Royementsverklaring autoverzekering

De royementsverklaring bij een autoverzekering is een officiële verklaring die je van je huidige autoverzekeraar krijgt. De royementsverklaring is het bewijs die je nodig hebt om je huidige autoverzekering te beëindigen. Bijvoorbeeld als je overstapt van autoverzekering of als je auto niet meer in je bezit is.

Met de royementsverklaring bewijs je aan een nieuwe autoverzekeraar hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. De opgebouwde schadevrije jaren worden bij de meeste verzekeraars gebruikt als korting op de premie van je autoverzekering. De werkelijke korting geeft de verzekeraar in hun bonus/malus ladder weer.

Ik bent mijn royementsverklaring kwijtgeraakt. Wat nu?

De royementsverklaring wordt eenmalig door je autoverzekeraar verstrekt. Echter is de papieren royementsverklaring met de komst van Roy-data (Royementsdata) niet altijd meer nodig. De meeste verzekeraars kunnen in dit systeem direct het aantal opgebouwde schadevrije jaren per persoon zien. Desalniettemin is het handig om de royementsverklaring voor je eigen administratie en eventueel als bewijs in bezit te hebben.

Voor verzekeringen zoals de scooterverzekering of de brommerverzekering is de royementsverklaring nog altijd een verplicht document om je verzekering te beëindigen.

Je royementsgegevens van je autoverzekering inzien en opvragen

Bekijk en vraag je royementsgegevens op via de website van de SEPS.