Vrijwaringsbewijs kwijt of verloren

Een vrijwaringsbewijs heb je nodig om de verzekering van je auto, scooter, motor of een andere voertuig op te zeggen. Het is vervelend als je per ongeluk het vrijwaringsbewijs bent kwijtgeraakt of als je deze bent verloren. Gelukkig is er een mogelijkheid om op een andere wijze je verzekering stop te laten zetten.

Wat kan je doen als je vrijwaringsbewijs kwijt is geraakt?

Als je het vrijwaringsbewijs kwijt bent geraakt, dan kan je een overzicht van alle kentekens die op je naam staan of hebben gestaan bij het RDW opvragen. Met dit overzicht kan je een verzekering stop laten zetten. De RDW kan niet garanderen dat je verzekeraar het overzicht accepteert. Het is verstandig om eerst navraag te doen.

Het overzicht bestaat uit alle in het register opgenomen persoons- en voertuiggegevens, zowel actuele als historische gegevens (tot 9 jaar terug). Dit overzicht kan je schriftelijk aanvragen. Daar zijn wel kosten aan verbonden. Je vraagt het overzicht aan op de website van de RDW.

Je oude verzekering met een vrijwaringsbewijs opzeggen en een nieuwe verzekering afsluiten

Met het nieuwe vrijwaringsbewijs zeg je de oude verzekering op via onze klantenservice. Heb je de oude verzekering niet via ons afgesloten? Dan moet je de verzekering bij je oude verzekeraar of tussenpersoon opzeggen.

Het is mogelijk dat je een nieuwe verzekering voor je voertuig nodig hebt. Deze verzekering sluit je gemakkelijk bij ons af. Wij bieden de volgende voertuigverzekeringen aan: