Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken en afsluiten

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Vul uw gegevens in en kies de overlijdensrisicoverzekering die het beste bij uw situatie past of vraag eerst een gratis en vrijblijvende offerte aan.
Vul hier uw gegevens in
Wij hielpen afgelopen maand 1.003 bezoekers aan een scherpe premie.

Klanten die bij ons een overlijdensrisicoverzekering afsloten

Ervaringen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. We tonen alle ervaringen over ons.

Geencentteveel.nl scoort gebaseerd op 183 ervaringen gemiddeld een 9 uit 10.

Overlijdensrisicoverzekering

4 sterren

“Goede vergelijkingssite met een aantrekkelijke afsluitpremie, goed geholpen en te woord gestaan.”

Overlijdensrisicoverzekering

5 sterren

“Makkelijk af te sluiten en duidelijk te vergelijken”

Overlijdensrisicoverzekering

4 sterren

“Goed”

Je voordelen van een overlijdensrisicoverzekering bij Geencentteveel.nl

 • Goedkoopste online en offline

  U betaalt tijdelijk 89,- eenmalig voor het afsluiten van een ORV. Voor dezelfde verzekering als elders.

 • Geencentteveel.nl Keurmerk

  Een overlijdensrisicoverzekering krijgt het Geencentteveel.nl Keurmerk als o.a. de verzekeraar de premie en polisvoorwaarden tussentijds niet kan wijzigen en een snelle acceptatie kent.

 • 100% onafhankelijk

  Sinds onze oprichting in 1999 heeft geen bank of verzekeraar een belang in Geencentteveel.nl gehad.

Handig om te weten

Vergunningen en inschrijvingen van Geencentteveel.nl

 • Autoriteit Financiële Markten (AFM): 12013884
 • Autoriteit Persoonsgegevens: 1346310
 • Kamer van Koophandel: 34143379
 • Kifid: 300.009534

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering keert bij overlijden van de verzekerde(n) een afgesproken bedrag uit. De hoogte van dit bedrag, ook wel het verzekerd bedrag genoemd, en de looptijd van de verzekering kunt u zelf bepalen. Deze informatie wordt op het polisblad vastgelegd. Het verzekerd bedrag en de looptijd van de verzekering hebben invloed op de premie, een langere looptijd of hogere verzekerd bedrag kost meer premie.

Een overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Als u een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, volgt u onderstaande stappen:

 • Begin met de overlijdensrisicoverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl;
 • Vul de gegevens van de verzekerde(n) in;
 • Kies de verzekeringsvorm, looptijd en verzekerd bedrag van uw verzekering. De looptijd is het aantal jaren dat u verzekerd bent en het verzekerd bedrag is het bedrag dat uw nabestaande(n) of hypotheekverstrekker krijgt uitgekeerd;
 • Vergelijk meerdere verzekeraars op premie en polisvoorwaarden;
 • Sluit de overlijdensrisicoverzekering van uw keuze direct online af of vraag eerst een offerte aan.

Waarom is het belangrijk om een overlijdensrisicoverzekering te vergelijken?

De overlijdensrisicoverzekering vergelijken en de juiste keuze maken:

 • Er geldt een korting voor niet-rokers. Vaak ook als u van plan bent om te stoppen.
 • Bij verzekerde bedragen boven 250.000 euro kan een medische keuring naar het hiv-virus worden gevraagd.
 • Successierechten moeten in sommige persoonlijke situaties worden betaald
 • De verzekeraar keert uit aan degene die daartoe in de polis als ‘begunstigde’ is aangewezen.
 • Premiesplitsing houdt in dat als u niet in gemeenschap van goederen bent gehuwd, het verstandig is om bij meer dan één verzekerde persoon de premie van de verzekering te laten splitsen. U betaalt voor uw partner en uw partner betaalt voor u. Doordat de partner uit eigen vermogen de premie betaalt, zorgt u of uw partner ervoor dat er geen erfbelasting over het geld dat wordt uitgekeerd wordt gerekend.

Premie van een overlijdensrisicoverzekering

De hoogte van uw premie is van meerdere factoren afhankelijk. Uw leeftijd, inkomen en rookgedrag zijn van invloed op de premie, maar ook de kosten en vergoeding die een verzekeraar en tussenpersoon rekenen zijn premiefactoren. De overlijdensrisicoverzekering vergelijken helpt ook hierbij. Na het invullen van een aantal vragen ziet u in onze vergelijking direct wat de premies van alle verzekeraars, die deze verzekering aanbieden, zijn.

