan de aanschaf van een nieuw e-bike.

Alles over de e-bikeverzekering vergelijken

Een e-bike is een dure en bedachtzame investering. Een investering waar je zuinig op bent. De realiteit leert echter dat (elektrische) fietsen gewilde objecten voor dieven zijn. Volgens cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) zijn er 110.895 fietsen gestolen in 2014. Om er zeker van te zijn dat je financiële compensatie voor een gestolen fiets krijgt, sluit je een e-bikeverzekering af. Naast diefstal verzeker je je e-bike ook voor schade door een verkeersongeluk of door brand of ontploffing.

Je e-bikeverzekering gebruiken bij diefstal en schade

Bij de meeste verzekeraars ben je de eerste 3 jaar van je e-bikeverzekering gedekt tegen diefstal en tegen schade. Bij Klaverblad en de Europeesche ben je in de eerste 3 jaar volledig verzekerd tegen diefstal en schade van je e-bike. Bij Unigarant heb je de keuze om je e-bike alleen tegen diefstal of ook tegen schade te verzekeren.

Let op: Sommige fietsverzekeraars hebben als voorwaarde dat je je e-bike beveiligd met een ART goedgekeurd slot. Bij diefstal moet je kunnen aantonen dat je fiets op slot heeft gestaan. Op de website van stichting ART lees je of je slot voldoet aan het ART-keurmerk.

Het is verstandig om je e-bike altijd met een tweede slot aan een vast object, zoals een paal of en hek, op sloten te zetten. Mocht je e-bike dan nog gestolen worden, dan overhandig je bij de aangifte van diefstal 2 sleutels. Namelijk de sleutel van het fietsslot en de sleutel van het ART goedgekeurd slot.

Je e-bikeverzekering aanvullen met pechhulp, verhaalservice en ongevallen
Bij Unigarant heb je de mogelijkheid om je e-bikeverzekering aan te vullen met pechhulp, verhaalservice en ongevallen.

Bij pech schakel je de pechhulp in, je e-bike wordt op locatie gerepareerd. Als dat niet mogelijk is, dan wordt je samen met je e-bike naar een rijwielspecialist of naar huis gebracht. Met de verhaalservice helpt Unigarant je als de schade op iemand anders moeten worden verhaald en met Ongevallen keert Unigarant een eenmalig bedrag aan jou of je nabestaanden uit als je blijvend invalide raakt of komt te overlijden als gevolg van een ongeval met je e-bike.

Met je e-bikeverzekering ben je ook verzekerd in het buitenland

Als je van plan bent om je e-bike mee te nemen naar het buitenland, dan is het goed om te weten dat je fiets daar ook op je e-bikeverzekering gedekt is. Bij Klaverblad ben je door heel Europa verzekerd en bij Unigarant en de Europeesche zelfs over de hele wereld.

Houdt rekening met een eigen risico als je gebruik van je e-bikeverzekering maakt

Een eigen risico is een bedrag dat altijd in mindering van de vergoeding voor je beschadigde e-bike wordt gebracht. Meestal is het eigen risico een vast bedrag van € 25,-, maar soms wordt het als percentage van de waarde van de fiets berekend. De eigen risico is alleen van toepassing in geval van schade. Bij diefstal hoef je geen rekening met het eigen risico te houden.

De e-bikeverzekering vergelijken en direct online afsluiten

Je kunt de e-bikeverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl en direct online afsluiten. Je bent meteen verzekerd met een goede en goedkope e-bikeverzekering en je kunt direct de weg op.

Houdt met deze 3 tips rekening bij het vergelijken van de e-bikeverzekering:

 • Accessoires. Geef de waarde van accessoires op je e-bike op zodat deze meeverzekerd zijn;
 • Je kunt een tweedehandse e-bike niet verzekeren met de e-bikeverzekering;
 • Je hebt geen dekking als je je e-bike verhuurd aan iemand anders.

Een fiets met hulpmotor verzeker je als bromfietsverzekering

Een fiets met hulpmotor wordt een zoemfiets genoemd en valt niet onder de categorie e-bikes. Je kunt een zoemfiets, zoals een spartamet, vergelijken en verzekeren via onze bromfietsverzekering vergelijking. Je ziet de premies van 7 bromfietsverzekeraars, sluit de bromfietsverzekering van jouw keuze af en je kunt direct de weg op.

Onze service bij de e-bikeverzekering

Voor de e-bikeverzekering treden wij op als intermediair en verzorgen wij je polis. Tijdens de looptijd van je e-bikeverzekering kan je bij ons terecht voor vragen, wijzigingen en schademeldingen.

Neem voor vragen over de e-bikeverzekering gerust contact met ons op.