WA plus All Risk

Het is in Nederland verplicht om je scooter met een scooterverzekering met wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. Je hebt ook de keuze om je scooter te verzekeren met Wettelijke aansprakelijkheid (WA) plus All Risk, ook wel WA + diefstal en aanrijding genoemd. Bij deze dekking is, naast de verplichte WA, je scooter ook gedekt in geval van diefstal en aanrijding.

Naast diefstal van je scooter en schade door toedoen van een aanrijding of een ongeval, zijn ook de volgende zaken verzekerd:

  • Dekking voor schade of verlies door een van buiten komend onheil, zoals botsing, aanrijding of slippen en kwaadwillige beschadiging door derden;
  • Van buiten komend onheil (botsing, slippen, omslaan);
  • Vandalisme en beschadiging door derden.

Bij de meeste verzekeraars wordt vervangend vervoer aangeboden bij totaal verlies van je scooter. In het detailscherm van onze vergelijking van de scooterverzekering zie je direct wat elke verzekeraar dekt bij WA plus diefstal en aanrijding.

De keuze voor dekkingen zoals enkel WA of juist WA + All Risk vindt je ook terug bij voertuigverzekeringen zoals de autoverzekering of de motorverzekering.

Wanneer kies je voor WA plus All Risk op je scooterverzekering?

WA plus diefstal is een uitgebreidere dekking dan enkel WA, vanzelfsprekend betaal je meer voor deze dekking. Daarom hoef je echter niet altijd voor deze dekking te kiezen en is de keuze op deze dekking afhankelijk van factoren zoals de leeftijd van je scooter en je woongebied.

Woon je bijvoorbeeld in een stad, dan is het diefstalpercentage hoger en kan een scooterverzekering met diefstaldekking wenselijk zijn.

Is echt alles gedekt bij WA plus All Risk op je scooterverzekering?

Nee, niet alles is gedekt bij WA plus diefstal en aanrijding. Elke verzekeraar kent standaard uitsluitingen. Deze uitsluitingen staan in de polisvoorwaarden verwerkt maar de belangrijkste standaard uitsluitingen zijn teug te lezen in het artikel over uitsluitingen op je scooterverzekering.

Verzekeraars met een scooterverzekering en WA plus All Risk

De volgende verzekeraars bieden een scooterverzekering met WA plus All Risk aan:

De volgende verzekeraars bieden een scooterverzekering met WA plus All Risk aan: