Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten

Gezondheidsverklaring overlijdensrisicoverzekering

De verzekeraar vraagt u om een gezondheidsverklaring bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering in te vullen. De gezondheidsverklaring geeft verzekeraar inzicht in uw gezondheid en neemt deze informatie mee om te beoordelen of zij u kunnen verzekeren.

  • Uw gezondheid en medisch verleden vormt de basis om uw aanvraag wel of niet te accepteren. Afhankelijk van de antwoorden wordt u al dan niet geaccepteerd, eventueel tegen een hogere premie.De meeste verzekeraars hanteren onderstaande keuringsgrenzen:
    • Een gezondheidsverklaring voor een verzekerd bedrag tot € 160.000,-. Deze verklaring bestaat uit een lijst met vragen die betrekking hebben op uw gezondheid.
    • Keuring door een huisarts voor een verzekerd bedrag tussen € 160.000,- en € 350.000,-. De verzekeringsmaatschappij stelt wel als eis dat u wordt gekeurd door een andere huisarts.
    • Keuring door een internist voor een verzekerd bedrag hoger dan € 350.000,-
  • Daarnaast worden er ook eisen gesteld aan de leeftijd van de verzekerde(n) bij het aangaan van de verzekering. De maximale aanvangsleeftijd van verzekerde(n) varieert per verzekeraar.