WA plus diefstal

Het is in Nederland verplicht om je scooter met een scooterverzekering met wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. Je hebt ook de keuze om je scooter te verzekeren met Wettelijke aansprakelijkheid (WA) plus diefstal, ook wel WA + Beperkt Casco genoemd. Bij deze dekking is, naast de verplichte WA, je scooter ook gedekt in geval van diefstal.

Naast diefstal van je scooter is joyriding ook verzekerd en sommige verzekeraars dekken schade door brand, storm en hagel ook bij deze dekking. Bij de meeste verzekeraars wordt vervangend vervoer aangeboden bij totaal verlies van je scooter. In het detailscherm van onze vergelijking van de scooterverzekering zie je direct wat elke verzekeraar dekt bij WA plus diefstal.

Wanneer kies je voor WA plus diefstal op je scooterverzekering?

WA plus diefstal is een uitgebreidere dekking dan enkel WA, vanzelfsprekend betaal je meer voor deze dekking. Daarom hoef je echter niet altijd voor deze dekking te kiezen en is de keuze op deze dekking afhankelijk van factoren zoals de leeftijd van je scooter en je woongebied. Woon je bijvoorbeeld in een stad, dan is het diefstalpercentage hoger en kan een scooterverzekering met diefstaldekking wenselijk zijn.

Verzekeraars met een scooterverzekering en WA plus diefstal

De volgende verzekeraars bieden een scooterverzekering met WA plus diefstal aan:

De volgende verzekeraars bieden een scooterverzekering met WA plus diefstal aan: