Polis

14 dagen bedenktijd

Geencentteveel.nl helpt je met het kiezen van de beste verzekering voor jouw situatie. Als je toch niet tevreden bent met je scooterverzekering of bromfietsverzekering, dan annuleer je de polis binnen 14 dagen na ontvangst.

Zonder opgaaf van reden

In verzekeringsjargon wordt de periode van 14 dagen de ‘polisbedenktijd’ genoemd. Je hoeft hierbij geen reden op te geven om je verzekering te beëindigen. Natuurlijk ben je dan ook geen premie of kosten verschuldigd. De verzekering wordt als niet afgesloten beschouwd.

Bij annulering moet je de verzekering schriftelijk opzeggen en de originele polisstukken bijvoegen.

Als je de verzekering na de polisbedenktijd ontbindt, dan geldt de verzekering tot minimaal het einde van de afgesproken looptijd van 1 jaar.

Polis beëindigen

Het is belangrijk dat je je polis op de juiste manier beëindigd.

  • Je hebt je voertuig bij de RDW gevrijwaard. Vrijwaar je je scooter niet, dan voldoe je niet aan de wettelijke verzekeringsplicht en mag de RDW je een boete van ca. €350,- opleggen.
  • Je wilt jouw verzekering beëindigen zonder vrijwaring, dan dien je rekening te houden met een opzegtermijn van 1 maand als de polis 1 jaar heeft gelopen. Zeg je binnen het eerste jaar op dan wordt de polis aan het einde van dat jaar beëindigd.

Hoe moet ik mijn bromfietsverzekering beëindigen?

Het beëindigen of tussentijds stopzetten (schorsen) van je bromfietsverzekering doe je door een scan of een foto naar ons te sturen via je persoonlijk dossier. De verzekering wordt meestal beëindigd per datum van verkoop of geschorst op de datum dat het RDW je voertuig schorst.

Als je de brommerverzekering wenst te beëindigen zonder vrijwaring, dan dient de polis minimaal 1 jaar te hebben gelopen. Je kunt de verzekering na het eerste jaar direct beëindigen. Houdt wel rekening met een opzegtermijn van 1 maand.

Looptijd

Schadeverzekeringen lopen minstens één jaar. Vervolgens worden polissen dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van een maand.

Ook mogen verzekeraars polissen niet zomaar ‘stilzwijgend verlengen’. Dit betekent dat je tijdig informatie krijgt over een naderende verlenging, wijziging aan de premie of de polisvoorwaarden. Daarna heb je de mogelijkheid om de polis op te zeggen indien gewenst. Wil je de verzekeraar gewoon laten doorlopen? Dan hoef je verder geen actie te ondernemen.