Levensverzekering afsluiten en vergelijken

Levensverzekering afsluiten? Vul uw gegevens in, vergelijk en kies de levensverzekering die het beste bij uw situatie past. Sluit deze direct online af.
Vergelijk levensverzekeringen

Voordelen van een levensverzekering afsluiten bij Geencentteveel.nl

 • Volledig transparant een levensverzekering afsluiten

  Alle premies, kosten en de belangrijkste productkenmerken en voorwaarden worden duidelijk op onze website gepresenteerd.

 • 100% onafhankelijk

  Sinds onze oprichting in 1999 heeft geen bank of verzekeraar een belang in Geencentteveel.nl gehad.

 • Geencentteveel.nl Keurmerk

  Een levensverzekering krijgt het Geencentteveel.nl Keurmerk als o.a. de verzekeraar de premie en polisvoorwaarden tussentijds niet kan wijzigen en een snelle acceptatie kent.

 • Logo Allianz
 • Logo Callas
 • Logo Dazure
 • Logo Klaverblad
 • Logo Nationale Nederlanden
 • Logo Reaal
 • Logo Scildon
 • Logo TAF

Wat is een levensverzekering?

Een levensverzekering keert een voor afgesproken en eenmalig bedrag aan uw nabestaanden of aan uw hypotheekverstrekker uit als u of eventueel uw partner onverhoopt komt te overlijden.

Zo komen uw nabestaanden niet onverwachts in de problemen door bijvoorbeeld een hypotheek van uw koopwoning of een andere, openstaande schulden.

Een levensverzekering afsluiten voor uw naasten of hypotheek

U kunt een levensverzekering afsluiten als u uw nabestaande(n) niet met financiële problemen wilt achterlaten als u onverhoopt komt te overlijden of als uw hypotheekverstrekker eist dat u een levensverzekering afsluit als voorwaarde voor het geven van een hypotheek.

De levensverzekering keert een afgesproken bedrag uit als u onverhoopt komt te overlijden. Dit bedrag wordt van tevoren vastgesteld en wordt altijd aan een vooraf bepaalde begunstigde(n) uitgekeerd.

Meestal zijn de begunstigden directe familieleden of de bank of verzekeraar waarbij u een hypotheek heeft afgesloten.

Heeft u een levensverzekering voor uw hypotheek nodig?

Het is mogelijk dat u op deze pagina bent gekomen omdat u bezig bent met het kopen van een huis.

Bij het kopen van deze huis hoort een hypotheek. Om de hypotheek rond te krijgen, kan de hypotheekverstrekker u verplichten om een levensverzekering te afsluiten.

Meestal is dat het geval zodat u een hypotheek met NHG garantie kunt afsluiten. In dit geval kan een bank of verzekeraar uw hypotheek verstrekker zijn.

De hypotheekverstrekker zal u vragen om de levensverzekering aan hen te verpanden.

Hiermee geeft u de verzekeraar van uw levensverzekering de opdracht om het verzekerde bedrag uit te keren aan de hypotheekverstrekker als u voor het aflossen van uw hypotheek onverhoopt kom te overlijden.

Bij ons kunt u, naast het berekenen van een levensverzekering, ook een hypotheek afsluiten. Wij bieden dan een korting op de eenmalige afsluitkosten aan als u uw levensverzekering en hypotheek bij ons afsluit.

Natuurlijk heeft u altijd de keuze om een levensverzekering bij een andere aanbieder dan uw hypotheek af te sluiten.

Heeft u al een levensverzekering voor uw hypotheek afgesloten?
Als u al een levensverzekering voor uw hypotheek heeft afgesloten, heeft u gelukkig altijd nog de mogelijkheid om te overstappen.

Zelfs als u de levensverzekering al verpand heeft. In dat geval moet u eerst toestemming aan uw hypotheekverstrekker vragen en zij zullen in de meeste gevallen een overstap goedkeuren.

In sommig gevallen worden er wel onkosten in rekening gebracht.

Een levensverzekering afsluiten via Geencentteeveel.nl

Op onze website kunt u van meerdere verzekeraars een levensverzekering vergelijken en afsluiten. De levensverzekeringen van oa AEGON, Delta Lloyd, Klaverblad, REAAL en TAF worden met premie en polisvoorwaarden in onze vergelijking getoond.

