Speed pedelecverzekering vergelijken

Online je high speed e-bike of speed pedelec verzekeren met een speed pedelecverzekering zodat je daarna direct de weg op kunt gaan!
Vergelijk speed pedelecverzekeringen

High speed e-bike of speed pedelecverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl

  • Direct je high speed e-bike of speed pedelec verzekeren

    Je bent direct verzekerd na het afsluiten van een speed pedelecverzekering. Wij sturen je meteen een ontvangstbevestiging en je kunt daarna gelijk de weg op.

  • 100% onafhankelijk

    Sinds onze oprichting in 1999 heeft geen bank of verzekeraar een belang in Geencentteveel.nl gehad.

  • Niet tevreden?

    Je hebt 14 dagen bedenktijd om de verzekering te annuleren nadat je de polis hebt ontvangen.

Wat is een speed pedelecverzekering of high speed e-bikeverzekering?

Een speed pedelecverzekering of high speed e-bikeverzekering is in Nederland een verplichte verzekering voor bezitters van een speed pedelec, een high speed e-bike of een elektrische hogesnelheidsfiets. Een speed pedelec of high speed e-bike, ook wel hogesnelheidsfiets genoemd, lijkt in alles op een e-bike. Het grote verschil zit hem in de snelheid. De trapondersteuning van de speed pedelec of high speed e-bike gaat tot 45 kilometer per uur terwijl de trapondersteuning een ‘gewone’ e-bike tot 25 kilometer per uur gaat.

De speed pedelecverzekering of high speed e-bikeverzekering dekt in ieder geval de schuldschade die wordt toegedaan aan derde(n) bij het gebruik van de hogesnelheidsfiets. De verzekerde heeft de mogelijkheid om de dekking van de speed pedelecverzekering uit te breiden zodat ook schade door diefstal of aanrijding is gedekt. De verzekeraar keert bij schade of verlies van de speed high speed e-bike een bedrag uit onder aftrek van een eigen risico.

Alles over je speed pedelecverzekering of high speed e-bikeverzekering vergelijken

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe aanwinst, namelijk een gloednieuwe of tweedehandse speed pedelec of high speed e-bike. Wij kunnen ons voorstellen dat je staat te popelen om op je speed pedelec of high speed e-bike te springen en de weg op te gaan. Voordat je dit kunt doen, moet je een speed pedelecverzekering of high speed e-bikeverzekering afsluiten en je speed pedelec verzekeren. Dit is wettelijk verplicht omdat je op deze manier voor eventuele schade aan iemand anders bent verzekerd. Dit wordt ook wel wettelijke aansprakelijkheid (WA) genoemd.

Naast het verzekeren voor WA is het ook mogelijk om je dekking uit te breiden met een diefstaldekking of een all riskdekking. Op onze website kan je de speed pedelecverzekering of high speed e-bikeverzekering vergelijken en met een WA, WA + Diefstal of WA + All risk dekking afsluiten.

Je speed pedelec of high speed e-bike verzekeren tegen diefstal of all risk

Met de dekking WA+diefstal verzeker je je speed pedelec of high speed e-bike tegen diefstal. Statistieken geven weer dat cira 2% van alle scooterbezitters te maken krijgt met diefstal van zijn of haar scooter. Als je de dupe bent van diefstal dan geef je de diefstal van je scooter in 3 stappen door.

Let op: Als je een speed pedelec of high speed e-bike wordt gestolen dan is je voertuig uitsluitend verzekerd als je de speed pedelec of high speed e-bike op slot hebt gezet met het standaard slot en minstens een categorie 3 ART-goedgekeurd slot.

Met de dekking WA + all risk ben je verzekerd tegen diefstal en schade die je zelf aan je speed pedelec of high speed e-bike hebt veroorzaakt. Ook als iemand anders de schade aan je speed pedelec of high speed e-bike veroorzaakt, bijvoorbeeld door een aanrijding of door vandalisme. Als je onverhoopt bij een aanrijding betrokken bent geraakt, dan stel je ons in 4 simpele stappen op de hoogte van de aanrijding.

Het klinkt misschien logisch, maar als je opzettelijk schade aan je speed pedelec of high speed e-bike veroorzaakt dan is het niet mogelijk om dit te verhalen op deze verzekering. Lees ook meer over algemene uitsluitingen op je speed pedelec of high speed e-bike.

