Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten

Motorverzekering vergelijken en verzekeren

Online een goedkope motorverzekering afsluiten en je motor goed verzekeren zodat je daarna direct kunt rijden
Verzeker je motor direct

Geencentteveel.nl scoort gebaseerd op 35 ervaringen gemiddeld een 9.4 uit 10.

Motorverzekering

5 sterren

“Snel, accuraat, zeker aan te bevelen”

Motorverzekering

5 sterren

“Eenvoudig te boeken verzekering. Klantenservice reageert snel op berichten. Ook telefonisch goed bereikbaar. Alles wekt veel vertrouwen”

Motorverzekering

5 sterren

“Bij de oude maatschappij kreeg ik 27% prijsstijging. Een andere maatschappij leek niet duur maar hanteerde elke maand kosten. Deze aanvraag ging meteen goed en de polis/groene kaart is in enkele dagen al thuis . Ik denk inderdaad : dit is geen cent te veel.”

Motorverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl

 • Direct verzekerd

  Je bent direct verzekerd na het afsluiten van je motorverzekering. Je kunt gelijk de weg op.

 • 100% onafhankelijk

  Sinds onze oprichting in 1999 heeft geen bank of verzekeraar een belang in Geencentteveel.nl gehad.

 • Niet tevreden?

  Je hebt 14 dagen bedenktijd om de verzekering te annuleren nadat je de polis hebt ontvangen.

 • Logo Klaverblad
 • Logo Nationale Nederlanden
 • Logo Reaal
 • Logo Unigarant

Vergunningen en inschrijvingen van Geencentteveel.nl

 • Autoriteit Financiële Markten (AFM): 12013884
 • Kamer van Koophandel: 34143379
 • Kifid: 300.009534

Wat is een motorverzekering?

Een motorverzekering is in Nederland een verplichte verzekering voor bezitters van een motor. De motorverzekering dekt in ieder geval de schuldschade die wordt toegedaan aan derde(n) bij het gebruik van de motor.

De verzekerde heeft de mogelijkheid om de dekking van de motorverzekering uit te breiden zodat ook schade door diefstal of aanrijding is gedekt. De verzekeraar keert bij schade of verlies van de motor een bedrag uit onder aftrek van een eigen risico.

Motor verzekeren

Alles over je motorverzekering vergelijken

Gefeliciteerd! Je hebt een gloednieuwe of tweedehandse motor gekocht. Wij kunnen ons voorstellen dat je staat te popelen om op je motor te springen en de weg op te gaan.

Voordat je dit kunt doen, moet je een motorverzekering afsluiten. Dit is wettelijk verplicht omdat je op deze manier voor eventuele schade aan iemand anders bent verzekerd. Dit wordt ook wel wettelijke aansprakelijkheid (WA) genoemd.

Naast het verzekeren voor WA is het bij het berekenen van een motorverzekering ook mogelijk om je dekking uit te breiden met een diefstaldekking of een all risksdekking.

Welke risico’s dekt een motorverzekering?

Een motorverzekering met wettelijke aansprakelijkheid (WA) dekt de financiële gevolgen van aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt met uw motor.

Bij een schadeclaim betaalt de verzekeraar alle bijbehorende kosten.

Materiële schade
Dit is blikschade of kapotte spullen. De afhandeling van materiële schade kost na verhouding minder moeite.

Letselschade
Als er onverhoopt slachtoffers zijn gevallen bij het motorongeluk, dan is er sprake van letselschade. In deze situatie is het belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld.

De schade is pas goed te beoordelen als het slachtoffer (vrijwel) volledig is genezen. Hierdoor kunnen de schadebehandeling en -vergoeding lager duren.

Je motorverzekering dekken met beperkt casco of volledig casco

Met de dekking WA+beperkt casco (ook wel WA plus genoemd) ben je verzekerd tegen schade aan je eigen motor in de vorm van diefstal, brand of storm.

Let op: Als je motor wordt gestolen dan is je motor uitsluitend verzekerd als je de scooter op slot hebt gezet met het standaard slot en minstens een categorie 3 ART-goedgekeurd slot.

Met de dekking WA+volledig casco ben je verzekerd tegen diefstal, brand en storm maar ook tegen schade door een botsing of een aanrijding.

Je bent ook gedekt tegen schade als je motor omslaat, in een slip raakt of door ‘enig ander van buiten komend onheil’, zoals brand en blikseminslag valt onder de dekking.

