Gelijke premie voor mannen en vrouwen

Het was voor verzekeraars gebruikelijk om voor mannen en vrouwen een andere premie af te geven. Dit komt omdat vrouwen gemiddeld een langere levensverwachting hebben dan mannen.

Vanaf 21 december 2012 mag dit onderscheid tussen mannen en vrouwen niet meer worden gemaakt bij het bepalen van de verzekeringspremie. Mannen en vrouwen betalen vanaf die datum een gelijke premie.

Wat betekent dit voor de verzekering die u aanvraagt?
Vanaf 21 december 2012 moeten verzekeraars de premie vaststellen op het uniseks tarief. Het uniseks tarief zullen zij ook pas in per 21 december 2012 invoeren. De berekening van uw aanvraag is nog niet met het uniseks tarief gemaakt. Vraagt u uw verzekering vóór 21 december 2012 aan en kan de verzekeraar deze ook vóór deze datum accepteren? In dat geval wordt uw verzekering nog opgemaakt zoals deze geoffreerd en aangevraagd is; op basis van het niet-uniseks tarief.

Wordt de verzekering niet aangevraagd en geaccepteerd vóór 21-12-2012, dan maakt de verzekeraar een nieuwe berekening op basis van het uniseks tarief. Uiteraard ontvangt u dan van de verzekeraar een aangepast voorstel voor uw verzekering. Zoals hiervoor al aangegeven, kan dit betekenen dat uw premie, eindkapitaal of de uitkering wijzigt. Dit kan in uw voordeel, maar ook in uw nadeel zijn. Uiteraard heeft u altijd nog de keuze om uw aangevraagde verzekering niet door te laten gaan.