Een complete high speed e-bike of speed pedelecverzekering met een verhaalservice en opzittendenverzekering

Naast een high speed e-bike of speed pedelecverzekering met WA, WA+diefstal of WA+all risks heb je ook de mogelijkheid om aanvullend je high speed e-bike of speed pedelec te verzekeren met een verhaalservice of een ongevallen opzittendenverzekering.

De verhaalservice helpt bij het verhalen van materiële en/of letselschade als je bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken raakt. Het is verstandig om je aanvullend te dekken met een verhaalservice als je ervoor kiest om je high speed e-bike of speed pedelec alleen te dekken met WA of WA+diefstal te verzekeren.

De opzittendenverzekering keert een bedrag uit als jij en/of je passagier, ten gevolge van een ongeval, blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Je verzekeraar keert een eenmalig en voor afgesproken bedrag uit.

Je high speed e-bike of speed pedelec verzekeren met korting door opgebouwde schadevrije jaren

Je wordt beloond voor schadevrij rijden. Als je een jaar geen schade op deze verzekering hoeft te claimen, dan kent de verzekeraar je een schadevrije jaar toe. Deze schadevrije jaren staat vaak garant voor een procentuele korting op de premie van deze verzekering. Als je al schadevrije jaren hebt opgebouwd, geef je dit aantal bij het high speed e-bike of speed pedelecverzekering vergelijken op. Je ziet per verzekeraar direct wat de premie is op basis van je schadevrije jaren.

De dekking van je high speed e-bike of speed pedelecverzekering, aanvullende verzekeringen, schadevrije jaren, regio waar je woont, zijn factoren die de premie bepalen bij een high speed e-bike of speed pedelecverzekering vergelijken.

Je high speed e-bike of speed pedelecverzekering opzeggen en opnieuw afsluiten

Als je deze verzekering al hebt afgesloten maar je komt een betere en/of goedkope speed pedelecverzekering tegen, dan is het opzeggen van je oude verzekering zo gebeurd. Als je al klant van Geencentteveel.nl bent, dan zeg je de oude high speed e-bike of speed pedelecverzekering gemakkelijk via mijn account online op. Als je nog geen klant van Geencentteveel.nl bent, dan moet je deze verzekering bij je huidige tussenpersoon of verzekeraar opzeggen.

Gooi je oude schoenen niet weg, voordat je nieuwe hebt. Dit is ook van toepassing voor deze verzekering. Sluit dus eerst een nieuwe high speed e-bike of speed pedelecverzekering af alvorens je de oude opzegt.

Ben je niet de jongste bestuurder van je elektrische hogesnelheidsfiets?

Het is mogelijk dat je je elektrische hogesnelheidsfiets deelt met je broertje, zusje of iemand anders. Als diegene jonger is dan jij, dan ben je verplicht om dit bij het elektrische hogesnelheidsfietsverzekering vergelijken aan te geven. De premie wordt bepaald op basis van de leeftijd van de jongste bestuurder. Als de jongere bestuurder niet meer op je elektrische hogesnelheidsfiets rijdt, vergeet dan niet om deze verzekering op jouw leeftijd te laten verzekeren. Misschien kan je zo goedkoper je elektrische hogesnelheidsfiets verzekeren. Ben je er niet zeker van? Dan kun je nog altijd opnieuw je elektrische hogesnelheidsfietsverzekering vergelijken.

De high speed e-bike of speed pedelecverzekering vergelijken en direct online je high speed e-bike of speed pedelec verzekeren

Je kunt de high speed e-bike of speed pedelecverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl en direct online je high speed e-bike of speed pedelec verzekeren. Jij en je speed pedelec zijn meteen goed verzekerd en je kunt direct de weg op.

Bij een high speed e-bike of speed pedelec wordt wel eens gedacht aan een scooter, bromfiets of brommer. Echter bestaan er kleine verschillen tussen deze voertuigcategorieën. Om de scooter, bromfiets of brommer te vergelijken ga je naar de pagina’s van de Brommerverzekering, Bromfietsverzekering of Scooterverzekering.

Heb je een high speed e-bike of speed pedelec voor bezorgdiensten?

Dan kun je helaas geen particuliere high speed e-bike of speed pedelecverzekering afsluiten. Sluit in dat geval een bezorgscooterverzekering via Geencentteveel.nl bij de Vereende af. Vul het aanvraagformulier in en krijg een gratis een vrijblijvende offerte voor een bezorgscooterverzekering.