Voorlopige dekking

Je krijgt voorlopige dekking na het afsluiten van een autoverzekering. Voorlopige dekking betekent dat je een beperkte dekking op je autoverzekering hebt tussen het moment van het indienen van de aanvraag en het ontvangen van de definitieve polis van de verzekeraar.

Afhankelijk van je aanvraag en de beantwoording van de slotvragen kan je een voorlopige dekking krijgen. Echter betekent dat nog niet dat je definitief als verzekerde bent geaccepteerd door de verzekeraar. De verzekeraar controleert onder andere de aanvraag zelf maar bijvoorbeeld ook je schadeverleden.

Wat is voorlopige dekking bij een autoverzekering?

Voorlopige dekking bij een autoverzekering houdt concreet in dat je in principe bent verzekerd voor eventuele schade totdat je aanvraag autoverzekering definitief is of toch afgewezen wordt.

De voorlopige dekking kan door de verzekeraar ook weer ingetrokken worden, bijvoorbeeld als blijkt dat er bij de aanvraag onjuiste gegevens zijn opgegeven of als er zaken zijn verzwegen die van belang zijn voor de autoverzekering. In dat geval zal de verzekeraar de schade die is ontstaan in de periode van de voorlopige dekking in de meeste gevallen niet uitkeren.

Bij Geencentteveel.nl word je aanvraag autoverzekering direct gecontroleerd

Wij hebben onze vergelijking van de autoverzekering zo gemaakt dat jouw aanvraag voor een autoverzekering direct door de verzekeraar wordt gecontroleerd. Zo weet je direct of je wordt geaccepteerd of dat je wordt afgewezen.

De verzekeraar accepteert je aanvraag autoverzekering

Als je aanvraag autoverzekering wordt geaccepteerd, dan krijg je de polis binnen een uur per e-mail toegestuurd. De voorlopige dekking is in dit geval voor een minimale periode van toepassing.

De verzekeraar wijst je aanvraag autoverzekering af

Als je aanvraag autoverzekering wordt afgewezen, dan krijg je direct bericht van ons met de mededeling dat je aanvraag is afgewezen. Ook in dit geval is de voorlopige dekking voor een minimale periode van toepassing.

Deze principe van het minimaliseren van de periode van voorlopige dekking gebruiken wij ook voor de scooterverzekering en willen wij ook gaan toepassen bij de motorverzekering.