Overstappen overlijdensrisicoverzekering

Wist u dat u gemakkelijk kunt overstappen van overlijdensrisicoverzekering? U kunt veel geld besparen, zeker als u deze jaren terug heeft afgesloten.

De premies van de verzekeraars zijn sterk verlaagd en de vergoeding voor uw tussenpersoon is van provisie naar een transparante vergoeding veranderd. Dit scheelt vaak hoop op uw huidige verzekering. Daarom is het de moeite waard om te onderzoeken wat uw voordeel is en wat de mogelijkheden zijn om te overstappen.

Een overlijdensrisicoverzekering verpanden

Uw overlijdensrisicoverzekering verpanden is aan uw hypotheek? Het is mogelijk dat uw hypotheekverstrekker (bank of verzekeraar) kosten rekent als u overstapt.

Via de vergelijking overlijdensrisicoverzekering van Geencentteveel.nl heeft u snel inzichtelijk wat u nu zou betalen voor deze verzekering en kunt u de overstap gemakkelijk regelen. Let hierbij op dat u nooit uw oude verzekering opzegt voordat u bij de nieuwe verzekeraar technisch en medisch geaccepteerd bent!

Varianten overlijdensrisicoverzekeringen (verzekeringsvorm)

U kunt de overlijdensrisicoverzekering vergelijken op 2 varianten:

 • De gelijkblijvende variant: Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering wordt het verzekerde bedrag bij overlijden uitgekeerd.
 • De dalende variant (lineair dalend of annuïtair dalend): Bij een dalende variant wordt het verzekerde bedrag lager naarmate de looptijd verstrijkt. Dit levert premievoordeel op. Voor deze variant kunt u bijvoorbeeld kiezen wanneer u deze verzekering koppelt aan een hypotheekschuld. Als u regelmatig op die schuld aflost, kan ook de dekking van de overlijdensrisicoverzekering omlaag.

Overlijdensrisicoverzekering en uw hypotheek

De hypotheekverstrekker (bank of verzekeraar) wil zekerheid dat de lening altijd afbetaald wordt. Daarom is het vaak verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als u een hypotheek op uw woning neemt. De overlijdensrisicoverzekering op uw hypotheek dient verpand te worden aan de hypotheekverstrekker. Verpanden betekent dat het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd aan de hypotheekverstrekker bij overlijden van de verzekerde(n). In het geval van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het afsluiten van een deze verzekering verplicht.

Overlijdensrisicoverzekering door hypotheekverstrekker

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak ook door de hypotheekverstrekker aangeboden. Maar het is altijd mogelijk om deze verzekering los af te sluiten. Daarmee bent u goedkoper uit.

Gezondheidsverklaring en medische acceptatie

Bij de technische en medische acceptatie tracht de verzekeraar het risico op overlijden in te schatten door uw rookgedrag, inkomen en geboortedatum op te vragen. Daarom wordt deze persoonlijke informatie in onze vergelijking gevraagd, deze informatie bepaalt immers de premie. Bij de weergave van de premie gaan wij ervan uit dat u volledig gezond bent. Als u deze verzekering aanvraagt, controleert de verzekeraar uw gezondheid aan de hand van een zogenaamde gezondheidsverklaring.

In het geval van een hoog verzekerd bedrag of een bepaalde leeftijd, kan de verzekeraar u om een medische keuring verzoeken. Een specialist controleert dan uw gezondheid en brengt verslag uit aan de verzekeraar. De verzekeraar heeft dan de keuze om u te accepteren, een (verhoogde) premievoorstel te doen of u af te wijzen.

Is een overlijdensrisicoverzekering hetzelfde als een levensverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering wordt door de meeste mensen een levensverzekering bedoeld en vice versa. Officieel gezien valt een overlijdensrisicoverzekering onder de levensverzekeringen en is de naam levensverzekering een verzamelnaam voor een aantal verzekering waaronder ook de uitvaartverzekering. Op Geencentteveel.nl beschouwen wij de overlijdensrisicoverzekering en levensverzekering als één om het voor onze klanten simpel en duidelijk te houden.

De overlijdensrisicoverzekering vergelijken en direct online afsluiten of eerst een offerte aanvragen

Wacht niet langer met het vergelijken van de overlijdensrisicoverzekering en bekijk hoeveel je kunt besparen door te kiezen uit een overzicht van de beste verzekeraars die bij uw situatie passen. U heeft de mogelijkheid om de verzekering direct online af te sluiten of eerst gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen.