Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten

Premiebetaling bromfietsverzekering of scooterverzekering

De premie voor een verzekering kan per jaar, halfjaar, kwartaal of per maand worden betaald. Voor betaling per halfjaar, kwartaal en maand wordt meestal een termijntoeslag berekend. De meeste verzekeraars hanteren een minimaal termijnbedrag van €25,-. Het incasseren van termijnbedragen gebeurt uitsluitend met automatische incasso.

De automatische incasso stopt automatisch bij het opzeggen van de verzekering.

U betaalt de premie altijd vooruit. Kosten en assurantiebelasting zijn hierbij inbegrepen.

Het is belangrijk de premie tijdig te voldoen. Als de premie niet is betaalt, vervalt de dekking of wordt de polis geroyeerd. De verzekeraar blijft in alle gevallen recht houden op de achterstallige premie. Alle bijkomende kosten van inning komen voor rekening van de verzekerde.

Bij gekentekende motorvoertuigen loopt u daarnaast nog kans op een boete, omdat uw voertuig niet meer verzekerd is.

Bij bromfietsverzekeringen is het van belang dat je de premie tijdig voldoet of bij automatische incasso controleert of de premie is voldaan.

Bij het niet tijdig voldoen van de premie zal de verzekeraar je voertuig afmelden bij de RDW als zijnde niet verzekerd.

Omdat er een verzekeringsplicht voor de bromfiets geldt, loop je het risico dat je een boete van ca. €330,- krijgt als je voertuig niet verzekerd is.

Als uw polis nog niet door de verzekeraar is geroyeerd wegens wanbetaling, wordt de polis 1 dag na ontvangst van uw betaling in kracht hersteld met als ingangsdatum -ontvangst van uw betaling plus 1 werkdag- en uw voertuig weer als verzekerd aangemeld bij de RDW.