Motorverzekering vergelijken en afsluiten

Op zoek naar een betrouwbare en goede motorverzekering? Vergelijk de premies en voorwaarden van de motorverzekeringen van ASR, Reaal, Nationale-Nederlanden, Klaverblad en Unigarant. Kies de beste en verzeker uw motor direct online. Onze service is beoordeeld met een 9,4.
Motor goed verzekeren?

Geencentteveel.nl scoort gebaseerd op 38 ervaringen gemiddeld een 9.5 uit 10.

Motorverzekering

5 sterren

“Heb eerst even telefonisch contact gehad ivm specifieke vragen, na beantwoording via een vergelijkingssite de ASR verzekering door GCTT gevonden. De verzekering was echt de goedkoopste en het afsluiten ging enorm gemakkelijk. Zonder een al te grote omhaal van woorden kan ik stellen dat GCTT een goede aanbieder is. Heb nl anderhalf jaar geleden ook mijn scooter op dezelfde manier verzekerd en ook daar ben ik erg tevreden mee. ”

Motorverzekering

5 sterren

“Klantvriendelijk service, hulpzame medewerkers en eerlijkheid. ”

Motorverzekering

5 sterren

“Het is een heel erg goed systeem om online je verzekering af te sluiten. Alles wat je moet weten staat erbij, kom je er niet uit stuur je geen cent te veel een mail en die wordt binnen de kortste keren beantwoord. Het is altijd beter als je wel telefonisch contact kan maken met jullie bedrijf helaas is dat niet het geval, maar nogmaals de service is super. ”

Uw motorverzekering via Geencentteveel.nl afsluiten

 • Direct minstens 50% no-claimkorting

  Heeft u meer schadevrije jaren? Dan is uw korting mogelijk nog hoger.

 • Snelle en onafhankelijke schadeafhandeling

  Wij behandelen uw schademelding snel en vakkundig.

 • Niet tevreden met uw motorverzekering?

  Kosteloos annuleren binnen 14 dagen nadat u de verzekering heeft afgesloten.

 • Logo Klaverblad
 • Logo Nationale Nederlanden
 • Logo Reaal
 • Logo Unigarant

Wat is een motorverzekering?

Een motorverzekering is in Nederland een verplichte verzekering voor bezitters van een motor. De motorverzekering dekt in ieder geval de schuldschade die wordt toegedaan aan derde(n) bij het gebruik van de motor.

De verzekerde heeft de mogelijkheid om de dekking van de motorverzekering uit te breiden zodat ook schade door diefstal of aanrijding is gedekt. De verzekeraar keert bij schade of verlies van de motor een bedrag uit onder aftrek van een eigen risico.

Motor verzekeren

Alles over uw motorverzekering vergelijken

Gefeliciteerd! U hebt een gloednieuwe of tweedehandse motor gekocht. Wij kunnen ons voorstellen dat u staat te popelen om op uw motor te springen en de weg op te gaan.

Voordat u dit kunt doen, moet u een motorverzekering afsluiten. Dit is wettelijk verplicht omdat u op deze manier voor eventuele schade aan iemand anders bent verzekerd. Dit wordt ook wel wettelijke aansprakelijkheid (WA) genoemd.

Naast het verzekeren voor WA is het bij het berekenen van een motorverzekering ook mogelijk om u dekking uit te breiden met een diefstaldekking of een all risksdekking.

Welke risico’s dekt een motorverzekering?

Een motorverzekering met wettelijke aansprakelijkheid (WA) dekt de financiële gevolgen van aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt met uw motor.

Bij een schadeclaim betaalt de verzekeraar alle bijbehorende kosten.

Materiële schade
Dit is blikschade of kapotte spullen. De afhandeling van materiële schade kost na verhouding minder moeite.

Letselschade
Als er onverhoopt slachtoffers zijn gevallen bij het motorongeluk, dan is er sprake van letselschade. In deze situatie is het belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld.

De schade is pas goed te beoordelen als het slachtoffer (vrijwel) volledig is genezen. Hierdoor kunnen de schadebehandeling en -vergoeding lager duren.

Uw motorverzekering dekken met beperkt casco of volledig casco

Met de dekking WA+beperkt casco (ook wel WA plus genoemd) bent u verzekerd tegen schade aan uw eigen motor in de vorm van diefstal, brand of storm.

Let op: Als uw motor wordt gestolen dan is uw motor uitsluitend verzekerd als u de motor op slot hebt gezet met het standaard slot en minstens een categorie 3 ART-goedgekeurd slot.

Met de dekking WA+volledig casco bent u verzekerd tegen diefstal, brand en storm maar ook tegen schade door een botsing of een aanrijding.

