Geschil rechtsbijstand melden

Als u betrokken raakt bij een (juridisch) conflict, dan is het belangrijk om deze zaak snel te melden. Om de zaak soepel te laten verlopen kunt u uw conflict via de telefoon, het internet of schriftelijk melden.

Melden van een conflict

Geencentteveel.nl levert zelf geen juridisch advies. Hiervoor hebben verzekeraars een eigen juridische afdeling. Op uw polisblad vindt u de contactinformatie voor juridisch advies.

De verzekeraar kijkt eerst of u geheel of gedeeltelijk in uw [intlink id=”273″ type=”page”]gelijk staat[/intlink] en kijkt naar het financieel belang. Indien dit zo is, krijgt u een behandelend jurist toegewezen. Deze treedt in overleg over de te volgen stappen. Eventuele juridische procedures komen ook aan bod.

Lopend geschil

De rechtsbijstandverzekering biedt geen dekking bij een reeds lopend geschil. Dit is om fraude te voorkomen, iemand kan bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering afsluiten anticiperend of tijdens een geschil.

Rechtsbijstandverzekeraars hebben hiervoor een [intlink id=”207″ type=”page”]wachttijd[/intlink] ingesteld. In de meeste gevallen geldt er een wachttijd van 3 maanden.