Waarde van je bromfiets

De waarde van je bromfiets of scooter wordt onder andere bepaald door de leeftijd van je bromfiets en of je bijvoorbeeld extra accessoires aan je voertuig hebt toegevoegd.

Dagwaarde van je bromfiets of scooter

De dagwaarde is het bedrag dat je scooter momenteel waard is en is een factor waar de verzekeraar rekening mee houdt bij het uitkeren van schade.

De verzekeraar heeft de dagwaarde nodig om bij total-loss een schadevergoeding uit te keren.

Cataloguswaarde van je bromfiets of scooter

Als je bromfiets of scooter uit de fabriek komt (af-fabriek), dan wordt de waarde van je voertuig ook wel cataloguswaarde of nieuwwaarde genoemd.

De cataloguswaarde is altijd inclusief BTW.

Inruilwaarde van je bromfiets of scooter

Je spreekt over de inruilwaarde indien je van plan bent om je bezit in te ruilen tegen een bepaald bedrag.

Deze waarde is voor een derde partij moeilijk in te schatten omdat elke potentiële koper een ander bedrag voor je bezit wilt geven.

Als je de dagwaarde van je scooter of bromfiets weet, dan heb je in ieder geval een uitgangspunt bij de onderhandelingen over het inruilbedrag.

Wat is mijn scooter waard?

Zoals je hebt kunnen lezen is de waarde van je scooter van een aantal factoren afhankelijk en het is niet gemakkelijk om op voorhand een waarde aan je door te geven.

Je kunt de waarde zelf wel achterhalen door bijvoorbeeld bij een scooterdealer of specialist langs te gaan. Zij kunnen meestal wel een schatting geven over hoeveel je scooter waard is.

Kortom, het is lastig om zelf de dagwaarde van je scooter te berekenen.

Waar kan ik een waardebepaling van mijn scooter doen?

De waardebepaling van je bromfiets of scooter kan je laten doen door een scooterdealer, specialist of op basis van je kenteken checken bij het RDW.

Houd er hierbij wel rekening mee dat het RDW alleen de cataloguswaarde weergeeft en dat het RDW in sommige gevallen de catalogusprijs niet weet.

Direct weten hoeveel een scooterverzekering of bromfietsverzekering kost voor de waarde van jouw bromfiets of scooter?

De dagwaarde en cataloguswaarde van je bromfiets of scooter is van invloed op de premie van je scooter- of bromfietsverzekering.

De waarde van je bromfiets wordt bij het opgeven van je kenteken direct opgehaald en meegenomen in de vergelijking.

Wacht dus niet langer en vergelijk de scooterverzekering of bromfietsverzekering met korting op Geencentteveel.nl en sluit deze voordelig af.