Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten

Consumptief krediet vergelijken

Vergelijk en vraag een passende lening aan
Lening nodig? Vergelijk verstandig

Voordelen van een lening via Geencentteveel.nl

 • Gemak

  Je vraagt een consumptief krediet gemakkelijk en online aan.

 • Keuze uit veel kredietverstrekkers

  Doordat we nauw samenwerken met kredietverstrekkers bieden wij een duidelijke vergelijking.

 • Snelle afwikkeling

  Je kredietaanvraag wordt direct bij de kredietverstrekker van jouw keuze gedaan zodat een snelle acceptatie van je aanvraag is gewaarborgd.

Wat is een consumptief krediet?

Er zijn verschillende vormen van kredieten. Een krediet wordt ook wel een lening genoemd. Een krediet dat wordt afgesloten zonder onderpand (zoals je huis of een ander bezit) wordt consumptief krediet of consumentenkrediet genoemd.

Bij een consumptief krediet gaat het vaak om grotere geldbedragen, bijvoorbeeld een investering in een nieuwe auto of meubels. Daarbij is het natuurlijk wenselijk dat je een consumptief krediet afsluit voor de laagste rente in combinatie met de beste voorwaarden. Met onze vergelijking kies je deze heel gemakkelijk. Wij bieden twee soorten consumentenkredieten aan.

Wat is een persoonlijke lening?

De persoonlijke lening is duidelijk over je maandlasten en geeft dus meer zekerheid.

 • Vaste rente gedurende de looptijd;
 • Vaste looptijd;
 • Tussentijds opnemen of aflossen is niet mogelijk.

Een persoonlijke lening is de eenvoudigste vorm van een lening en kent een vaste rente, een vast maandbedrag en een vaste looptijd. Aan het eind van de looptijd is er geen restschuld. Tussentijds het leenbedrag verhogen is niet mogelijk. Extra aflossen kan meestal ook niet of is niet boetevrij. De lening kan handig zijn voor een grote aankoop, zoals een auto of verbouwing. De rente is meestal hoger dan bij een doorlopend krediet.

Wanneer is een persoonlijke lening voor jou geschikt?

 • Je hebt geld nodig voor een grote uitgave;
 • Je weet hoeveel geld je nodig hebt;
 • Je wilt over het gehele bedrag in een keer kunnen beschikken;
 • Je wilt vooraf zekerheid hebben over het te betalen vaste maandbedrag van rente en aflossing;
 • Je weet vooraf wanneer je de lening is afgelost.

Doorlopend krediet

Flexibel geld lenen met een doorlopend krediet

 • De rente is variabel en kan dus stijgen en dalen;
 • Looptijd is variabel;
 • Tussentijds opnemen en boetevrij aflossen is mogelijk;

Het doorlopend krediet is het meest geschikt als je extra geld achter de hand wilt hebben. Er wordt een kredietlimiet afgesproken en dat is het bedrag dat je maximaal mag lenen. Je kunt het hele bedrag in één keer opnemen. Bijvoorbeeld voor een grote aankoop. Je mag het bedrag ook in delen opnemen. Je begint met terug te betalen (rente en aflossing) als je geld van het krediet hebt opgenomen. De rente van het doorlopend krediet is variabel en staat gedurende de looptijd niet vast. Je kan altijd weer opnemen tot aan je limiet.

Andere leenvormen

Er bestaan ook andere leenvormen welke minder vaak worden afgesloten zoals de roodstand betaalrekening, flitskrediet, huurkoop & creditcards etc.  Voor deze leenvormen zijn betaal je een veel hogere rente!

Hoe vraag ik een consumptief krediet of consumentenkrediet aan?

Een consumptief krediet of consumentenkrediet aanvragen gaat als volgt:

 • Ga naar de aanvraagpagina en vul uw gegevens in;
 • Wij krijgen uw aanvraag direct binnen en doen u binnen 24 uur een aanbieding;
 • U krijgt de aanbieding met voorwaarden per e-mail  toegestuurd, inclusief alle documenten om de consumptief krediet aan te vragen.
 • U stuurt de aanvraag inclusief de gevraagde documenten terug naar de kredietverstrekker.
 • De kredietverstrekker beoordeelt uw aanvraag en zal na acceptatie ,  de lening of krediet verstrekken.

Let op: Een consumptief krediet kost geld

Er bestaan dus veel kredietvormen, maar het feit blijft dat een lening altijd geld kost. Wees er dus zeker van dat het afsluiten van een consumptief krediet een bewuste keuze is en dat je later de financiële middelen hebt om de lening af te lossen.

Een consumptief krediet wordt geregistreerd bij het Bureau krediet registratie (BKR). Dat betekent o.a. dat je lening gevolgen kan hebben voor de hoogte van andere kredieten die je wilt afsluiten, waaronder een hypotheek.

Wat zijn de regels voor consumentenkredieten?

De regelgeving voor consumentenkredieten komt voort uit een Europese richtlijn. In de hele Europese Unie gelden dezelfde regels voor kredietverstrekkers en consumenten.
De kredietverstrekker moet u ruim voor het afsluiten van een lening informatie geven over het krediet. Bijvoorbeeld over de soort lening, het bedrag en de voorwaarden. In de wet staat wat een kredietovereenkomst inhoudt en welke rechten en plichten u als consument heeft. Zo wordt u beter beschermd als u geld leent. Voor meer informatie kunt u terecht bij de AFM.

Een overlijdensrisicoverzekering voor bij je consumptief krediet

Een lening of krediet vraagt u in de meeste gevallen aan voor een grotere aankoop. U lost de lening of krediet vervolgens in een bepaald aantal jaren aan de kredietverstrekker af. Maar wat als u onverhoopt in de tussentijd komt te overlijden?

In dat geval kunt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten met als doel het verzekeren van het leenbedrag. Op deze manier voorkomt u dat uw nabestaanden met de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering het leenbedrag aan de kredietverstrekker in één keer kunnen aflossen.