Rechsbijstandmodules

De rechtsbijstandverzekering bestaat uit 5 dekkingen (modules).

Rechtsbijstandverzekering dekking: Consument

De dekking consument wordt ook wel de basisdekking genoemd. Deze dekking geeft je juridische hulp bij conflicten met diensten en instellingen zoals gemeente, banken, reisbureaus en ziekenhuizen. Tevens biedt het hulp bij conflicten over garantie en reparatie van allerlei goederen, inclusief motorvoertuigen.

De basisdekking breid je met 1, 2, 3 of alle 4 van de onderstaande dekkingen uit:

Rechtsbijstandverzekering dekking: Inkomen

Inkomen biedt dekking bij juridische hulp bij conflicten met met je werkgever of uitkeringsinstantie zoals arbeidsconflicten, conflicten over sociale wetgeving bijvoorbeeld over subsidies of uitkeringen, studiefinanciering en erfrecht kwesties.

Rechtsbijstandverzekering dekking: Wonen

Wonen biedt dekking bij juridische hulp bij conflicten over de huur, bij de aankoop of bouw van een huis, bijvoorbeeld met makelaar, aannemer of leverancier. Conflicten over reparaties of erfafscheidingen, over uw tweede huis of caravan.

Rechtsbijstandverzekering dekking: Verkeer

Verkeer geeft je dekking als verkeersdeelnemer, dus ook als je als fietser of voetganger aan het verkeer deelneemt. Wanneer je als voetganger wordt aangereden en daardoor letsel oploopt, zal de rechtsbijstandverzekeraar de daarmee samenhangende schade voor je verhalen.

Als je al een verkeersdekking op je autoverzekering of motorverzekering hebt, dan is het niet nodig om de dekking ‘Verkeer’ te verzekeren op je rechtsbijstandverzekering. Zo voorkom je dat je dubbel bent verzekerd voor deze dekking en dus ook dubbel premie moet betalen.

Rechtsbijstandverzekering dekking: Vermogensbeheer en belastingzaken

Vermogensbeheer en belastingzaken geeft je dekking bij geschillen met effectenbemiddelaars en vermogensbeheerders en de fiscus. De effectenbemiddelaars en vermogensbeheerders dienen wel in het bezit te zijn van een Vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).