Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten

07-07-2011: Geencentteveel.nl duikt flink onder risicotarief WitGeld

“Geencentteveel.nl breekt de markt open.” Met die kreet maakt de vergelijkingssite bekend voortaan een bemiddelingstarief van € 89 te vragen voor het sluiten van een overlijdensrisicoverzekering. “Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er voor overlijdensrisicoverzekeringen zulke lage afsluitkosten wordt gevraagd”, zegt Frans Kuipers, oprichter en sinds kort weer directeur van Geencentteveel.nl.
Eerder deze week dacht internettussenpersoon WitGeld.nl “de revolutie te leiden” en “een overlijdensrisicoverzekering te degraderen tot een schoonheidsbehandeling of een dagje karten”, door voor de bemiddeling eenmalig € 129 te vragen.

Eenmalige vergoeding voor een overlijdensrisicoverzekering
De eenmalige vergoeding hangt bij Geencentteveel.nl overigens af van de mate waarin de verzekeraar het internetbedrijf tot werkzaamheden dwingt. Een elektronisch aan te vragen polis van Cardif kost € 89, maar het tarief voor een polis van Reaal is vanwege de extra inspanningen tijdens het acceptatieproces € 179. Polissen van TAF en Leidsche (per post aan te vragen) kosten € 99 en die van Klaverblad, Generali en Delta Lloyd (handmatige verwerking van aanvragen) kosten € 119. “Wel zo eerlijk”, vindt Kuipers. “Als zo’n proces bijna automatisch online verloopt, dan is er geen reden om daar torenhoge provisies voor te vragen.” Voor mutaties (ook adreswijzigingen) vraagt Geencentteveel.nl overigens € 10.

Datishetverschil.nl
Het internetbedrijf, net als Datishetverschil.nl een label van Comoditas, komt binnenkort met een vergelijkbaar vast tarief voor uitvaartverzekeringen; later volgt een soortgelijke opzet voor autoverzekeringen. Datishetverschil.nl rekent voor een aov eenmalig € 895 en daarna nog € 68,50 per jaar.

Datum: Donderdag 7 juli 2011
Bron: AMweb