U gebruikt uw auto, bromfiets of motor tijdelijk niet (schorsen)

Als u van plan bent om met uw voertuig langere tijd geen gebruik te maken van de openbare weg, kunt u de voertuiggebonden verplichtingen stopzetten door een zogenoemde schorsing. U hoeft dan tijdelijk niet aan de WA-verzekeringsplicht te voldoen.

U regelt dat in 2 stappen:

Stap 1. Kentekenschorsing aanvragen bij de RDW
Het kenteken schorsen, kunt u online via www.RDW.nl of via het het postkantoor/TNT-postkantoor of een aantal RDW-balies aanvragen voor een periode van maximaal 1 jaar.

Stap2. Schorsen van uw WA motorvoertuigverzekering
Het beëindigen of opschorten van de verzekering regelt u met ons. U moet wel eerst het voertuig hebben geschorst. U stuurt het schorsingsbewijs naar ons door naar uw persoonlijke dossier te gaan en het schorsingsbewijs te uploaden.

Bij ontvangst van het bewijs zorgen wij dat:

  • De polis wordt opgeschort met ingang van de RDW-schorsingsdatum.

Let op!
De door u betaalde premie wordt niet door de verzekeraar gerestitueerd maar gereserveerd voor de periode na opheffing van de schorsing bij het RDW.

U heeft een verzekering met aanvullende dekking op WA
Het is raadzaam, als uw bromfiets WA plus diefstal of WA plus All risks (diefstal en aanrijding) verzekerd is, de plus dekkingen te handhaven. Uw bromfiets is dan wel verzekerd tegen diefstal en afhankelijk van de dekking tegen brand, beschadiging, enzovoort.