Vervolgens kunt u een offerte voor de beste levensverzekering in uw situatie aanvragen. U krijgt direct per email de offerte met bijbehorende aanvraagdocumenten toegestuurd en daarna kunt u op uw gemak de offerte bestuderen.

Offertes zijn gratis en vrijblijvend, dus vraag vooral meerdere offertes van levensverzekeringen aan om een optimaal te kunnen vergelijken.

Geencentteveel.nl als tussenpersoon voor uw levensverzekering
Een levensverzekering afsluiten via Geencentteeveel.nl? Wij worden in dat geval uw tussenpersoon en u kunt bij ons terecht voor alle wijzigingen en vragen over uw levensverzekering.

Bijna alle verzekeraars werken bij het afsluiten van een levensverzekering met een tussenpersoon. Dat komt omdat een tussenpersoon een deel van de administratieve werkzaamheden uit handen van de verzekeraar neemt en omdat een tussenpersoon als objectieve partij voor u zal optreden.

Een eerlijke vergoeding voor het afsluiten van uw levensverzekering
Tussenpersonen mogen zelf bepalen wat voor vergoeding zij vragen voor het afsluiten van een levensverzekering.

Sommige tussenpersonen vragen een periodieke percentage over de premie van de verzekeraar, dit wordt ook wel provisie genoemd. Andere tussenpersonen zijn transparanter over hun vergoeding en vragen een vast, eenmalig bedrag voor het afsluiten van een levensverzekering. Zo doen wij dat ook.

Wij vragen een eenmalige en lage vergoeding als u gebruik maakt van onze diensten. Tijdens de looptijd vragen wij alleen een vergoeding als wij iets voor u moeten doen, zoals het muteren van uw levensverzekering. Wij noemen dit mutatiekosten.

Met de huidige eenmalige vergoeding bieden wij de goedkoopste levensverzekeringen aan, zo niet de meest goedkope levensverzekeringen online en offline. Dit kunnen wij allemaal doen zonder aan kwaliteit in te leveren.

Gebruik deze handige tips bij het vergelijken van een levensverzekering

 • Let op het Geencentteveel.nl Keurmerk. Zo bent u er zeker van dat u een levensverzekering afsluit die aan uw verwachtingen voldoet en dat u niet voor verrassingen komt te staan omdat de verzekeraar de premie of polisvoorwaarden tussentijds verandert;
 • Denk goed over de hoogte van het verzekerde bedrag na. Verzeker niet meer dan nodig is, daarmee voorkomt u dat u een onnodig hoge premie betaalt;
 • De premie van een levensverzekering betaal je soms eerder dan de looptijd af. Wij laten in onze vergelijking direct zien in hoeveel jaar u de levensverzekering volledig aflost;
 • Sluit u de levensverzekering samen met uw partner af? Dan kunt u het beste gebruik maken van premiesplitsing. Zo voorkomt u dat u belasting (successierecht) over het uitgekeerde verzekerde bedrag moet betalen.

Een levensverzekering vergelijken tot aan de polis in uw bezit is

Een levensverzekering regelt u gemakkelijk en snel. Voordat u de polis in uw bezit heeft moet u wel een aantal stappen doorlopen.

 • U begint met de levensverzekering vergelijken en vult een aantal gegevens in;
 • U vraagt een offerte van de verzekeraar(s) die het beste bij uw situatie passen aan en u ontvangt de offerte direct in uw inbox;
 • U bestudeert de offerte en voorwaarden rustig in uw eigen tijd, vult de bijbehorende documenten van de levensverzekering van uw keuze in en stuurt deze per email of per post naar Geencentteveel.nl op;
 • Wij sturen uw aanvraag voor een levensverzekering direct naar de verzekeraar van uw keuze door;
 • De verzekeraar beoordeelt uw aanvraag technisch en medisch en gaat akkoord of zal aanvullende gegevens aan u vragen (bijvoorbeeld als zij een beter beeld over uw medische status willen hebben);
 • Als de verzekeraar akkoord is met uw aanvraag voor een levensverzekering, dan krijgt u de polis zo spoedig mogelijk per email of per post toegestuurd.