ART slot

Op je brommer of scooter zit vaak alleen een standaardslot. Dit alleen is, zeker in grotere steden, niet voldoende. Een brommer of scooter die niet vastgelegd is aan een hek of paal kan nog steeds makkelijk worden meegenomen, bijv. op een aanhanger.

Om je brommer of scooter aan ‘de vaste wereld’ te binden, koop je een extra slot. Beugel-, vouw- of kettingsloten zijn hiervoor zeer geschikt. Een schijfremslot in combinatie met een kettingslot (foto) is ook een goede oplossing. Deze sloten worden ook wel ART sloten genoemd.

Waar kan ik het ART slotnummer en sleutelnummer vinden?

Het ART slotnummer staat vermeld op de website van stichtingart.nl (overzicht ART goedkeurde sloten) en bestaat uit 4 cijfers. Het sleutelnummer staat op je sleutel. Bij twijfel raden wij je aan altijd contact op te nemen met je rijwielhandelaar of slotenspecialist.

Je ART slot is belangrijk als je een goede bromfietsverzekering wilt hebben

Bij het afsluiten van een bromfietsverzekering of scooterverzekering voor je bromfiets, heb je de keuze uit verschillende dekkingsvarianten namelijk WA (Wettelijke aansprakelijkheid), WA + Diefstal of WA + All Risk.

Bij WA + Diefstal en WA + All Risk stelt de verzekeraar je verplicht om je bromfiets ten alle tijde met een ART goedgekeurd slot vast te maken, anders vervalt de dekking indien er iets met je bromfiets gebeurd.

Wacht niet langer en verzeker direct je nieuwe bromfiets met een goede bromfietsverzekering.