Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten

Waarom verzekeren

Over een periode van vijf jaar krijgt ruim 60% van de burgers met één of meer (potentiële) juridische problemen te maken, zo blijkt uit het rapport ‘Geschilbeslechtingsdelta 2009’ van het Ministerie van Justitie. Ongeveer de helft van hen roept advies in van rechtshulpverleners.

Hieruit blijkt dat bijna iedereen onverwacht voor vervelende situaties, meningsverschillen en conflicten kan komen te staan.
Het is in de praktijk niet altijd eenvoudig om uw recht te halen. Mocht u uiteindelijk in de rechtszaal belanden dan kunt u niet zonder een advocaat. Een advocaat kost al snel €175,- per uur. Voor ongeveer hetzelfde bedrag per jaar heeft u een rechtsbijstandverzekering.

Wie rechtsbijstand nodig heeft maar deze niet kan betalen, heeft recht op financiële hulp. Afhankelijk van het inkomen en/of vermogen, betaalt u wel een eigen bijdrage.

Er zijn ook belangenorganisaties die hun leden hulp bieden bij specifieke problemen, zoals ANWB, Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en vakbonden.

Bij een rechtsbijstandverzekering speelt de hoogte van uw inkomen of van uw vermogen geen rol. Ook is de verzekerde rechtshulp niet specifiek voor één belang maar dekt het gehele gebied waar particulieren mee te maken kunnen krijgen.