Het klinkt misschien logisch, maar als je opzettelijk schade aan je motor veroorzaakt dan is het niet mogelijk om dit te verhalen op je motorverzekering.

Over het algemeen is het verstandig om dekking WA+volledig casco te overwegen als je een motor hebt die maximaal 4 jaar oud is.

Bij een motor dat ouder dan 10 jaar is voldoet een motorverzekering op basis van WA omdat de dagwaarde van je motor laag is.

Vul je motorverzekering met een rechtsbijstandverzekering en ongevallen opzittendenverzekering aan

Naast een motorverzekering met WA, WA+beperkt casco of WA+volledig casco heb je ook de mogelijkheid om je motorverzekering aanvullend uit te breiden met een rechtsbijstandverzekering en ongevallen opzittendenverzekering.

De rechtsbijstandverzekering helpt bij het verhalen van materiële en/of letselschade als je bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken raakt.

Het is verstandig om je aanvullend te dekking met een verhaalservice als je ervoor kiest om je motorverzekering alleen te dekken met WA of WA+diefstal.

De ongevallen opzittendenverzekering keert een bedrag uit als jij en/of je passagier, ten gevolge van een ongeval, blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Je verzekeraar keert een eenmalig en voorafgesproken bedrag uit.

Motorverzekering vergelijken

Korting op je motorverzekering door opgebouwde schadevrije jaren

Je wordt beloond voor schadevrij rijden. Als je een jaar geen schade op je motorverzekering hoeft te claimen, dan kent de verzekeraar je een schadevrije jaar toe.

Deze schadevrije jaar staat vaak garant voor een procentuele korting op de premie van je motorverzekering. Als je al schadevrije jaren hebt opgebouwd, geef je dit aantal bij het vergelijken van een motorverzekering op.

Je ziet per verzekeraar direct wat de premie is op basis van je schadevrije jaren.

Voordeel op je motorverzekering als je motor van een speciale beveiliging is voorzien

Het is belangrijk om na te gaan of je motor van een speciale beveiliging is voorzien. Dit kan voordelig zijn voor de premie van je motorverzekering.
Ga na of je motor is beveiligd met een:

Je geeft bij het vergelijken van motorverzekeringen aan of je motor is beveiligd met deze speciale beveiligingen en je ziet direct wat de premie van je motorverzekering per verzekeraar is.

Zet de dekking van je motorverzekering op stop als je in de wintermaanden niet op je motor rijdt

Bij een paar verzekeraars heb je de mogelijkheid om de dekking van je motorverzekering in de wintermaanden op stop te zetten.

Als je van tevoren weet dat je in de maanden december t/m februari niet op je motor rijdt, dan levert het stopzetten van de dekking van je motorverzekering een korting op je premie op.

Je kunt in onze vergelijking van de motorverzekering aangeven of gebruikt wilt maken van de winterstopdekking en je ziet direct wat het met de premie per verzekeraar doet.

Je motorverzekering opzeggen en opnieuw afsluiten

Als je al een motorverzekering hebt afgesloten maar je komt een goedkopere of betere motorverzekering tegen, dan is het opzeggen van je oude motorverzekering zo gebeurd.

Als je al klant van Geencentteveel.nl bent, dan zeg je de oude motorverzekering gemakkelijk op. Als je nog geen klant van Geencentteveel.nl bent, dan moet je de motorverzekering bij je huidige tussenpersoon of verzekeraar opzeggen.

Gooi je oude schoenen niet weg, voordat je nieuwe hebt. Dit is ook van toepassing voor een motorverzekering. Sluit dus eerst een nieuwe motorverzekering af alvorens je de oude opzegt.

De motorverzekering vergelijken en direct online afsluiten

Beste motorverzekering afsluiten

Je kunt de motorverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl en direct online afsluiten. Je bent meteen verzekerd goed een goede en goedkope motorverzekering en je kunt direct de weg op.

Voordat je de motorverzekering gaat vergelijken, is het belangrijk dat je met de volgende punten rekening houdt:

 • Anti-diefstalsysteem; een aantal verzekeraars eisen voor motoren met een cataloguswaarde van meer dan € 7.000,- een alarminstallatie.
 • Heeft de verzekeraar een “Stallingsclausule”. Je bent in dat geval uitsluitend verzekerd als uw motor in een afgesloten ruimte gestald is.
 • Geeft je verzekeraar een korting als je een cursus VRO hebt afgelegd