Royementsverklaring

De royementsverklaring is een officiële verklaring en krijg je van je huidige verzekeraar bij het beëindigen van je bromfietsverzekering, autoverzekering, motorverzekering of een andere voertuigverzekering.

Wat kun je met een royementsverklaring?

Je kunt met een royementsverklaring aan een eventuele nieuwe verzekeraar bewijzen wat je opgebouwde schadevrije jaren zijn.

Is een royementsverklaring altijd geldig?

Een royementsverklaring heeft geen onbeperkte geldigheid en is maximaal 1 jaar geldig. De verzekeraar van je bromfietsverzekering, autoverzekering of motorverzekering geeft deze verklaring eenmalig af.

Hoe maak ik gebruik van mijn royementsverklaring?

Om de verklaring te gebruiken lever je de originele verklaring bij je nieuwe verzekeraar aan. Je nieuwe verzekeraar gebruikt deze verklaring om de korting op je premie te berekenen, dit wordt meestal gedaan door middel van een bonus/malus ladder. Vervolgens verschijnt de korting automatisch op het polisblad.

Je raakt je papieren royementsverklaring kwijt?

Dat is vervelend maar gelukkig kan je nieuwe verzekeraar een database genaamd roy-data raadplegen. In deze database staan de royementsgegevens van al je motorrijtuigen vanaf 2007.

De verzekeraar kan zo direct zien of je recht hebt op een korting omdat je bij een vorige voertuigverzekering schadevrije jaren hebt opgebouwd.

Ook bij Geencentteveel.nl krijg je korting met een royementsverklaring

Op Geencentteveel.nl kan je een autoverzekering, motorverzekering of bromfietsverzekering vergelijken en online afsluiten. Je kunt hierbij de royementsverklaring van een vorige verzekeraar gemakkelijk per email of per post toesturen.

Het is alleen mogelijk om de royementsverklaring voor eenzelfde verzekering te gebruiken.