U bent ook gedekt tegen schade als uw motor omslaat, in een slip raakt of door ‘enig ander van buiten komend onheil’, zoals brand en blikseminslag valt onder de dekking.

Het klinkt misschien logisch, maar als u opzettelijk schade aan uw motor veroorzaakt dan is het niet mogelijk om dit te verhalen op uw  motorverzekering.

Over het algemeen is het verstandig om dekking WA+volledig casco te overwegen als u een motor hebt die maximaal 4 jaar oud is.

Bij een motor dat ouder dan 10 jaar is voldoet een motorverzekering op basis van WA omdat de dagwaarde van uw motor laag is.

Vul uw motorverzekering met een rechtsbijstandverzekering en ongevallen opzittendenverzekering aan

Naast een motorverzekering met WA, WA+beperkt casco of WA+volledig casco heeft u ook de mogelijkheid om uw motorverzekering aanvullend uit te breiden met een rechtsbijstandverzekering en ongevallen opzittendenverzekering.

De rechtsbijstandverzekering helpt bij het verhalen van materiële en/of letselschade als u bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken raakt.

Het is verstandig om uzelf aanvullend te dekking met een verhaalservice als u ervoor kiest om uw motorverzekering alleen te dekken met WA of WA+diefstal.

De ongevallen opzittendenverzekering keert een bedrag uit als u en/of uw passagier, ten gevolge van een ongeval, blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Uw verzekeraar keert een eenmalig en vooraf afgesproken bedrag uit.

Motorverzekering vergelijken

Korting op uw motorverzekering door opgebouwde schadevrije jaren

U wordt beloond voor schadevrij rijden. Als u een jaar geen schade op uw motorverzekering hoeft te claimen, dan kent de verzekeraar u een schadevrije jaar toe.

Deze schadevrije jaar staat vaak garant voor een procentuele korting op de premie van je motorverzekering. Als u al schadevrije jaren hebt opgebouwd, geeft u dit aantal bij het vergelijken van een motorverzekering op.

U ziet per verzekeraar direct wat de premie is op basis van uw schadevrije jaren.

Voordeel op uw motorverzekering als uw motor van een speciale beveiliging is voorzien

Het is belangrijk om na te gaan of uw motor van een speciale beveiliging is voorzien. Dit kan voordelig zijn voor de premie van uw motorverzekering.
Ga na of uw motor is beveiligd met een:

U geeft bij het vergelijken van motorverzekeringen aan of uw motor is beveiligd met deze speciale beveiligingen en u ziet direct wat de premie van uw motorverzekering per verzekeraar is.

Zet de dekking van uw motorverzekering op stop als u in de wintermaanden niet op uw motor rijdt

Bij een paar verzekeraars heeft u de mogelijkheid om de dekking van uw motorverzekering in de wintermaanden op stop te zetten.

Als u van tevoren weet dat je in de maanden december t/m februari niet op uw motor rijdt, dan levert het stopzetten van de dekking van uw motorverzekering een korting op uw premie op.

U kunt in onze vergelijking van de motorverzekering aangeven of gebruikt wilt maken van de winterstopdekking en u ziet direct wat het met de premie per verzekeraar doet.

Uw motorverzekering opzeggen en opnieuw afsluiten

Als u al een motorverzekering hebt afgesloten maar u komt een goedkopere of betere motorverzekering tegen, dan is het opzeggen van uw oude motorverzekering zo gebeurd.

Als u al klant van Geencentteveel.nl bent, dan zeg je de oude motorverzekering gemakkelijk op. Als u nog geen klant van Geencentteveel.nl bent, dan moet u de motorverzekering bij uw huidige tussenpersoon of verzekeraar opzeggen.

Gooi uw oude schoenen niet weg, voordat u nieuwe hebt. Dit is ook van toepassing voor een motorverzekering. Sluit dus eerst een nieuwe motorverzekering af alvorens u de oude opzegt.

De motorverzekering vergelijken en direct online afsluiten

Beste motorverzekering afsluiten

U kunt de motorverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl en direct online afsluiten. U bent meteen verzekerd goed een goede en goedkope motorverzekering en u kunt direct de weg op.

Voordat je de motorverzekering gaat vergelijken, is het belangrijk dat u met de volgende punten rekening houdt:

 • Anti-diefstalsysteem; een aantal verzekeraars eisen voor motoren met een cataloguswaarde van meer dan € 7.000,- een alarminstallatie.
 • Heeft de verzekeraar een “Stallingsclausule”. U bent in dat geval uitsluitend verzekerd als uw motor in een afgesloten ruimte gestald is.
 • Geeft uw verzekeraar een korting als je een cursus VRO hebt afgelegd