Varianten

Er zijn 3 varianten van rechtbijstandsverzekeringen:

Rechtsbijstandverzekering
Deze rechtsbijstandverzekering voor particulieren geeft, afhankelijk van de gekozen module(s), recht op hulp bij allerlei conflicten waar u zelf of uw gezinsleden mee te maken kunnen krijgen. Behalve problemen in het verkeer gaat het bijvoorbeeld om onterechte huurverhogingen, slecht gelegd parket of conflicten die te maken hebben met inkomen. Zoals ontslagzaken, uitkeringskwesties en pensioenaanspraken.

Motorrijtuigrechtsbijstandverzekering
Deze verzekering geeft recht op juridische hulp bij problemen met een motorrijtuig, zoals een autoverzekering, motorverzekering of scooterverzekering. Bijvoorbeeld bij het verhalen van schade na een aanrijding of in geval van een conflict over een reparatie.

Veel autoverzekeraars verhalen de schade aan de auto en zorgen dan meteen dat u uw eigen risico terugkrijgt. Sommige autoverzekeraars verhalen ook de overige zaakschade.

Maar de bijstand die wordt verleend wanneer sprake is van letselschade, is vaak beperkt. Daarin biedt de rechtsbijstandverzekeraar een betere dekking, in de voorwaarden leest u per verzekeraar hier meer over.

Verkeersrechtsbijstandverzekering
De uitgebreide vorm van de motorrijtuigrechtsbijstandverzekering is de verkeersrechtsbijstandverzekering, die recht geef op hulp bij problemen met het verkeer die niet alleen met motorrijtuigen te maken hebben.