Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

De vergelijking voor een aansprakelijkheidsverzekering is tijdelijk uitgeschakeld

De vergelijking voor een aansprakelijkheidsverzekering is tijdelijk uitgeschakeld.

Alles over je aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Je bent bij vrienden op bezoek en je stoot per ongeluk een dure vaas om. De vaas valt in 1.000 stukken op de grond en is niet meer te repareren! Gelukkig weet je dat je een goede aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten en vertel jij je vrienden dat ze jou aansprakelijk kunnen stellen voor de geleden materiële schade van de vaas.

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, kortweg AVP, beschermt je tegen het financiële risico van aansprakelijkheid. Het beschermt je niet alleen tegen materiële schade, zoals de vaas in de eerder genoemde voorbeeld, maar ook tegen schade aan personen (ook wel letselschade) en schade aan zaken.

Het fijne aan een aansprakelijkheidsverzekering is dat een schade niet per se door jou veroorzaakt hoeft te zijn. Beeld je bijvoorbeeld de situatie in dat er een waterleiding in jouw huis springt en dat de vrijgekomen water schade bij je buren veroorzaakt. Deze schade heb je niet direct veroorzaakt maar de aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade op de grond van de wet.

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten is je eigen keuze

Wij zien de aansprakelijkheidsverzekering als een onmisbare verzekering, daarom bieden wij ook een vergelijking van de aansprakelijkheidsverzekering aan. Je bent echter niet wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit is bijvoorbeeld wel het geval bij een autoverzekering of motorverzekering als je in het bezit van een auto of motor bent.

De aansprakelijkheidsverzekering is een relatief goedkopere verzekering en je sluit er ook een stukje maatschappelijke verantwoordelijkheid mee af. Ook is de aansprakelijkheidsverzekering goed betaalbaar, de premie is vaak maar een paar euro per maand en je bent verzekerd jezelf voor een bedrag van 1,25 miljoen of meer.

Je gezin en je huisdieren dekking op je aansprakelijkheidsverzekering

Je kunt de dekking van je aansprakelijkheidsverzekering uitbreiden voor je gezin. Met de zogeheten gezinsdekking verzeker je jouw gezinsleden als zij schade aan derden veroorzaken. Ook kan je gebruik maken van je aansprakelijkheidsverzekering als je hond of kat schade aan een ander veroorzaakt.

Niet vergeten: Als je een zoontje of dochtertje krijgt is het belangrijk dat je de verzekeraar op de hoogte stelt van de geboorte van je kind. De meeste verzekeraars dekking kinderen tot 14 jaar automatisch op je aansprakelijkheidsverzekering mee als je een gezinspolis hebt afgesloten.

Ook bij de aansprakelijkheidsverzekering heb je te maken met eigen risico

Bij het claimen van schade op je aansprakelijkheidsverzekering is het belangrijk om rekening te houden met een eigen risico. Het eigen risico is een vastgesteld bedrag dat in mindering wordt gebracht van het bedrag dat de verzekeraar vergoedt voor de door jou geclaimde schade. Het eigen risico lees je terug in de polisvoorwaarden van jouw aansprakelijkheidsverzekering.

In onze vergelijking geven wij in een overzicht weer of de verzekeraar van jouw keuze een eigen risico rekent als je gebruik wilt maken van je aansprakelijkheidsverzekering.

5 situaties wat niet door je aansprakelijkheidsverzekering wordt gedekt

In de volgende 5 situaties is het niet mogelijk om de schade op je aansprakelijkheidsverzekering te verhalen:

Je aansprakelijkheidsverzekering opzeggen en opnieuw afsluiten

Als je al een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten maar je komt een goedkopere of betere aansprakelijkheidsverzekering tegen, dan is het opzeggen van je oude aansprakelijkheidsverzekering zo gebeurd. Als je al klant van Geencentteveel.nl bent, dan zeg je de oude aansprakelijkheidsverzekering gemakkelijk op. Als je nog geen klant van Geencentteveel.nl bent, dan moet je de aansprakelijkheidsverzekering bij je huidige tussenpersoon of verzekeraar opzeggen.

Gooi je oude schoenen niet weg, voordat je nieuwe hebt. Dit is ook van toepassing voor een aansprakelijkheidsverzekering. Sluit dus eerst een nieuwe aansprakelijkheidsverzekering af alvorens je de oude opzegt.

De aansprakelijkheidsverzekering vergelijken en direct online afsluiten

Je kunt de aansprakelijkheidsverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl en direct online afsluiten. Je ontvangt direct een bevestiging van je aansprakelijkheidsverzekering in je inbox.