Afsluiten

Je scooter afsluiten bij een betrouwbare partij

Geencentteveel.nl, opgericht in 1999 als eerste internetvergelijker van verzekeringen, is jouw betrouwbare partner voor verzekeringen. Wij beschikken over alle vereiste vergunningen en inschrijvingen. Overzicht van inschrijvingen en vergunningen:

  • Autoriteit Financiële Markten (AFM) vergunning: 12012535
  • Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel: 32092536
  • Stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening: 300.008506

Simpel afsluiten

Heb je de beste scooterverzekering voor jouw situatie gevonden? Dan sluit je deze direct via onze website af. Je krijgt een e-mail met een dekkingsbevestiging. Hiermee bewijs je dat je scooter verzekerd is tot het moment dat je de polis ontvangt. Deze bevestiging geeft aan of je per direct bent verzekerd of op een tijdstip in de toekomst.

De overeenkomst wordt uitgevoerd door de verzekeraar rechtstreeks of door RISK Assuradeuren. RISK is een door de verzekeraar gevolmachtigde partij. Zij leveren de polis af, vervolgens heb 14 dagen bedenktijd om de verzekering te annuleren zonder dat je een reden hoeft op te geven.

De premie wordt door de verzekeraar of de gevolmachtigde aan jou gefactureerd middels een acceptgiro of geïncasseerd door middel van automatische incasso.

Direct verzekerd na afsluiten

Na het afsluiten van een brommerverzekering krijg je binnen enkele minuten een bericht per e-mail of de verzekeraar je definitief accepteert.

In sommige gevallen wilt de verzekeraar nog aanvullende informatie weten (bijvoorbeeld over je schadeverleden) en dan wordt je niet direct verzekerd. Zij kunnen besluiten om je in voorlopige dekking te nemen totdat zij de informatie hebben ontvangen.

Voorlopige dekking

Als de verzekeraar een voorlopige dekking afgeeft, dan betekent dat dat je nog niet definitief als verzekerde bent geaccepteerd. Wel ben je dan in principe verzekerd voor eventuele schade aan je bromfiets of scooter totdat de verzekeraar je definitief accepteert of afwijst.

Bij aan afwijzing wordt de voorlopige dekking ingetrokken door de verzekeraar. Dit kan gebeuren als bijvoorbeeld blijkt dat er bij de aanvraag onjuiste gegevens zijn opgegeven of als er zaken zijn verzwegen die van belang zijn voor de verzekering. In deze situatie zal de verzekeraar eventuele schade die is ontstaan in de periode van de voorlopige dekking in de meeste gevallen niet vergoeden.