Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten

Uitvaartverzekering vergelijken

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering genoemd, verzekert u de kosten van een uitvaart.

Voor de één zijn de kosten van doorslaggevend belang, terwijl de ander de nabestaanden de beslommeringen van een uitvaart uit handen wenst te nemen. De kosten voor een uitvaart bedragen al snel € 8.000,- of meer en stijgen jaarlijks.

Een grote meerderheid (89%) van de Nederlandse bevolking is van mening dat deze verzekering een morele plicht is aan de nabestaanden. Daarom kunt u bij ons de uitvaartverzekering vergelijken.

De uitvaartverzekering vergelijken en 4 varianten daarvan:

 • Een natura-uitvaartverzekering betaalt de kosten van een standaard uitvaart en regelt vrijwel alles na het overlijden: van het verzorgen van de rouwkaarten, opbaren, vervoer tot en met het regelen van de begrafenis of crematie. Wordt de uitvaart elders geregeld door een ander uitvaartondernemer dan wordt op declaratie basis vergoed aan de betreffende uitvaartondernemer. Dit bedrag is gemaximeerd.
 • Inmiddels zijn er ook veel natura producten op de markt die volledige vrijheid bieden bij de keuze van de uitvaartondernemer. Betaling van de kosten vindt op declaratiebasis plaats direct aan de uitvaartondernemer. Deze verzekering heeft de kenmerken van een geldverzekering, maar de uitkering vindt uitsluitend plaats voor natura uitvaartdiensten. Ook de van oorsprong Natura-uitvaartverzekeraars bieden dit product, waarbij u extra voordeel van hen krijgt of de verzorging van de uitvaart aan kan overlaten.
 • Een uitvaartverzekering in geld keert na het overlijden een geldbedrag uit, waarmee de nabestaanden de uitvaartkosten kunnen voldoen. De uitkering van dit kapitaal staat los van de werkelijke kosten van de uitvaart.
 • Een combinatie van natura- en geld-uitvaartverzekering. De Natura-verzekering biedt een standaard dekking en is in de meeste gevallen niet toereikend als u aanvullende wensen heeft. Daarom wordt deze verzekering meestal gecombineerd met een Geld-verzekering voor alle kosten van de uitvaart.

Let op en maak de juiste keuze voor de juiste en goedkope uitvaartverzekering

Tips

 • De kosten van een uitvaart zijn meestal hoger dan u verwacht. Er wordt ook meer aandacht gegeven aan de uitvaart en de wensen worden steeds specifieker.
 • Wat kost een begrafenis of crematie? Door de uitvaartkostencalculator in te vullen, krijgt u een goed inzicht welk bedrag u het beste kunt verzekeren.Houd er rekening mee, dat de kosten van de grafrechten per gemeente sterk verschillen. Sommige gemeenten vragen daarvoor zeer hoge bedragen.
 • Indexeer het verzekerde bedrag en controleer periodiek of het verzekerde bedrag nog voldoende is om alle wensen rond de uitvaart te kunnen vervullen.
 • Kinderen zijn gratis meeverzekerd (meestal vanaf 24 weken zwangerschap tot 18 jaar).
 • Als het verzekerde bedrag van uw uitvaartverzekering(en) niet meer bedraagt dan een jaarlijks door de Belastingdienst vastgesteld bedrag, is de waarde van de uitvaartverzekering vrijgesteld voor de vermogensrendementsheffing in box 3.
 • De premie of koopsom is afhankelijk van de looptijd van de verzekering en de leeftijd van de verzekerde op het moment van het sluiten van de verzekering.
 • Op deze punten kunt u de uitvaartverzekering vergelijken.
   Met uw keuze van een

goede en goedkope uitvaartverzekering

  tegen gunstige voorwaarden heeft u alles in één keer goed geregeld. U kunt de uitvaartverzekering vergelijken en direct afsluiten.

Verzekeraars

Voor deze verzekering proberen wij een zo volledig mogelijk productassortiment aan te bieden. De verzekering van alle gerenommeerde verzekeraars zijn in onze vergelijking terug te vinden. Toch kan het zo zijn dat u een bepaalde verzekeraar niet aantreft in onze vergelijking, dit kan bijvoorbeeld liggen aan uw vergelijkingscriteria of dat de verzekeraar de premies niet beschikbaar heeft gesteld.

Uitvaartverzekering vergelijken
Goede en goedkope uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten
De vergelijking voor een fietsverzekering is tijdelijk uitgeschakeld

Uitvaartverzekering vergelijken op Geencentteveel.nl

 • 18.321 consumenten vergeleken afgelopen maand hier hun verzekering
 • U bespaart veel door voor 0% provisie te kiezen
 • Vergelijk meer dan 15 uitvaartverzekeringen
 • Verzekering niet goed? 30 dagen bedenktijd

Vergunningen en inschrijvingen van Geencentteveel.nl

 • AFM: 12006407
 • Kvk: 32092536
 • Kifid 300.003558
 • Cbp: 1342439

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering genoemd, verzekert u de kosten van een uitvaart. Voor de één zijn de kosten van doorslaggevend belang, terwijl de ander de nabestaanden de beslommeringen van een uitvaart uit handen wenst te nemen. De kosten voor een uitvaart bedragen al snel € 8.000 of meer en stijgen jaarlijks.

Een grote meerderheid (89%) van de Nederlandse bevolking is van mening dat een uitvaartverzekering een morele plicht is aan de nabestaanden.

Let op! Als u kiest voor een korte premiebetalingsduur neemt de hoogte van de premie toe, maar de totale premie die u betaalt is lager.

Onze service bij een uitvaartverzekering

Voor deze verzekeringen treden wij op al vergelijker. U sluit direct online bij de verzekeraar van uw keuze af. Zij verzorgen  polis voor u. Tijdens de looptijd van de polis kunt u hen terecht voor vragen en wijzigingen.

Meer informatie over de uitvaartverzekering

 • Bekijk online de productinformatie van de uitvaartverzekering.
 • Deze verzekering samengevat.
 • Kunt u de uitvaartverzekering vergelijken.